Beste SUV’s voor lange bestuurders

Kiezen voor een SUV als dagelijkse bestuurder is altijd een goed idee. De indrukwekkende positie die een SUV biedt, plus de grotere binnenruimte en de algemene capaciteit van het voertuig, worden tegenwoordig de meest gewenste autokenmerken.

Als u een lange bestuurder bent, is een compacte SUV crossover misschien niet perfect als u van plan bent om regelmatig meerdere grotere volwassenen te vervoeren. Maar iets als een Volkswagen Tiguan, Toyota Highlander, of een Hyundai Santa Fe bieden voldoende ruimte voor de voorste inzittenden.

Als u kiest voor een middelgrote SUV, zult u een aanzienlijke toename in grootte en binnenruimte ervaren. SUV’s zoals de BMW X5, Nissan Pathfinder, Ford Edge, en de Hyundai Palisade zijn meer dan genoeg voor lange bestuurders.

Kiest u voor een full-size SUV zoals de Ford Expedition, Chevy Tahoe, BMW X7 of een Mercedes GLS, dan geniet u van een enorme laad- en passagiersruimte voor tot wel 7 passagiers.

Compacte crossover SUV’s voor lange mensen

Zoals eerder vermeld, is een compacte crossover SUV misschien de kleinste SUV van het stel, maar alle nieuwere crossover SUV’s zijn ruim genoeg voor lange mensen. Als je langer dan 1,80 m bent, en je zoekt een SUV die jou en je lange vrienden comfortabel kan vervoeren, ga dan voor een ruime middelgrote of grote SUV.

Iets als de nieuwe Volkswagen Tiguan wordt vaak beschouwd als de perfecte all-around auto. Dat komt omdat een compacte SUV het merendeel van de functies biedt die geassocieerd worden met grotere SUV’s, maar ze kosten niet zo veel. Dat gezegd zijnde, een Tiguan biedt 41,3 centimeter van de bestuurder hoofdruimte en 41,5 centimeter van de bestuurder beenruimte.

De Toyota Highlander is een ongelooflijk populaire kleine SUV, en voor een goede reden, omdat Toyota biedt toonaangevende betrouwbaarheid tegen een concurrerende prijs. De Highlander biedt bijna 40 centimeter van de bestuurder hoofdruimte en 42 centimeter van de bestuurder beenruimte.

  Wat is de top-of-the-line Mercedes SUV?

Een Hyundai Santa Fe biedt binnenruimte van topklasse tegen een redelijke prijs. Het is vermeldenswaard dat merken als BMW, Audi, Land Rover en Mercedes betere compacte SUV’s maken, maar ze komen ruimte tekort in vergelijking met de 42,6 inch hoofdruimte en 41,2 inch beenruimte voor de bestuurder van de Santa Fe.

Middelgrote SUV’s voor lange mensen

Een mid-size SUV is waarschijnlijk de perfecte maat voor een SUV als je niet van plan bent om meer dan 5 passagiers te vervoeren. Ze zijn groot genoeg om een echte SUV-ervaring te bieden, maar ze zijn niet kolossaal zoals full-size SUV’s, wat voor sommige mensen een probleem kan zijn.

Als u lang bent, is een middelgrote SUV waarschijnlijk voldoende, maar de nieuwe BMW X5 is waarschijnlijk de meest luxueuze van het stel. De X5 biedt 41 inch hoofdruimte voor de bestuurder en ongeveer 41,5 inch beenruimte voor de bestuurder. Ook al biedt de Bimmer geen interieurruimte van topklasse, wat hij wel biedt is comfort en luxe van topklasse.

SUV’s zoals de Ford Edge daarentegen proberen wel toonaangevende hoofdruimte en beenruimte te bieden met een indrukwekkende 40,2 inch hoofdruimte en 42,6 inch beenruimte. De Nissan Pathfinder slaagt daarin met een nog indrukwekkender 42 inch van zowel de hoofdruimte als de beenruimte voor de bestuurder.

Maar de ruimste middelgrote SUV is de Hyundai Palisade met 39,3 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 44,1 inch beenruimte voor de bestuurder. Maar het is moeilijk om een fout te maken bij het kopen van een mid-size SUV als je ruimte en comfort wilt, dit betekent dat 99% van de mid-size SUV’s meer dan ruim genoeg zal zijn.

  Welke Mercedes SUV is een 7-zitter?

Full-size SUV’s voor lange mensen

Als je kiest voor een full-size vlaggenschip SUV, zal het je aan ruimte helemaal niet ontbreken. Full-size SUV’s zijn inderdaad de beste optie om voor te gaan als je de meeste ruimte beschikbaar wil hebben voor maximaal 7 passagiers. Full-size SUV’s kosten het meest, maar je voelt je de koning van de weg, en dit rechtvaardigt gemakkelijk de prijs.

Kiezen voor een Chevy Suburban/Chevy Tahoe geeft de bestuurder 42,3 inch hoofdruimte en 44,5 inch beenruimte, wat toonaangevend is in het segment van full-size SUV’s. Een Ford Expedition biedt 42 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 43,9 inch beenruimte voor de bestuurder, niet ver van, en van deze zijn meer dan genoeg.

Een Mercedes GLS biedt 39,4 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 40,3 inch beenruimte voor de bestuurder. Een BMW X7 biedt 42 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 39,8 inch beenruimte voor de bestuurder. Europese SUV’s zijn meestal kleiner, maar ook meer dan voldoende voor de meeste mensen.

FAQ Sectie

Moet ik een mid-size of een full-size SUV kopen als ik lang ben?

In de meeste gevallen bieden zowel de mid-size als de full-size SUV segmenten voldoende ruimte voor langere bestuurders. Als u van plan bent om regelmatig meer dan 5 passagiers te vervoeren, ga dan voor een full-size 7-zits SUV. Als je vooral alleen gaat rijden, ga dan voor een mid-size SUV.

  Welke SUV is beter - Cadillac of Mercedes?

Elk van deze is goed genoeg omdat beide segmenten zijn ontworpen om grotere personen te herbergen. U zult het verschil nauwelijks merken als u niet 1,80 m of hoger bent. U kunt altijd lager de zetels en duw de zetels helemaal terug, als je nog steeds niet past, ga dan voor een Hyundai Sonata.

Zijn full-size SUV’s beter dan kleine of mid-size SUV’s?

Niet noodzakelijk, de meeste verkochte SUV’s zijn compact of mid-size, slechts een kleiner percentage van de SUV’s zijn full-size. Full-size SUV’s zijn groter, duurder, minder zuinig, moeilijker om uit te zien, en veeleisender om te navigeren door krappe stadsstraten.

Ze bieden allemaal vergelijkbare functies en voorzieningen, en in de meeste gevallen is een full-size SUV gewoon groter. Maar sommige full-size SUV’s zoals de Maybach GLS zijn inderdaad beter dan een top-of-the-line Mercedes GLE. Maar de GLE op zichzelf is al een geweldige SUV.

Is een sedan ruimer dan een SUV?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn sommige sedans inderdaad ruimer dan sommige SUV’s. Auto’s als de Nissan Altima of de Hyundai Sonata bieden meer dan 45 inch beenruimte voor de bestuurder, dat is meer dan de meeste SUV’s.

Hieruit blijkt nog maar eens dat bijna alle autosegmenten meer dan geschikt zijn voor grotere personen. Kleinere hatchbacks moeten vermeden worden, ook al zijn ze ruim genoeg, dan nog moet je meestal een groot deel van de achterbankruimte wegnemen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts