Beste sedans voor lange bestuurders

Een subcompacte sedan zoals de Mercedes A-Klasse sedan, de Audi A3 limousine, of de BMW 1-serie Gran Coupe zijn inderdaad sedans als het gaat om een sedan lay-out, maar als het gaat om ruimte en comfort, ze zijn niet allemaal dat sedan-achtige.

Echte compacte sedans zoals de Mercedes C-Klasse, de Audi A4, of de BMW 3-serie zijn een ander verhaal. Omdat auto’s met de jaren groter worden, biedt een Audi A4 uit 2021 meer binnenruimte dan een Audi A6 van 10 jaar oud. En de meeste compacte sedans, Europees of niet, bieden voldoende binnenruimte voor langere personen.

Middelgrote sedans zoals de Mercedes E-klasse, de Audi A6, of de BMW 5-serie zijn comfortabel en ruim van binnen voor 99% van de personen. En de grootste sedan opties zijn full-sized luxe limousines zoals de Mercedes S-Klasse, de Audi A8, of de BMW 7-serie.

Maar de beste sedans voor lange bestuurders zijn de Hyundai Sonata, de Subaru Legacy, Chevy Impala, of de Nissan Altima. Maar ze zijn niet allemaal zo indrukwekkend als sedans, dus je zou kunnen kijken naar de spelonkachtige Genesis G90 als je bereid bent om de prijs te slikken.

Beste compacte sedans voor lange bestuurders

Het antwoord op deze vraag hangt vooral af van wat je het belangrijkst vindt. Als je een geweldige sedan wilt die waarschijnlijk ruim genoeg is, ga dan voor iets als een BMW 3-serie, Audi A4, Mercedes C-Klasse, Jaguar XE, Lexus IS, of een Volvo S60.

Maar als u vooral waarde hecht aan ruimte, en u bent niet zo happig op luxe en comfort, of u bent verstandig met uw budget, dan biedt een Nissan Versa 44,5 inch beenruimte. Dat is veel meer dan de meeste van zijn compacte sedan rivalen.

  Welke tweedehands SUV moet ik vermijden?

Ter vergelijking: een BMW 3-serie biedt 38,7 inch hoofdruimte en 42 inch beenruimte. De Audi A4 biedt 37,3 inch hoofdruimte en 41,3 inch beenruimte, en de Mercedes C-Klasse is bijna identiek aan de Audi.

Als u een EV wilt, biedt de Tesla Model 3 ook een behoorlijk ruime cabine met 40,3 inch hoofdruimte en 42,7 inch beenruimte. Al deze compacte sedanopties zijn meer dan voldoende voor de meeste lange bestuurders, maar sommigen kunnen nog steeds moeite hebben met iets als een Audi A4 of een Mercedes C-Klasse.

Beste middelgrote sedans voor lange bestuurders

Wat de ruimte betreft, biedt de Hyundai Sonata 40,4 inch hoofdruimte en 45,5 inch beenruimte. De Subaru Legacy en de Nissan Altima bieden beide 40 inch hoofdruimte en 42,9 inch beenruimte voor de Legacy en 45 inch voor de machtige Altima.

Een Chevy Impala is ook een vrij populaire keuze voor echt lange personen, omdat het biedt 39,9 cm van de hoofdruimte en een indrukwekkend cijfer van 45,8 cm van beenruimte. De BMW 5-serie is de ruimste van het Duitse trio met 38,8 inch hoofdruimte en 41,4 inch beenruimte.

Het is vrij duidelijk dat de 5-serie geen van deze kan evenaren als het op pure ruimte aankomt, maar als u in een 5-serie past, zal uw reis waarschijnlijk comfortabeler zijn. De eerder genoemde Japanse en Amerikaanse auto’s zijn zeker niet slecht, maar ze zijn niet vergelijkbaar met het Duitse trio.

En dat is zeker te merken aan het prijskaartje. Een persoon van 1,90 m past waarschijnlijk in alle voornoemde middelgrote sedans, en ook in een heleboel compacte sedans. Dus het verhaal hier is meer over het kiezen van de beste sedan, omdat de meeste sedans zijn groot genoeg voor 99% van de bevolking.

  Waarom hebben auto's allemaal dezelfde kleur?

Beste full-size sedans voor lange bestuurders

Het kopen van een full-size sedan gaat nooit over meer hoofd- en beenruimte voor de bestuurder, want de BMW 5-serie en de BMW 7-serie zijn bijna identiek als het gaat om binnenruimte voor de bestuurder. Het gaat allemaal om stijl, comfort, status en luxe, heel veel luxe.

De Genesis G90 is een nieuwkomer in een goed verzadigde markt van full-size luxe sedans. Hoewel de G90 bijna evenveel kost als het beroemde trio uit Duitsland, biedt de G90 41,1 inch hoofdruimte voor de bestuurder, maar een vrij superieure 46,3 inch beenruimte voor de bestuurder.

Ter vergelijking: de BMW 7-serie is de ruimste Duitse luxe sedan die te koop is, maar biedt slechts een “miezerige” 39,9 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 41,4 inch beenruimte voor de bestuurder. We kunnen dus gerust stellen dat de G90 plaats biedt aan een verbluffend grote persoon zonder dat het zweet ervan uitbreekt.

Hoe dan ook, alle full-size sedans zijn inderdaad ruim genoeg voor iedereen. Minder dan 0,000038% van de mensen zal het moeilijk hebben in een Genesis G90, dus als u daar één van bent, wel, ga dan een trein kopen.

FAQ Sectie

Moet ik een full-size, mid-size, of compact-size sedan kopen als ik lang ben?

Nou, dat hangt ervan af, maar u kunt waarschijnlijk in alle drie passen. Ik ben zelf 6’5” en rijd dagelijks in een Audi A3 Sportback, en ik ben redelijk tevreden met de geboden ruimte. De keuze tussen deze drie is meer afhankelijk van factoren als prijs, wensen en een beetje verstand.

  Wat zijn de beste sedans qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Een Audi A4 biedt veel ruimte, een Audi A6 nog iets meer en de Audi A8 nog iets meer. En als u nog meer ruimte wilt, kunt u net zo goed voor een SUV kiezen, maar voor de meeste lange mensen is een van deze auto’s voldoende.

Wat zijn de voor- en nadelen van grotere voertuigen?

Meer ruimte, meer laadruimte, meestal een slanker uiterlijk, meer veiligheid. Dit zijn enkele van de voordelen die u kunt ondervinden van een grotere auto. Grotere auto’s zijn meestal ook beter uitgerust, comfortabeler en aangenamer op langere ritten.

Maar ze zijn bijna altijd duurder, zwaarder en dus minder zuinig, moeilijker te manoeuvreren en te parkeren, en moeilijker om uit te kijken. Natuurlijk zijn alle moderne auto’s uitgerust met parkeersensoren en talrijke camera’s, maar ook kleine auto’s bieden deze functies.

Wat is de beste auto om lange mensen te vervoeren?

Als u zich een NBA-speler voorstelt, zou u waarschijnlijk graag in een S-Klasse LWB, een BMW 7-serie L, een Audi A8L of een Jaguar XJL worden rondgereden. De beste auto’s met chauffeur zijn auto’s met een langere wielbasis, zoals deze, of een Range Rover als je liever een SUV hebt.

Maar de beste auto met chauffeur die er bestaat is vrijwel zeker de Rolls Royce Phantom. Phantoms zijn echter meestal gereserveerd voor royalty’s, zelfs NBA-spelers worden meestal niet in een Phantom gereden. Een Bentley Flying Spur LWB is ook een geweldige chauffeuring optie, maar beide kosten obscene hoeveelheden geld.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts