Beste hatchback auto’s voor lange bestuurders

Sommige auto’s zijn gewoon niet gemaakt voor lange mensen, en dat is een feit. Het is echter niet zo dat alle hatchbacks vermeden moeten worden door lange mensen. Er zijn verschillende hatchbacks die ook geschikt zijn voor lange mensen zonder dat dit ten koste gaat van comfort of veiligheid.

Je moet ook rekening houden met het feit dat hatchbacks gemakkelijk genoeg zijn voor lange mensen als je niet van plan bent om vaak achterpassagiers te vervoeren. Het enige wat je hoeft te doen is je stoel naar achteren schuiven om een comfortabele positie te bereiken, maar zorg ervoor dat de stijlen je zicht niet belemmeren in het proces.

Sommige auto’s zoals de Kia Picanto, Honda Jazz/Fit, of de VW Polo lijken veel te klein van de buitenkant, maar wanneer je binnenstapt, word je begroet met een behoorlijke hoeveelheid hoofd- en beenruimte. Als u een grotere hatchback wilt, zijn een Ford Focus of een VW Golf beide prima opties.

Als u een hatchback met een luxueuzer gevoel wilt, maar zonder in te boeten aan passagiersruimte, dan zou een Audi A3 Sportback of een BMW 1-serie voor de meeste mensen een goede oplossing moeten zijn.

Kia Picanto

Hatchbacks zijn klein, maar een subcompacte hatchback lijkt een absolute no-go voor iedereen die langer is dan 1,80 meter. Maar hoewel dat voor de meeste subcompacte hatchbacks geldt, lijkt de Kia Picanto daar anders over te denken.

Hoewel de Picanto nog steeds niet in de VS of Canada te koop is, tonen veel consumenten interesse om de Picanto eindelijk naar Noord-Amerika te halen. De Picanto biedt veel verstelmogelijkheden voor de stoelen en het stuurwiel, waardoor de Picanto een goede optie is om te overwegen voor iedereen tot 1 meter 80.

  Wat is de meest betrouwbare auto van 10 jaar oud?

Honda Jazz/Fit

De Honda Jazz is een kleine hatchback die eruitziet als een stationwagon en zelfs voor langere ritten plaats biedt aan lange bestuurders. Dankzij de compacte vorm, de vier deuren en het hoge plafond kunt u in de Jazz comfortabel zitten zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte op de achterbank.

Zowel de hoofdruimte als de beenruimte voor de bestuurder zijn met ongeveer 40 inch hoofdruimte en bijna 41,5 inch beenruimte behoorlijk. Nog een pluspunt van de Jazz/Fit is de relatieve betaalbaarheid en de grootte, want deze auto past op bijna elke parkeerplaats.

VW Golf

De VW Golf is een van de meest iconische automodellen die ooit op aarde zijn verschenen. Geweldige looks, praktische bruikbaarheid, efficiëntie en betrouwbaarheid zijn altijd de sterke punten geweest van de VW Golf. Dat gezegd zijnde, de nieuwste Mk8 generatie Golf is een beetje aan de goedkope kant en niet zo succesvol als de Mk7 generatie VW Golf.

Niettemin zijn alle relatief recente VW Golf modellen zowel van binnen als van buiten ruim genoeg en past er met gemak iemand in tot bijna 2 meter lang. Met meer dan 41 inch aan beenruimte voor de bestuurder en 39 inch aan hoofdruimte voor de bestuurder en een relatief strakke vorm, is de Golf gemakkelijk om comfortabel in te zitten.

Ford Focus

Waarschijnlijk een van de meest woeste WV Golf concurrenten, de Ford Focus is ook ruim genoeg voor lange bestuurders, zelfs meer dan de Golf. Een gebruikte 2018 Ford Focus biedt 38 inch aan hoofdruimte voor de bestuurder en bijna 42 inch aan beenruimte, die beide geweldig zijn voor lange mensen.

  Welke hatchback auto heeft de beste bodemvrijheid?

Als je dat koppelt aan ongelooflijk verstelbare zitplaatsen en stuurwielposities, lijkt het erop dat de Focus een kracht is om rekening mee te houden. Het is triest dat de Focus niet langer in productie is, want het was altijd een geweldige hatchback, maar dat weerhoudt je er niet van om een goed onderhouden tweedehands exemplaar te kopen.

Audi A3 Sportback

De Audi A3 Sportback is een beetje een meer gepolijste VW Golf ervaring. Naast de premium badge biedt de A3 een volwassener ogend, op technologie gericht design dat iets meer doordacht oogt. Naast het exterieurdesign is de A3 vanbinnen een duidelijke verbetering ten opzichte van de VW Golf.

Motorisch zijn deze twee vrijwel identiek, met als enige verschil de topmodellen RS Sport en R-Line. Dat gezegd zijnde, biedt de A3 evenveel interieur- en laadruimte, maar het niveau van de verstelbaarheid en het algemene comfort zijn veel beter bij de A3.

FAQ Sectie

Waarom zou ik overwegen om een hatchback te kopen?

Er zijn veel verschillende redenen om een hatchback te overwegen, de belangrijkste zijn natuurlijk de grootte en de prijs. Een hatchback kost meestal aanzienlijk minder dan een kleinere sedan of een crossover, maar het uitrustingsniveau en de luxe zijn vaak overal van een vergelijkbaar niveau.

Als een hatchback dus volledig aan uw wensen op het gebied van ruimte, vermogen en luxe kan voldoen, is er eigenlijk geen reden om voor iets anders te kiezen. Het voelt inderdaad fantastisch om in een grote SUV of een top sedan te rijden, maar die zijn veel duurder, moeilijker om uit te kijken en veel moeilijker te navigeren.

  Beste auto voor de jacht

Wat is een hot hatchback?

Een hot hatchback is meestal een door de fabriek opgewaardeerde versie van een gewone hatchback. Een standaard VW Golf met 1,5 liter benzinemotor en voorwielaandrijving is bijvoorbeeld de belichaming van een gewone hatchback, terwijl een VW Golf R een echte hot hatchback is, omdat hij twee keer zoveel vermogen, een versterkte ophanging, betere remmen en een al bij al beter chassis heeft.

Enkele van de verschillen tussen een hedendaagse hatchback en een 10-15 jaar oude hatchback zijn vermogen, styling, en de prijs. Tegenwoordig kun je gemakkelijk een hatchback kopen van $50k met 400 pk, die eruitziet als een ruimteschip. 10-20 jaar geleden waren zulke extreme maatregelen alleen voorbehouden aan sportwagens en een paar sedans.

Wat is het ruimste autosegment dat er is?

Wie de meeste ruimte wil die momenteel beschikbaar is, moet op zoek gaan naar een sedan met verlengde wielbasis of een full-size SUV. Deze auto’s worden vaak gebruikt voor chauffeursdoeleinden, wat betekent dat de achterbank degene is waar u in wilt reizen.

Echter, dergelijke auto’s zijn massief, ongeacht waar je zit, maar er zijn veel nadelen aan dergelijke auto’s. Ze zijn veel te groot voor gewone parkeerplaatsen en het is ongelooflijk moeilijk om dergelijke kolossen te navigeren door krappe stadscentra en parkeergarages.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts