Beste kleine auto’s voor lange bestuurders

Als u langer dan 1,80 m bent, moet u in uw leven dagelijks compromissen sluiten. Een voorbeeld van zo’n compromis zou zijn wanneer je in een compacte auto stapt. Hoewel veel compacte auto’s nog steeds groot genoeg zijn voor lange bestuurders, zijn ze niet ideaal, vooral als het gaat om langere ritten.

Grotere mensen hebben auto’s nodig die veel beenruimte en hoofdruimte bieden om langere tijd comfortabel te kunnen zitten. Dit kan lastig zijn voor wie een kleinere auto wil, omdat die goedkoper is, goedkoper rijdt en gemakkelijker te besturen is dan de meeste grotere auto’s.

Er zijn echter een paar auto’s die erin slagen om een compacte voetafdruk te combineren met veel binnenruimte. Een perfect voorbeeld van zo’n auto is de Volkswagen Jetta, omdat hij maar liefst 41 inch beenruimte voor de bestuurder biedt en toch stevig gepositioneerd is in het segment van de compacte sedans.

Als u de voorkeur geeft aan compacte SUV’s, moet u zeker eens kijken naar de Subaru Crosstrek. De beste compacte hatchback voor lange bestuurders is de Mini Cooper of de Honda Fit. Als u een luxueuzere, maar bescheiden compacte sedan wilt, kijk dan eens naar de Audi A3 sedan.

Volkswagen Jetta – Een ruimer alternatief voor de Golf

De Volkswagen Jetta is lang niet meer zo populair als vroeger omdat VW niet meer zoveel aandacht aan de Jetta besteedt als vroeger. Dat wil niet zeggen dat de Jetta niet goed is, het is gewoon het feit dat crossovers en SUV’s nu de meest verkoopbare auto’s op de planeet zijn.

Hoe het ook zij, de Jetta biedt nog steeds alle kwaliteiten die je van een dergelijke auto mag verwachten. Met 41,1 inch aan beenruimte voor de bestuurder en 38,5 inch aan hoofdruimte staat de Jetta stevig aan de top van het segment van compacte sedans. Als je dat koppelt aan een behoorlijk concurrerend prijskaartje, lijkt het erop dat je niet fout kunt gaan met de Jetta.

  Moet ik een SUV of een pick-uptruck kopen?

Subaru Crosstrek – De voordeligste SUV voor lange bestuurders

De Crosstrek compacte crossover SUV is een van de beste auto’s voor lange bestuurders die praktisch, ruim en nuttig willen zijn zonder veel geld uit te geven. Met 43,1 inch beenruimte en bijna 40 inch hoofdruimte staat de Crosstrek aan de top van zijn segment als het gaat om de ruimte voor de bestuurder.
Als je dat combineert met een vanafprijs van minder dan 24 dollar, is het moeilijk om iets te vinden dat kan concurreren met de Crosstrek. Het mooie aan de Crosstrek is dat hij standaard ook AWD heeft, waardoor hij een heerlijke dagelijkse bestuurder is voor elk weertype.

Mini Cooper – Ongelooflijk ruim voor zijn formaat

De Mini Cooper is een van de meest herkenbare auto’s op deze lijst omdat hij een lange erfenis van geweldige compacte hatchbacks heeft. De nieuwste Mini begint rond de $27k voor de vierdeurs versie wat de Mini een redelijk competitieve optie maakt in dit segment.

Met meer dan 41,4 inch aan beenruimte voor de bestuurder en 40 inch aan hoofdruimte voor de bestuurder is de Mini comfortabel, zelfs als u veel langer bent dan 1 meter 80. De Mini is ook zeer aanpasbaar, biedt een redelijk onderhoudende rit en een mooi exterieur design.

Honda Fit – Beste prijs-kwaliteitverhouding van alle compacte auto’s

2021 was het jaar dat Honda officieel stopte met de productie van de Honda Fit voor de Amerikaanse markt. Dit is nogal teleurstellend, maar je kunt nog steeds een nauwelijks gebruikte, of zelfs gloednieuwe 2020 versie voor minder dan $ 17k, waardoor de Fit de beste prijs-kwaliteitverhouding van alle auto’s die er zijn als het gaat om ruimte voor de bestuurder.

  Meest betrouwbare Europese auto's aller tijden

De Fit wordt geleverd met 41,4 centimeter van de bestuurder beenruimte en 39,5 centimeter van de bestuurder hoofdruimte, wat betekent dat de Fit biedt meer ruimte dan de meeste mid-size auto’s doen. Hij is ook ongelooflijk zuinig en betrouwbaar, wat betekent dat de gebruikskosten zo laag mogelijk zijn.

Audi A3 sedan – Beste subcompacte executive sedan voor lange bestuurders

De nieuwe Audi A3 sedan is Audi’s kleinste sedan op de markt, maar ga niet denken dat de A3 niet zo verfijnd is als een Audi zou moeten zijn. De nieuwe A3 heeft een volledig herzien exterieur- en interieurdesign, waardoor hij even aantrekkelijk is als sommige grotere Audi-sedans.

De binnenruimte is ook meegaand met bijna 42 inch aan beenruimte voor de bestuurder en bijna 37 inch aan hoofdruimte voor de bestuurder. Ik bezit de 2018 A3 sedan die minder ruimte biedt en ik zit comfortabel genoeg, zelfs als ik 1 meter 80 ben.

FAQ Section

Wat maakt een goede auto voor een lange bestuurder?

Lange bestuurders waarderen fatsoenlijke beenruimte en hoofdruimte voor de bestuurder en ze waarderen ook veel cabineruimte in het algemeen. Een goede auto voor lange mensen heeft een voldoende hoge instap zonder een hoge zitpositie.

Grotere bestuurders waarderen ook de vele verstelmogelijkheden van het stuur en de stoelen. Het belangrijkste aspect is dat de auto in kwestie comfortabel genoeg is voor zowel kortere bestuurders als voor langere ritten, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte op de achterbank.

  Wat doet een auto in waarde stijgen?

Welke auto’s zijn slecht voor lange bestuurders?

Het slechtste autosegment voor lange bestuurders is dat van de sportauto’s, omdat dergelijke auto’s inleveren op ruimte ten voordele van een opwindender exterieurdesign en een beter aerodynamisch profiel. Ze zijn ook lager in vergelijking met andere auto’s op de markt omdat prestaties een lager zwaartepunt vereisen.

Bovendien bieden auto’s als deze over het algemeen minder verstelbaarheid als het gaat om de zitpositie en de stand van het stuurwiel. Als u geïnteresseerd bent in een sportwagen, moet u er een grondig testen voor u hem koopt.

Welke auto’s zijn slecht voor korte bestuurders?

Kortere bestuurders hebben ook baat bij veel stuur- en zetelverstelling, maar zij hechten het meeste belang aan een goed zicht rondom. Bovendien biedt een goede auto voor kortere bestuurders ook een lagere rijhoogte om gemakkelijker in de auto te stappen.

Handgrepen, treeplanken, verstelbare vering zijn allemaal welkom als het gaat om korte bestuurders. Hoe dan ook, een grondige proefrit is altijd essentieel, of je nu klein of groot bent.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts