Moet ik een SUV of een pick-uptruck kopen?

Als u zitten op een hek tussen het kopen van een SUV of een pick-up truck, moet u weten wat krijg je als je kiest voor een van hen. Belangrijker nog, moet u het type auto die past bij uw behoeften beter te overwegen, maar je moet ook de auto die je aangetrokken tot te kopen.

Als zodanig is het noodzakelijk om goed te vergelijken deze twee door middel van verschillende gebruiksscenario’s, zoals on-road rijden, off-road rijden, bruikbaarheid, efficiëntie en ergonomie. U moet niet alleen rekening houden met uw huidige behoeften, want u moet ook vooruit kijken en beoordelen welke van deze twee een betere auto is op lange termijn.

SUV’s staan momenteel aan de top van de auto-industrie als het gaat om populariteit, maar pick-up trucks worden nog steeds meer verkocht dan SUV’s, althans in de VS. Toch is een truck een betere optie voor een werkende man, iemand die kan profiteren van het bed, en iemand die een dieselmotor wil.

Ben je daarentegen geen werkende man, maar waardeer je wel een verhoogde rijpositie, dan kun je beter voor een SUV kiezen omdat een SUV meestal ook meer zitruimte biedt. SUV’s zijn over het algemeen de meer gesofisticeerde optie tussen de twee, en er zijn veel meer SUV’s om uit te kiezen.

SUV’s – Voor- en nadelen

Een SUV is meestal een superieure all-around auto in vergelijking met een pick-up truck, omdat het biedt meer zitruimte, een meer verfijnde rijervaring en het past bij familie behoeften aanzienlijk beter. Zo bieden SUV’s plaats aan maximaal zeven personen, terwijl vrachtwagens met een grote cabine slechts plaats bieden aan maximaal vijf passagiers in totaal.

  Kan je een hondenbox gebruiken in de auto?

SUV’s kosten echter wel veel meer geld, want een full-size SUV kan gemakkelijk meer dan $ 55-66k kosten, terwijl een vergelijkbaar grote pick-up truck voor ongeveer $ 45k te krijgen is. Desondanks zijn SUV’s over het algemeen zuiniger omdat ze zijn afgestemd op dagelijks rijden, terwijl vrachtwagens vooral schitteren bij lagere snelheden.

SUV’s zijn over het algemeen een beetje duurder om te verzekeren ook, maar dit varieert afhankelijk van vele factoren. Ze zijn in de meeste gevallen gemakkelijker te besturen omdat ze superieur geproportioneerd zijn, waardoor je een beter zicht rondom hebt.

Pickup Trucks – Voor- en nadelen

Mensen die een truck kopen zijn vooral geïnteresseerd in het trekvermogen, het transportvermogen en het totale gewicht. Dit betekent dat vrachtwagens meestal worden gekocht door werkende mensen. Hoewel ze lang niet zo efficiënt zijn als SUV’s over de hele linie, bieden ze wel een aantal voordelen ten opzichte van SUV’s.

Pickup Trucks zijn uitgerust met een groot bed, wat betekent dat ze veel lading kunnen vervoeren, veel meer dan een SUV ooit zou kunnen. Echter, vrachtwagens verbleken in vergelijking als het gaat om zitruimte, vooral als u niet kiest voor een crew cab versie.

Een pick-up truck bed kunt u zware en uitgebreide ladingen te vervoeren zonder enig probleem, terwijl een SUV met een beklede kofferbak bed is waarschijnlijk gaat worden bekrast als je zou moeten dezelfde hoeveelheid spullen te vervoeren. Vrachtwagens zijn ook verkrijgbaar met een dieselmotor, iets wat je niet meer op een moderne SUV kunt krijgen.

  Wat zijn geventileerde autostoelen?

Uw gebruiksscenario – maak een afweging tussen wat u nodig hebt en wat u wilt

De vorige twee artikelen geven een solide en grondige vergelijking tussen een pick-up truck en een SUV, maar de belangrijkste factor om te overwegen is waar u uw voertuig voor nodig heeft. Als u voortdurend zware lasten vervoert en u graag rond het huis werkt of veel spullen sleept, is een vrachtwagen misschien het betere idee.

Bent u echter een familieman en hebt u een veilige en ruime auto nodig voor een groter gezin, dan zal een SUV beter aan uw behoeften voldoen. Bovendien is een SUV een voertuig om te krijgen als u van plan bent veel tijd op de weg door te brengen, omdat een SUV meestal efficiënter en comfortabeler is om op lange afstanden te rijden.

Gebruik deze voor-en nadelen van beide voertuigen om uw beslissing te beperken tot de exacte pick-up truck en SUV model dat u geïnteresseerd bent in en dan zeker om die twee modellen te vergelijken ook. Hoe meer informatie u krijgt, hoe gemakkelijker het wordt om de juiste beslissing te nemen.

FAQ Sectie

Zijn SUV’s veiliger dan pick-up trucks?

SUV’s zijn veiliger in vergelijking met zowel vrachtwagens als auto’s omdat ze de extra massa van een pick-up truck combineren met de superieure wendbaarheid en rijeigenschappen van een auto. Toegevoegde massa is essentieel in geval van een crash, en de kans op overlijden in een SUV is veel kleiner in vergelijking met vrachtwagens en auto’s.

Auto’s zijn nog steeds de meest gevaarlijke als het gaat om de veiligheid in de auto, omdat ze meestal lichter en lager bij de grond, wat betekent dat ze het slechter vergaat als ze zouden crashen met een SUV of een pick-up truck. Niettemin, individuele veiligheid rating telt, dus als veiligheid is iets wat je niet wilt compenseren voor, zorg ervoor om te controleren IIHS crashtests.

  Beste auto voor knieklachten

Worden vrachtwagens sneller afgeschreven dan SUV’s?

Afschrijving is een van de belangrijkste factoren bij de aanschaf van een nieuwe auto, omdat de meeste auto’s tegenwoordig na 5 jaar gebruik 40-50% van hun oorspronkelijke waarde verliezen. Populaire veelgevraagde vrachtwagens behouden hun restwaarde echter aanzienlijk beter in vergelijking met de gemiddelde SUV’s.

Modellen zoals de Toyota Tacoma, Toyota Tundra, GMC Canyon bieden de laagste afschrijving percentages van de meeste moderne vrachtwagens te koop. Echter, SUV’s houden een betere waarde in vergelijking met auto’s, omdat auto’s meestal het snelst afschrijven.

Zijn SUV’s beter in het terrein dan pick-uptrucks?

Ja, dat zijn ze. Pick-uptrucks zijn niet per se gebouwd voor serieus terreinrijden, slechts enkele speciaal gebouwde trucks kunnen zich meten met een Mercedes Benz G-Wagon, de Land Rover Defender, of de Jeep Wrangler. SUV’s bieden meestal een betere bodemvrijheid met superieure benadering en vertrekhoeken en een betere waaddiepte ook.

Pickup Trucks zijn meestal uitgerust met banden voor op de weg, en de maten van die banden zijn ook meestal afgestemd op rijden op de weg. Bovendien zijn AWD-systemen in de meeste vrachtwagens ook niet ontworpen om off-road te gaan, terwijl off-roadsystemen in de meeste SUV’s zijn ontworpen met een vorm van off-road rijden in het achterhoofd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts