Wat is de meest luxueuze pick-uptruck?

Pick-uptrucks zijn niet bepaald gemaakt voor luxe, en nog maar een paar jaar geleden bestonden er geen luxe pick-uptrucks. Tegenwoordig is de auto-industrie erop gebrand sportiviteit en comfort, bruikbaarheid en comfort, en praktische bruikbaarheid en comfort te combineren.

De “één auto voor alles”-filosofie wordt steeds populairder, en auto’s als de Audi RS6 zijn daar een perfecte illustratie van. Men kan echter stellen dat een luxueuze pick-up truck de beste allround auto is die tegenwoordig voor geld te koop is.

Trucks zoals de Nissan Titan Platinum Reserve, Toyota Tundra Platinum, Dodge RAM 1500 Limited, Ford Ranger Lariat, Ford F-150 Limited, en de Chevy Silverado High Country zijn waarschijnlijk de meest luxueuze pick-up trucks op de markt op dit moment.

Pickups kunnen u echt het beste van twee werelden bieden. In een werkomgeving kan nauwelijks een ander type auto doen wat een pick-up kan, maar tegelijkertijd biedt een moderne luxe pick-up ook een overvloed aan luxe, comfort en technologische voorzieningen die zijn gemaakt om uw dagelijkse rijervaring te verheffen.

Nissan Titan Platinum Reserve

Het is misschien een verrassing voor u dat een Nissan pick-up truck wordt beschouwd als een luxe auto, maar deze biedt echt heel wat luxe per dollar. In meerdere richtingen verstelbare, volledig met leder beklede stoelen met verwarmings- en koeltechnologieën, zelfs de achterstoelen bieden stoelverwarming.

Een groot infotainment scherm, cruise control, actieve rijstrookassistentie, voetgangersdetectie, noodstop maken van de Titan Platinum Reserve een echte luxe truck voor het grote publiek. Als je dat koppelt aan LED koplampen en Apple CarPlay, is deze Nissan bedrijfswagen ook zeker een pluche werker.

Toyota Tundra Platinum

Toyota weet zeker hoe je een auto betrouwbaar, intuïtief en ergonomisch maakt. Naast alle reguliere Toyota-voordelen biedt de Tundra Platinum ook een trekvermogen dat niet geëvenaard kan worden door de Ford F450. Hoogwaardige lederen op meerdere manieren verstelbare stoelen en stuurwiel verheffen de Tundra echt boven gewoon een simpel werkpaard truck.
Het infotainmentsysteem is bliksemsnel, intuïtief en gebruiksvriendelijk, en het biedt ook CarPlay en Android Auto. Een heleboel futuristische rijhulpsystemen hebben ook hun weg gevonden naar de Tundra Platinum. Houtnerf accenten, geperforeerde stoelen die zowel verwarmd als gekoeld zijn, en een premium JBL-geluidssysteem.

  15 Luxe auto's en SUV's tegen de laagste prijzen in 2021

Ford Ranger Lariat

Deze middelgrote Ford-truck is uitgerust met een heleboel standaarduitrustingen die de algemene look en feel van deze truck aanzienlijk opwaarderen. Functies zoals een groot infotainment scherm, automatische grootlicht koplampen, lane keep assist, automatisch remmen, meerdere zone AC behoren allemaal tot de standaarduitrusting.

De Lariat biedt ook sfeerverlichting, adaptieve cruise control, dodehoekassistent en een heerlijk klinkend Bang & Olufsen-geluidssysteem. De Ranger Lariat is waarschijnlijk de beste all-round pick-up truck die Ford momenteel aanbiedt, en als je het bed niet voortdurend gebruikt, zou je deze moeten kopen in plaats van de F150.

Ford F150 Limited

De F150 is een iconische auto, geen andere auto kan evenaren wat de F150 biedt. Dat gezegd zijnde, worden er meer dan 100 van verkocht per uur. Een paar daarvan zijn uitgerust met de Limited uitvoering, die van de F150 een heerlijke en luxueuze dagelijkse bestuurder maakt.

Een digitaal instrumentenpaneel en een groot infotainmentscherm zijn beide inbegrepen. Tal van bestuurder assistentie functies, premium geluidssystemen, adaptieve cruise control, LED-koplampen zijn ook allemaal opgenomen met de Limited pakket.

Chevy Silverado High Country

Wat Chevy pick-ups betreft, is er geen andere die u meer kan bieden dan de Silverado High Country. Dit uitrustingsniveau laat de Silverado eruitzien en aanvoelen als een echte luxewagen. Volledig met leder beklede zetels, vloermatten met tapijt, verwarmde voorzetels en achterzetels, en geventileerde voorzetels zijn allemaal beschikbaar met het High Country Trim-pakket.

  Is Volvo een luxemerk?

Hoogwaardige houtaccenten, een zonnedak en een premium geluidssysteem zijn allemaal leverbaar met het High Country uitrustingspakket. Er is geen discussie dat de High Country iets anders is dan een echte luxe pick-up, en het is waarschijnlijk een van de beste die er zijn.

Dodge RAM 1500 Limited

Als je sportiviteit wilt combineren met luxe in een pick-up truck, dan is de 1500 RAM Limited de juiste keuze. Het hoogtepunt van de RAM 1500 is waarschijnlijk het enorme en ongelooflijk snel reagerende 12-inch infotainmentscherm.

Naast een overvloed aan technologie biedt de RAM 1500 ook een heleboel traditionele luxueuze kenmerken zoals houten bekleding, hoogwaardig leder en een verfijnde afwerking. Een hoogwaardig Harman Kardon-geluidssysteem is ook leverbaar met het Limited-uitrustingspakket.

FAQ Sectie

Zijn luxe pick-ups luxueuzer dan gewone SUV’s?

Ook al bieden veel pick-up trucks een hoop voorzieningen die soms ontbreken in auto’s die drie keer zo duur zijn. Een Chevy Silverado High Country of een RAM 1500 komt echter niet in de buurt van een Bentley Benteyga of zelfs een gewone Audi Q7.

Pickup trucks bieden gewoon niet hetzelfde niveau van verfijning als deze doen, en dat is te verwachten omdat een pickup truck heeft veel voordelen ten opzichte van een gewone SUV. Sommige SUV’s zoals de Rolls Royce Cullinan zijn een klasse op zich als het gaat om weelde, comfort en luxe.

  Beste luxewagens voor lange bestuurders

Is het de moeite waard om een luxe pick-up te kopen?

Dat hangt ervan af hoe u uw pick-up gebruikt. Als u gebruik maakt van uw pick-up als een werkpaard op kortere dagelijkse woon-werkverkeer reizen, is er geen noodzaak om een high-end trim pakket pick-up truck te kopen, vooral zo als u eigenaar bent van meer auto’s.

Soms is het gewoon het beste om te kopen een kale standaard pick-up truck voor het werk taken en een meer geavanceerde dagelijkse chauffeur en lange afstand pendeltype auto. Ze zeggen dat het nooit een goed idee is om zaken en plezier te mengen, maar sommigen geloven wel dat een luxe pick-up truck een perfecte mix van beide is.

Waarom bieden sommige luxe automerken geen pick-up trucks aan?

Een paar jaar geleden probeerde Mercedes met de X-Klasse de markt van de luxepick-ups te betreden, en het is veilig om te zeggen dat de X-Klasse enorm mislukte. De meeste bezitters van pick-ups zijn niet zo geïnteresseerd in echte luxe en verfijning, het enige wat ze eigenlijk willen is een behoorlijk niveau van comfort, maar een heleboel technische voorzieningen.

Alle voornoemde pick-ups passen dus in dat plaatje, en om eerlijk te zijn zou een Rolls Royce pick-up de luxereputatie van Rolls Royce in één klap om zeep helpen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts