Beste luxewagens voor lange bestuurders

Luxe auto’s hebben de neiging om groot genoeg te zijn voor zowel de voorste als de achterste inzittenden. Of het nu een sedan of een SUV is, luxe auto’s moeten grotere hoeveelheden ruimte bieden om een bepaald niveau van comfort te bereiken dat luxe auto’s geacht worden te bieden.

Het populairste luxesegment is dat van de sedan, en auto’s als de BMW 7-serie, Audi A8 en Mercedes S-klasse zijn bepalend voor dit segment. Maar een aantal Japanse merken, zoals Kia en Genesis, bieden nog meer hoofd- en beenruimte voor de bestuurder.

Maar de markt van luxe SUV’s breidt zich steeds verder uit en het lijkt erop dat het SUV-platform wel eens het standaard luxesegment van de toekomst zou kunnen worden.

SUV’s zoals de Chevy Tahoe/Suburban/GMC Yukon bieden meer ruimte, maar SUV’s zoals de BMW X7, de Range Rover, en de Mercedes GLS bieden meer luxe, en het vinden van een balans tussen deze twee aspecten is de weg naar een grote luxe auto aan te schaffen.

Beste luxe sedans voor lange bestuurders

Een luxe sedan is hoogstwaarschijnlijk een full-size sedan, en zowat elke full-size sedan gaat voldoende ruimte bieden voor zelfs de grootste personen. Het Duitse trio, Audi A8, BMW 7-serie, en de Mercedes S-Klasse zijn degenen die dit segment domineren.

De Mercedes S-Klasse biedt 39,7 inch hoofdruimte voor de bestuurder en ongeveer 41 inch beenruimte voor de bestuurder. De Audi A8 biedt 38,3 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 41,5 inch beenruimte voor de bestuurder. De BMW 7-serie is de ruimste van het stel met 39,9 inch hoofdruimte en 41,4 inch beenruimte.

Waarschijnlijk een van de ruimste full-size luxe sedans is de Genesis G90 met zijn indrukwekkende 41,1 inch hoofdruimte en 46,3 inch beenruimte voor de bestuurder. De Kia K900 biedt 40,2 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 45,9 inch beenruimte voor de bestuurder.

  Wat is de duurste luxe auto?

Hoewel deze Japanse limousines meer ruimte bieden in vergelijking met hun Duitse rivalen, zijn ze niet zo luxueus als de Duitsers zijn. Het is veilig om te zeggen dat al deze auto’s voldoende ruimte bieden voor lange bestuurders, maar als je net dat beetje extra wilt, ga dan voor de G90 of de K900.

Beste luxe-SUV’s voor lange bestuurders

SUV’s nemen gestaag de markt voor luxe auto’s over, en de Range Rover, BMW X7, Mercedes GLS, Audi Q8, Porsche Cayenne zijn de populairste van het stel. Maar de GMC Yukon/Chevy Suburban/Tahoe zijn degenen die de meeste ruimte bieden.

De Range Rover Vogue is een definitieve luxe SUV van de 21e eeuw, maar wat binnenruimte betreft, biedt de Range Rover met minder dan 40 inch hoofd- en beenruimte voor de bestuurder niet zo heel veel binnenruimte.

Van het Duitse trio biedt de Q8 met 41,6 inch de meeste beenruimte en de X7 met 41,9 inch de meeste hoofdruimte, maar alle drie komen ze niet in de buurt van de top. De GMC Yukon/Chevy Suburban/Tahoe bieden toonaangevende ruimte met 42,3 inch hoofdruimte en 45,3 inch beenruimte.

De Kia Telluride biedt 40,9 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 41,4 inch beenruimte voor de bestuurder. Al deze auto’s bieden meer dan voldoende ruimte voor lange bestuurders, en de Range Rover en het Duitse trio zijn de meest luxueuze en begeerlijke auto’s van het stel.

Beste luxewagens in het hogere segment voor lange mensen

Het is nogal onvergeeflijk om over luxewagens te praten zonder Bentley, Rolls Royce of Maybach te vermelden. Per slot van rekening zijn deze drie het neusje van de zalm op het gebied van moderne luxe auto’s, en ze bieden ook gemakkelijk plaats aan grotere mensen.

  Wat is de luxe versie van BMW?

Waarschijnlijk de meest luxueuze auto op de planeet is de Rolls Royce Phantom. En met een lengte van 227 inch ontbreekt het de Phantom aan geen enkele ruimte. Andere Rolls Royce modellen zoals de Ghost, Cullinan, of de Wraith bieden ongeveer 40,6 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 41,7 inch beenruimte voor de bestuurder.

Als u een luxueuze, comfortabele en snelle auto wilt, is het kiezen van een Bentley Continental/Flying Spur een geweldige optie. Of u nu 4 deuren nodig heeft of niet, beide auto’s bieden meer dan 40 inch hoofd- en beenruimte voor de bestuurder. De Bentayga SUV is gebaseerd op de Audi Q7 en biedt 38 inch hoofdruimte en 41,7 inch beenruimte.

De Maybach-versies van de hedendaagse luxewagens van Mercedes zijn vrij gelijkaardig, maar ze bieden meer hoofdruimte. Mercedes hoefde geen ruimere GLS/S-klasse te maken, want deze twee zijn al ruim genoeg.

FAQ Sectie

Moet ik een luxe SUV of een luxe sedan kopen?

Vanuit het oogpunt van “het beste voor een lange bestuurder” zullen beide segmenten waarschijnlijk aan uw behoeften voldoen. De vraag is meer over wat u verkiest, ofwel een verhoogde, meer capabele auto, of een meestal meer comfortabele en slanker sedan optie.

Er zijn zo veel verschillende opties om uit te kiezen, het is moeilijk om een fout te maken. Als u niet van plan bent om met uw SUV te gaan terreinrijden, dan is het misschien zinvoller om een sedan te kopen omdat deze lichter zijn en dichter bij de grond staan, wat meestal resulteert in een betere rijkwaliteit en minder body roll.

  Wat is de beste tweedehands luxe auto?

Is het de moeite waard om een luxe auto te kopen?

Ja, dat is het zeker. Een luxewagen is een gebeurtenis, een kans om te ontspannen en uw reizen minder stresserend te maken. Tegenwoordig brengen mensen een groot deel van hun leven achter het stuur door, oncomfortabele stoelen en de slechte rijkwaliteit kunnen zelfs uw algemene lichamelijke gezondheid beïnvloeden.

Sommige mensen geloven dat een goede comfortabele auto en een goed comfortabel bed even belangrijk zijn als u veel tijd op de weg doorbrengt, en dat is waar. Luxe auto’s gaan over fris blijven tot het einde van uw reis, en geen enkel ander autosegment kan dat.

Is het de moeite waard om een Rolls Royce te kopen?

Dat is een bijzonder moeilijke vraag om te beantwoorden, want een Rolls Royce kost soms meer dan een half miljoen dollar, maar hij biedt wel comfort en kwaliteit, en een design waar geen enkele andere autofabrikant aan kan tippen.

Een Rolls Royce kost soms 5 keer zoveel als een S-Klasse, maar de Rolls biedt niet 5 keer de rijkwaliteit. De verschillen zijn niet slechts marginaal, ze zijn echt merkbaar, maar nog steeds niet genoeg om een dergelijke prijs te rechtvaardigen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts