Beste sportwagen voor lange bestuurders

Sportwagens zijn meestal compact, vrij licht, krachtig en ze bieden ook superieure rijeigenschappen. Sommige van deze aspecten vormen geen probleem voor de langere bestuurder, maar het compacte formaat zeker wel.

Maar er zijn genoeg sportauto’s waarin grotere personen gemakkelijk passen, en andere die u beter kunt vermijden. Sportwagens worden op veel verschillende manieren gecompromitteerd omdat het maken van een luxueuze, ruime en toch dynamisch capabele wagen een uiterst veeleisende taak is.

Een sportwagen en een grote luxueuze comfortabele wagen zijn twee tegengestelde kanten van het spectrum, en sommige sportwagens zoals de BMW M3, Audi RS4, Jaguar XE, of een goede oude Porsche 911 zijn inderdaad in staat om een bijna-perfecte mix van comfort en sportiviteit te bereiken.

Terwijl andere, zoals de Mazda MX-5 Miata of de Porsche Boxster, dat gewoon niet kunnen. Als u op zoek bent naar een supercar die geschikt is voor een lange bestuurder, dan zijn een paar Ferrari’s in de meeste gevallen voldoende. Lamborghini’s zijn een beetje aan de krappe kant, maar de Gallardo bijvoorbeeld kan een vrij grote bestuurder herbergen.

Beste sedans voor sportauto’s voor lange bestuurders

Snelle en comfortabele sedans zijn waarschijnlijk een van, zo niet de beste all-around dagelijkse driver opties voor een autoliefhebber. Modellen zoals de BMW M3, Jaguar XE, BMW 8-serie Gran Coupe, Mercedes E63 AMG, of de Audi RS7 zijn allemaal ruim genoeg voor bijna alle grotere personen.

De onlangs uitgebrachte BMW M3 is tamelijk controversieel vanwege zijn veel te grote nieren aan de voorzijde, maar de sportiviteit en het erfgoed van een BMW M3 zijn nog even sterk als voorheen. De M3 biedt meer dan 500 pk, de keuze tussen achterwielaandrijving of AWD, en de keuze tussen een handgeschakelde of automatische transmissie.

  Beste coupés voor lange bestuurders

De M3 biedt een hoofdruimte van 40,6 inch en een beenruimte van 41,6 inch, en dat is voor 99% van de mensen ruim voldoende. Gezien alle verschillende aandrijflijnen waaruit u kunt kiezen als u een M3 koopt, en de ruimte die u ter beschikking staat, lijkt de BMW M3 de beste sportsedan voor lange bestuurders.

Een Mercedes E63, Audi RS7, of de BMW 8-serie Gran Coupe bieden ook 4 deuren en in sommige opzichten zelfs meer ruimte, maar de toename in beenruimte en hoofdruimte voor de bestuurder is verwaarloosbaar, en ze kosten ook een stuk meer. De Jaguar XE daarentegen biedt een vergelijkbare beenruimte, maar de hoofdruimte is niet zo goed als in de BMW M3.

Beste echte sportwagens voor lange mensen

Een echte sportwagen in hart en nieren zou waarschijnlijk iets als een Porsche Boxster zijn, en ook al is de sportiviteit van het Boxster/Cayman platform niets minder dan spectaculair, je gaat ijverig iedereen groter dan 6’2” in een Boxster passen.

Een Mazda MX-5 Miata is ook geen optie, evenmin als zowat alles wat Lotus maakt, misschien past de Evora een ”compacte” lange persoon met zijn 38 inch hoofdruimte, de Exige/Elise past dat niet. De BMW Z4 biedt 38,9 inch hoofdruimte, maar een fatsoenlijke 42,2 inch beenruimte, wat niet slecht is voor een compacte sportwagen.

De Toyota Supra is gebaseerd op hetzelfde chassis als de BMW Z4, en de Supra biedt dezelfde hoeveelheid beenruimte, de hoofdruimte is nog magerder met 38,3 inch, wat niet veel is voor een langere persoon.

De Alpine A110 is ook een echte compacte sportwagen, maar de binnenafmetingen zijn nog steeds behoorlijk. De stoelen zijn laag gemonteerd, wat voor voldoende hoofdruimte zorgt, en de stoelen kunnen helemaal naar achteren worden geschoven, zodat er ook voldoende beenruimte is.

  Welke SUV's hebben parkeerhulp

Beste supercars voor alle mensen

Tussen al deze voornoemde autotypes is een supercar degene die het meest gecompromitteerd is van allemaal. En dat is zeker duidelijk als je je realiseert dat bijna geen enkele supercar 4 zitplaatsen biedt, en ook niet zo veel binnen- of laadruimte.

De Porsche 992 911 is een geweldige auto, en het is moeilijk te beweren dat een 911 niet alles kan als je geen 4 zitplaatsen nodig hebt. Met 45,8 inch beenruimte is de 911 een echte klasse leider, koppel dat aan een minder indrukwekkend cijfer van 38,8 inch hoofdruimte, het balanceert de 911 als voldoende voor lange mensen.

Wat Lamborghini’s betreft, is de Huracan de meest compacte, terwijl de Aventador geschikt is voor bestuurders van redelijke grootte. Sommige oudere modellen zoals de Gallardo zijn ook vrij ruim voor zover het supercars betreft.

Ferrari’s bieden meestal meer ruimte, vooral als u kiest voor een GTC 4 Lusso of een Ferrari FF. De Ferrari 812 en de Ferrari F12 zijn behoorlijk ruim voor een meter of twee, en de oudere V12-aangedreven Ferrari 599 is nog ruimer en comfortabeler in vergelijking met de F12 of de 812.

FAQ Sectie

Welke sportwagens moet ik vermijden als ik lang ben?

In eerste instantie geen. Het gaat er niet om hoe lang u in het algemeen bent, soms gaat het meer om de lengte van uw torso of uw benen. Zorg er altijd voor dat je met je potentiële aankoop een behoorlijk lange proefrit maakt om er zeker van te zijn dat je er inderdaad in past.

Maar over het algemeen biedt een compacte 2-zits sportwagen de minste binnenruimte, en dan vooral een cabriolet. Auto’s zoals de Mazda MX-5 Miata of de Fiat 124 Spyder zijn veel te klein voor lange mensen.

  Wat is de goedkoopste manier om mijn auto te verschepen?

Leidt oncomfortabel zitten in een auto tot veiligheidsproblemen?

Ja, dat is zo. Ten eerste is oncomfortabel zitten op zich al een veiligheidsprobleem. Wanneer u niet comfortabel zit, kunt u zich niet volledig concentreren, duren uw ritten langer omdat u meer rustpauzes nodig hebt en kan de zitpositie de veiligheid van de achterpassagiers ernstig in het gedrang brengen.

En het grootste probleem van allemaal is hoe dicht u zich bij de voorruit bevindt en de positie van de hoofdsteun ten opzichte van uw hoofd. Het doel van een hoofdsteun is niet om uw hoofd op te laten rusten (waar verhaal), het is er in de eerste plaats om veiligheidsredenen, om nekletsel te voorkomen bij een botsing.

Is een sportsedan een echte sportwagen?

Sommigen betwisten misschien de logica achter het vergelijken van een BMW M3 of een Mercedes E63 met een 911 of een Lamborghini. En als je het bekijkt vanuit het perspectief van een supercar, kunnen ze gelijk hebben. Maar als je het vanuit een algemeen perspectief bekijkt, is een BMW M3 beter in het zijn van een supercar dan een Lambo in het zijn van een dagelijkse bestuurder.
En dit compromis is nogal cruciaal voor een sportauto die dagelijks wordt gebruikt. Een 500 pk sterke 0-60 tijd van minder dan 4 seconden van de BMW M3 is gemakkelijk te vergelijken met de meeste supercars, en het weggedrag van de nieuwe BMW M3 is ook geweldig, maar het comfort en zicht van een Lamborghini Aventador is bij lange na niet zo goed als in de M3.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts