Wat is de goedkoopste manier om mijn auto te verschepen?

Als u uw auto van de ene naar de andere locatie wilt verschepen, gaat het bij het kiezen van de juiste methode niet alleen om het kiezen van de goedkoopste. Zoals met alle dingen in het leven geldt ook hier: waar je voor betaalt, is wat je krijgt. En dit is vooral belangrijk als u een auto van hoge waarde vervoert.

Er zijn veel verschillende manieren om een auto te vervoeren, u kunt hem vervoeren op een gesloten of geopende transporteur, u kunt een chauffeur inhuren, of een vriend/familielid om een gunst vragen. In sommige gevallen kunt u de auto zelfs liften of per boot of vliegtuig vervoeren.

De goedkoopste en waarschijnlijk de veiligste methode van autotransport is een open autotransporter, omdat het meestal veel minder kost in vergelijking met een gesloten drager, en er zijn er heel veel van. Het inhuren van een speciaal transportbedrijf met aangewezen terminals in de buurt van uw gebied is waarschijnlijk de beste manier om uw auto te vervoeren.

U kunt ook uw familieleden en vrienden vragen of zij de auto voor u kunnen vervoeren als zij in dezelfde richting reizen. Waar u ook voor kiest, zorg ervoor dat u veel offertes van verschillende bedrijven krijgt en zorg ervoor dat uw auto klaar is voor transport.

Open vervoer

Waarschijnlijk de meest voorkomende methode van autotransport is via een open-air carrier. Openluchttransportbedrijven hebben veel voor- en nadelen in vergelijking met een gesloten transportbedrijf en de keuze voor een van deze twee is sterk afhankelijk van de auto in kwestie en de reisafstand.

Open dragers zijn gemakkelijk beschikbaar en er zijn tal van verschillende bedrijven die er die dit soort diensten aanbieden. Een typische moderne auto drager kan meestal tot 12 auto’s op 2 niveaus die veilig zijn vastgebonden voor langere afstanden.

  Wat zijn de beste sportwagens qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Deze dragers zijn relatief goedkoop in vergelijking met een gesloten, maar ze bieden veel nadelen ook. Een voor de hand liggende nadeel is het feit dat de auto wordt blootgesteld aan de elementen gedurende de hele reis, als de reis is lang je bent waarschijnlijk op zoek naar een vuile auto aan het eind van het.

Aangezien dit soort vervoerders veel auto’s vervoert, kunnen ze ook vaak van de route afwijken en meer auto’s laden/lossen. Dit betekent dat de leveringsdatum zeer vaak wordt verschoven, en dit is een enorm probleem als u niet in staat bent om een extra dag of twee te wachten indien nodig.

Ingesloten transporteurs

Je zou denken dat de meeste transporten worden uitgevoerd met een gesloten vervoerder, omdat dit soort vervoerders veel veiliger zijn. Maar dat is bijna nooit het geval omdat deze soorten vervoerders $0.25-$0-50/per mijl meer kunnen kosten in vergelijking met een geopende vervoerder.

Dit is vooral omdat deze soorten dragers zijn uitgerust voor het vervoer van 1 tot 3 of soms zelfs 5-6 auto’s max. Dit betekent dat als u kiest voor een enkele auto vervoerder bent u degene die betaalt voor het hele proces, als u kiest voor een 3 auto vervoerder, de kosten worden gedeeld tussen meerdere partijen.

Maar dit soort dragers zijn wel zinvoller als u een zeer waardevolle luxe of klassieke auto vervoert. U wilt toch niet dat uw Ferrari of Porsche bij elke wegrestaurant wordt blootgesteld? Een ander voor de hand liggend voordeel van een gesloten drager is het feit dat dit soort dragers meestal wel op tijd komt.

Wat de veiligheid betreft, is een gesloten koerier veel beter dan een gewone open koerier, omdat hij uw auto beter beschermt en niemand hoeft te weten dat de auto die vervoerd wordt inderdaad een luxewagen of klassieker van hoge waarde is.

  Beste auto voor rugpijn

Andere manieren om uw auto te verschepen

Er zijn ook een paar verschillende manieren waarop men een auto van de ene bestemming naar de andere kan vervoeren, zoals liften of een chauffeur inhuren. Er zijn ook een aantal personen die uw auto op een aanhangwagen vervoeren waar en wanneer u maar wilt, maar dit soort verhuizingen zijn meestal het duurst.

U kunt ook een chauffeur inhuren als de afstand niet te ver is en u uw auto zo snel mogelijk nodig heeft. Of u kunt een vriend of familielid vragen om de auto voor u te verplaatsen als ze beiden in dezelfde richting reizen.

Er zijn veel verschillende manieren om een auto te verplaatsen, en u moet goed op de hoogte zijn van alle voor- en nadelen van elk. Probeer zo veel mogelijk offertes te krijgen en zoek altijd naar goede beoordelingen van klanten voordat u uw auto aan iemand toevertrouwt.

FAQ Sectie

Hoeveel kost het om een auto te verschepen?

De prijzen voor het verschepen van auto’s variëren drastisch naargelang de grootte en vooral het gewicht van uw voertuig, want zwaardere auto’s zijn duurder. Het hangt ook af van de afstand in kwestie als langere reizen die overspannen door meerdere landen altijd meer kosten in vergelijking met interstatelijke reizen.

Als u van plan bent om een zeer waardevolle auto te vervoeren, moet de rederij meer nadruk leggen op het zo veilig mogelijk houden van de auto, wat ook de prijs opdrijft. Als u van plan bent uw auto in de zomer te vervoeren, moet u rekenen op een veel hogere prijs, omdat de vraag naar zomerverhuisdiensten veel groter is.

  Acceleren hybride auto's sneller?

Wat moet ik doen voor ik mijn auto verscheep?

Voor het verschepen moet u het brandstofpeil controleren. De auto mag niet meer dan ¼ van het maximale brandstofpeil hebben. Maak de auto altijd leeg van alle persoonlijke bezittingen en alles wat gestolen kan worden of de aandacht kan trekken bij ruststops, vooral als u een open drager gebruikt.

Controleer uw banden en zorg ervoor dat ze de aanbevolen spanning hebben en in een goede staat zijn. Controleer ook de batterij van de auto, vooral als je een lange reis gaat maken. Als u een EV vervoert, zorg er dan altijd voor dat de auto zo volledig mogelijk opgeladen is.

Moet ik mijn auto vervoeren of moet ik er een huren?

Als u op vakantie gaat, kunt u ook gewoon een auto huren zonder dat u dure verhuisservices nodig hebt. Het kost veel minder om gewoon een degelijke auto te huren dan wat het kost om een auto van het ene land naar het andere te verschepen.

Dit is vooral het geval als de reis relatief kort is. Maar veel autoliefhebbers en supercarbezitters rijden graag in hun auto’s tijdens de zomer, en het is niet waarschijnlijk dat zij een Nissan Altima zullen huren in Monaco of Saint-Tropez.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts