Wat is de goedkoopste manier om een Porsche sleutel te vervangen?

Er zijn een paar verschillende manieren hoe je een verloren/beschadigde sleutel kunt vervangen, afhankelijk van hoe snel je het wilt hebben, hoe goedkoop je het wilt hebben en hoe origineel je het wilt hebben. De eerste en veiligste methode is door direct naar een Porsche dealer te gaan en te vragen om een nieuwe sleutel, maar dit is ook de duurste optie.

Niet alleen is dit de duurste optie, maar het is ook de optie die het langst duurt. Aan de andere kant kunt u misschien contact opnemen met een ervaren slotenmaker die behoorlijk wat ervaring heeft met het werken met high-end autosleutels. Zij zijn in staat om de sleutel veel sneller en goedkoper te vervangen.

Het hangt er ook vanaf welk type Porsche u bezit. Als je een ouder model Porsche hebt met een standaard sleutel met stalen lemmet, is het het makkelijkst en goedkoopst om contact op te nemen met een ervaren slotenmaker. Als uw Porsche daarentegen met een sleutel wordt bediend via een sleutelhanger, is dit wat moeilijker.

Sommige slotenmakers kunnen je nog steeds helpen, maar alleen als ze originele onderdelen gebruiken. Aan de andere kant, als je de waarde van je auto goed wilt behouden, moet je gaan voor een dealer vervanging omdat dit de veiligste optie van allemaal is.

sleutelhanger vervangingen vs stalen blad sleutel vervangingen

Zoals in het begin vermeld, is het vervangen van een sleutelhanger en een sleutel met stalen lemmet niet echt hetzelfde. Een sleutel met stalen lemmet kan gemakkelijk worden gesmeed zonder dat programmering nodig is, wat betekent dat dit de gemakkelijkste en goedkoopste manier is om een gloednieuwe sleutel te krijgen.

Het vervangen van een sleutelhanger is echter een heel ander verhaal, vooral als uw Porsche is uitgerust met keyless start en keyless go functionaliteit. Aangezien deze systemen draadloos werken, zult u alle originele onderdelen moeten aanschaffen die specifiek voor uw auto moeten worden geprogrammeerd.

  BMW X6 VS Porsche Macan - wat is beter?

Dit is iets dat moet worden gedaan volgens de Porsche productienormen, anders heeft het geen zin. Inderdaad, sommige slotenmakers zullen dit ook voor u doen, maar zij zullen originele Porsche onderdelen moeten gebruiken.

Er zijn manieren om ook zonder originele Porsche onderdelen een sleutel te maken, maar dit is onveilig en zal waarschijnlijk de doorverkoopwaarde van uw auto belemmeren. Verkoop geen niet-originele Porsche sleutels als originele sleutels, want ze zijn nooit zo veilig als originele Porsche sleutels zijn.

Vervangen van een Porsche sleutel door een slotenmaker

Je moet in gedachten houden dat Porsche er nooit mee zal instemmen dat je je sleutel laat vervangen door een slotenmaker. Telkens wanneer u uw auto voor een onderhoudsbeurt brengt, kunnen zij zien dat u geen originele sleutel gebruikt. Zelfs als je originele onderdelen gebruikt, is de kans nog groot dat ze het doorhebben.

Het is dan ook nooit een goed idee om iemand aan te raden zijn sleutels ergens anders dan bij een dealer te vervangen. Autosleutels hebben een belangrijke functie omdat ze toegang tot de auto verschaffen en u in staat stellen de auto op elk gewenst moment weg te rijden.

Als u een ouder model Porsche bezit en u wilt gewoon dat deze blijft rijden, dan is een slotenmaker misschien zinvoller. Dit betekent ook dat een Porsche sleutel met stalen lemmet geen originele onderdelen nodig heeft en de realiteit is dat dit lang niet zo onveilig is als een niet-originele sleutelhanger.

Vervangen van een Porsche sleutel bij een dealer

Het vervangen van een Porsche sleutel bij een dealer kost meer geld en het duurt langer voordat het klaar is. Ze gaan waarschijnlijk een gloednieuwe sleutel rechtstreeks bestellen bij de fabriek, verschepen het naar het dealerschap en iemand gaat dan programmeren om met uw auto te werken.

  Is Porsche leder echt

Op deze manier zul je in staat zijn om de auto te verkopen met alle originele sleutels en alles is prima met de wereld. Aan de andere kant, als u probeert een sleutel te maken van niet-originele onderdelen bij uw plaatselijke slotenmaker, bent u er nooit zeker van dat de sleutel zal werken of dat de sleutel veilig is.

Gezien het feit dat Porsches links en rechts worden gestolen, is het beter om gewoon via de dealer te gaan, omdat je niet van plan bent je sleutel meer dan eens te vervangen. De realiteit is dat u het één keer moet doen en er klaar mee moet zijn.

FAQ Sectie

Hoeveel kost een nieuwe Porsche sleutel bij de dealer?

Dat hangt af van het model en het type sleutel dat wordt gebruikt. Als u een ouder model Porsche hebt met een gewone sleutel met stalen lemmet, bent u hooguit een paar honderd dollar kwijt. Echter, als je een nieuwe sleutelhanger die ook moet worden geherprogrammeerd, het gaat om kost je overal tussen de $ 200-1100, afhankelijk van de prijzen van onderdelen, beschikbaarheid van onderdelen, en arbeidskosten.

Als uw sleutel is gebroken en het alleen nodig heeft vaststelling, kunt u gewoon breng het naar een Porsche dealer en zij kunnen het voor u repareren in een mum van tijd. De kosten voor het repareren van een Porsche sleutel zijn afhankelijk van wat er mis mee is, maar het is veilig om te zeggen dat het niet meer gaat kosten dan het volledig vervangen van de sleutel.

  Waarom zijn Porsches zo onbetrouwbaar?

Hoeveel kost een nieuwe Porsche sleutel via een slotenmaker?

Dat hangt af van het type sleutel, de beschikbaarheid van onderdelen en of de onderdelen origineel zijn of niet. Soms vervangt een slotenmaker uw hele slot, wat uiteraard veel meer gaat kosten. Aan de andere kant, als je gewoon een gewone blad stalen sleutel nodig, bent u op zoek naar ongeveer $ 30- $ 80.

Als u uw Porsche sleutelhanger te vervangen door een slotenmaker, moet je in staat zijn om een betere prijs dan in de dealer te krijgen. Het is echter altijd beter om via de dealer te gaan, als u de waarde van uw auto wilt behouden en hem zo veilig mogelijk wilt houden.

Worden Porsches vaak gestolen?

Porsches zijn inderdaad een populaire keuze voor dieven en dat betekent dat een Porsche met een niet-originele sleutelhanger die gemakkelijk gescand kan worden, niet het beste is wat u kunt doen. Als u uw Porsche tegen diefstal beveiligt en tegelijkertijd een niet-originele Porsche sleutelhanger gebruikt, is de kans groot dat u uw verzekering niet kunt verzilveren als uw auto inderdaad wordt gestolen.

Dit is gewoon niet de moeite waard, dus gewoon gaan via de dealership route als de meeste mensen zullen een nieuwe autosleutel nodig hebben een keer in hun leven.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts