Beste tweedehands auto’s voor lange bestuurders

Als u een lang persoon bent, bent u zich bewust van alle verschillende compromissen die u in uw leven moet sluiten. Ook al zijn ze soms klein en onbeduidend, zoals niet comfortabel kunnen zitten in het openbaar vervoer, of niet languit kunnen gaan tijdens een lange vlucht.

Andere kunnen belangrijker zijn, zoals het niet kunnen kopen van een bed met de juiste afmetingen, of het niet kunnen kopen van bepaalde automodellen. Hoewel de meeste moderne auto’s zelfs voor de langste mensen geschikt zijn, zijn er ook auto’s die dat niet zijn.

Je moet op zoek naar een SUV, een pick-up, of een sedan, of zelfs een minivan. Auto’s zoals de Toyota Prius, VW Golf, of de Ford F-150 zijn de meest populaire auto’s op de planeet, en ze kunnen comfortabel passen de meeste lange mensen.

Het kopen van een goede tweedehands auto voor lange bestuurders is min of meer hetzelfde als het kopen van een auto in normale omstandigheden, maar het is altijd een goed idee om vooraf een proefrit in de auto te maken.

Beste tweedehands sedans voor lange bestuurders

Waarschijnlijk kies je best voor een middelgrote of een full-sized sedan, maar tal van compacte sedans zijn ook meer dan ruim genoeg voor lange mensen. Een goede gebruikte auto voor lange bestuurders is de Hyundai Sonata, hij is redelijk betaalbaar, redelijk goed uitgerust met 40,4 inch hoofdruimte, en 45,5 inch beenruimte.

Andere goede gebruikte sedan opties voor langere bestuurders zijn de Subaru Legacy of de Nissan Altima. Beide bieden 40 duim van hoofdruimte en 43 duim van beenruimte voor de Subaru, of 45 duim voor de Altima. Deze twee zijn ook redelijk betaalbaar, en gemeenschappelijke, reserveonderdelen zijn gemakkelijk te verkrijgen, en ze zijn goedkoop te lopen.

  Welke kleine SUV heeft de meeste pk's?

Als u wilt dat een meer luxe optie, een BMW 3-serie GT is een geweldige optie voor langere bestuurders, omdat het biedt 41,3 centimeter van de hoofdruimte en 42 centimeter van beenruimte. Een gebruikte S-Klasse van de vorige generatie is een kolos, en biedt ook 42,1 inch hoofdruimte en 41,4 inch beenruimte.

Als u een EV wilt, biedt een Tesla Model S een royale beenruimte van 42,7 inch, maar de hoofdruimte is ongeveer 39 inch, wat een probleem kan vormen voor de langste personen. U moet ze waarschijnlijk uittesten om te zien welke perfect bij u past, maar de afmetingen zijn zeker voldoende.

Beste tweedehands SUV’s voor lange mensen

Laten we eerlijk zijn, een SUV is waarschijnlijk het type auto waar je naar op zoek bent. Hoewel sedans meer dan genoeg ruimte bieden, zijn ze vrij laag, en dat betekent dat ze niet zo gemakkelijk zijn om in en uit te stappen. Een middelgrote tot grote SUV voldoet aan al die eisen, plus, je zult je superieur voelen aan de rest, net zoals je te voet doet.

Als u een chique SUV wilt, is een Audi Q7 een geweldige optie. Het is een tikkeltje duurder dan uw gewone SUV van Japanse makelij, maar hij beschikt over ruime luxe en comfort functies. De Q7 biedt 40 centimeter hoofdruimte en bijna 42 centimeter beenruimte, en de boxy vorm maakt het zeker gemakkelijk om comfortabel te krijgen.

Als u meer ”gewone” SUV’s wilt, de GMC Yukon/Chevy Tahoe/Chevrolet Suburban biedt 42,8 cm hoofdruimte en ongeveer 45,3 cm beenruimte. Een Ford Expedition biedt ook voldoende ruimte met 42 inch hoofdruimte en 43,9 inch beenruimte.

  Tien auto's die je beter niet nieuw kunt kopen (koop ze tweedehands)

Bijna alle SUV’s bieden voldoende binnen- en laadruimte, alleen als je kiest voor een subcompacte of een compacte SUV kan je een probleem hebben met het plaatsen van 4 grotere volwassenen.

Slechtste auto’s voor lange bestuurders

Zoals eerder vermeld, zijn bijna alle auto’s ruim genoeg voor de meeste mensen. Maar er zijn een paar opties die je zeker moet vermijden als je lang bent. Auto’s zoals de Mazda MX-5 Miata of de Toyota Supra zijn veel te klein voor lange mensen, en als je van plan bent om meerdere passagiers te vervoeren, is het bijna onmogelijk.

Een Porsche Boxster is ook veel te klein, hetzelfde geldt voor de Toyota Tacoma of de Chevy Bolt. Een Hyundai Veloster is ook vrij compact, de BMW Z4 of de Mercedes SLC/SLK. Ook al zou je in je eentje in deze auto’s kunnen passen, comfortabel zullen ze zeker niet zijn.

Vrijwel elke Lamborghini is geen optie. De nieuwe Corvette biedt veel te weinig beenruimte, de Toyota Yaris is in elk opzicht te klein, en de Lotus Exige is waarschijnlijk de slechtste tweedehands auto optie voor lange mensen.

FAQ Sectie

Wat is het beste type auto voor een lange persoon?

Om de zoektocht te beperken, moet u waarschijnlijk alle hatchbacks vermijden. Ook al past er een grotere persoon in, de achterbank is nutteloos. Hetzelfde geldt voor compacte sportwagens zoals de MX-5 of de Porsche Boxster.

Je zou moeten uitkijken naar een SUV of een sedan, een minivan kan ook, maar laten we eerlijk zijn, niemand wil een minivan. Stationwagons bieden veel laadruimte, maar de binnenruimte is min of meer hetzelfde als in een sedan. Een crossover kan ook een goede optie zijn, maar u moet er voor de zekerheid een proefrit in maken.

  Beste compacte auto's voor lange bestuurders

Wat is er anders aan auto’s voor lange mensen?

De belangrijkste factor is de binnenruimte voor de bestuurder. U moet minstens 40” beenruimte of 38” hoofdruimte hebben, maar dit kan variëren naargelang uw lengte. Het is ook belangrijk dat u comfortabel zit, en op een veilige afstand van de airbags.

U moet ook rekening houden met de veiligheid, en het kiezen van een groter voertuig, in het algemeen, biedt meer ruimte tussen u en de rest van de auto, en dit kan een enorme differentiërende factor in een ongelukkige gebeurtenis zijn.

Waarom maken autobedrijven geen auto’s die speciaal voor langere mensen zijn ontworpen?

Als je de productmarge verlaagt, wordt het volume een sleutel tot succes. Het zou gewoon niet winstgevend genoeg zijn. Compacte auto’s worden niet gemaakt met kleine mensen in gedachten, maar eerder om wendbaarder te zijn en gemakkelijker om mee te leven in stadscentra.

Maar er is geen behoefte aan auto’s specifiek voor lange mensen omdat de meeste moderne automerken auto’s aanbieden die inderdaad groot genoeg zijn voor 98% van de mensen. Voor kleinere mensen is het hetzelfde verhaal, je hoeft alleen maar het stuur en de zitpositie aan te passen, en je zit waarschijnlijk comfortabel.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts