Beste cabrio’s voor lange bestuurders

Er heerst een wijdverbreid misverstand dat lange mensen en cabrio’s niet goed samengaan. Hoewel sommige kleinere compacte 2-zits cabriolets inderdaad veel te compact zijn voor iemand langer dan 1,80 meter, doen andere het prima.

Als u een kleinere 4-zits cabriolet wilt, een Chevy Camaro, Ford Mustang, of een BMW 4-serie zijn enkele van de meest populaire 4-zits cabrio’s op de markt. Alle drie van deze zijn ruim genoeg voor langere bestuurders zonder de achterbank op te offeren te veel.

Als u in de markt voor een 2-zits cabriolet sportwagen, een Porsche 911 Targa cabriolet biedt vrijwel dezelfde interieurruimte als zijn coupe versie, behalve op de achterbank. Als u voor een supercar kiest, biedt de McLaren 650S een ongeëvenaarde beenruimte en een behoorlijke hoofdruimte.

Full-size luxe cabriolets zoals de Mercedes Benz S-Klasse, Bentley Continental GTC, of de Rolls Royce Dawn bieden de hoogste hoeveelheid comfort en luxe in de cabriomarkt. Ze zijn ruim, zien er goed uit en zijn ongelooflijk comfortabel.

Kleinere 4-zits cabrio’s voor lange mensen

Cabriovarianten van de Chevy Camaro, Ford Mustang, BMW 4-Serie worden niet als klein beschouwd, maar in de wereld van de luxe cabrio’s lijken ze dat wel te zijn. Dat wil niet zeggen dat ze niet genoeg ruimte bieden. Integendeel, alle drie zijn ze meer dan ruim genoeg.

Chevy Camaro

De Chevy Camaro Convertible biedt 38,4 duim hoofdruimte voor de bestuurder, met het dak op zijn plaats en een vrij ruime 44 duim beenruimte voor de bestuurder. Ook al lijkt de Camaro klein aan de binnenkant, dit is vooral te wijten aan de zichtbeperkingen, en de Camaro is nog steeds een geweldige keuze voor een cabriolet.

  Kunnen batterijen van hybride auto's ontploffen?

Ford Mustang

De Ford Mustang is een van de meest populaire auto’s op de planeet, en het is niet moeilijk te zien waarom. Een V8 met een top-down, 37,6 inch hoofdruimte en 44,5 inch beenruimte vormen zeker een geweldige combo. Vermeldenswaard is ook dat de Mustang meer ruimte voor de achterpassagiers biedt dan een Camaro.

BMW 4 Reeks

De BMW 4 Reeks cabrio biedt 40,6 duim hoofdruimte voor de bestuurder en bijna 42 duim beenruimte voor de bestuurder. Als u waarde hecht aan nieuwe technologie en efficiënte motor keuzes, lijkt de state-of-the-art BMW 4-Serie een geweldige aankoop.

Tweezits sportwagen cabrio voor lange mensen

Een tweezits sportcabrio is waarschijnlijk de meest logische keuze voor een cabriolet. Een cabriolet moet immers ook een auto zijn die dynamisch is, en er even goed uitziet als een sportwagencoupé.

Porsche 911 Targa

En dat is precies wat de nieuwe Porsche 911 Targa-serie biedt. Een 911 Targa combineert Porsche-erfgoed met praktisch nut als u uw auto niet gebruikt om achterpassagiers te vervoeren. De 911 Targa is aantoonbaar nog mooier dan de gewone 911. En de binnenruimte is bijna identiek en meer dan voldoende voor lange mensen.

McLaren 650S Spyder

Maar wat als u iets serieuzers wilt, en zelfs de 911 biedt niet het opwindende niveau dat u nodig heeft om een cabriolet te kopen? Dan moet u eens kijken naar een McLaren 650S Spyder, want de McLaren 650S Spyder biedt 38,4 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 44,2 inch beenruimte voor de bestuurder.

Mercedes SL-Klasse

Een andere geweldige optie is de Mercedes SL-Klasse. De SL biedt ook een hardtop cabriolet net als de 650S en de 911 Targa. De SL heeft 39,1 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 43 inch beenruimte voor de bestuurder.

  Is het beter om een auto te kopen of te leasen als u met pensioen bent?

Beste full-size luxe cabriolets

Al deze cabrio’s zien er goed uit, zijn luxueus en behoorlijk comfortabel, behalve misschien de 650S. Maar als u kieskeurig bent met uw luxe auto keuzes, en u hebt ook de financiële middelen om het te ondersteunen, zijn er een aantal nog betere keuzes.

Mercedes S-Klasse cabriolet

De Mercedes S-Klasse cabriolet is, zoals het woord al zegt, een S-Klasse zonder dak. En Mercedes heeft bij het maken van de cabrioversie geen duimbreed toegegeven, wat ook tot uiting komt in de prijs. De luxueuze S-Klasse cabrio biedt ruim plaats aan 4 passagiers.

Bentley Continental GTC

De Bentley Continental GTC biedt een nog luxueuzer interieur en hoogwaardige materialen. De GTC heeft 38 inch hoofdruimte voor de bestuurder en bijna 42 inch beenruimte voor de bestuurder. Er is ook een behoorlijke hoeveelheid ruimte over voor de achterpassagiers, wat betekent dat de GTC meer dan genoeg is voor langere bestuurders.

Rolls Royce Wraith/Drophead

Maar als u het toppunt van moderne luxe wilt, zijn de Rolls Royce Wraith/Drophead-modellen de meest luxueuze bewegende objecten op vier wielen tot nu toe. De prijs van een Rolls Royce lijkt misschien onvoorstelbaar, maar als u er zo eentje aanschaft, kunt u er zeker van zijn dat u zult genieten van het allerbeste wat een luxewagen te bieden heeft.

FAQ over het kiezen van een cabriolet

Moet ik een softtop of een hardtop cabriolet kopen?

De keuze tussen een hardtop of een softtop is irrelevant, want het gaat om de wagen in kwestie, niet om het dakmechanisme. Het is wel het vermelden waard dat een softtop meestal iets lichter is en ook minder kofferruimte inneemt.

  Kunnen hybride auto's alleen op elektriciteit rijden?

Maar een hardtop biedt een hardtop-ervaring, wat een stillere rit betekent, en voor sommigen, een auto die er beter uitziet. Maar dit is geen vaststaand feit, want bijna alle Rolls Royce en Bentley modellen hebben een softtop, en toch zijn dat de stilste cabriolets die er zijn.

Wat is het verschil tussen een cabriolet en een coupé?

Vrijwel alle hier opgesomde auto’s kunnen zowel in coupé- als in cabrioletversie worden gekocht. De verschillen zijn vooral esthetisch of hebben te maken met compromissen in dynamiek en praktische bruikbaarheid.

Cabriolets zijn meestal niet zo verfijnd als coupés, ze zijn niet zo stijf en ze ondervinden meer chassisbuiging. Ze zijn ook niet zo dynamisch, stil of praktisch. Maar al deze compromissen verbleken in vergelijking met een rijervaring zonder top op een mooie lenteavond.

Verminderen sommige cabriolets de ruimte voor de achterpassagiers?

De meeste wel, want cabriolets zijn meestal gebouwd voor 2-zits platforms, maar niet allemaal. Bovendien bieden cabriolets ook speciaal ontworpen winddeflectoren die meestal achter de voorste twee passagiers zitten.
Modellen als de Porsche 911 Targa, Bentley GTC en de Mercedes S-Klasse cabriolet nemen weliswaar ruimte in op de achterbank, maar ook dat is een redelijke verwachting bij de aanschaf van een cabriolet.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts