Welke SUV’s hebben parkeerhulp

Bijna alle nieuwere SUV’s kan worden gehad met tal van verschillende geavanceerde rijhulpsystemen, zoals park assist, lane change assist, lane keep assist, geautomatiseerde cruise control, en ga zo maar door. Deze functies zijn synoniem geworden met moderne SUV’s, maar ze zijn niet beschikbaar als standaard voor het grootste deel.

Als je een kleinere SUV wilt die wel park assist biedt en betaalbaar is, dan zijn de VW T-Cross, Jeep Compass, Ford Puma, en de Renault Captur degenen die je moet hebben. Als u een luxe SUV met veel assistentiesystemen wilt, zijn de Audi Q5/Q3, Mercedes GLA/GLC, en de BMW X1/X3 de beste om te overwegen.

Wat middelgrote SUV’s betreft, zijn er tal van geweldige opties om uit te kiezen, en ze bieden allemaal ook parkeerhulp. In de meer betaalbare spectrum staat de Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, en de Toyota Highlander.

Als u wilt een meer luxe optie, de Audi Q7, BMW X5, Range Rover, Mercedes GLE, en de Volvo XC90 zijn veruit de meest populaire. Full-size vlaggenschip SUV opties bestaan uit de Mercedes GLS, BMW X7, of de meer betaalbare Kia Telluride, GMC Yukon/Chevy Tahoe/Chevy Suburban.

Beste kleine SUV’s met park assist

Kleine SUV’s en cross-overs zijn waarschijnlijk de twee meest populaire auto segmenten op dit moment en het is gemakkelijk te zien waarom, omdat ze bieden de perfecte middenweg tussen sedans en full-on SUV’s. Dankzij een dergelijke hobbel in populariteit, deze segmenten zijn absoluut wemelen van verbazingwekkende opties.

En een van de meest populaire die ook park assist biedt is de VW T-Cross. Deze kleine SUV / crossover packs nogal een punch als het is beschikbaar met bijna alle opties die je kunt krijgen op de duurste VW-modellen die ook tal van driver assistance programma’s, zoals park assist en parkeercamera’s.

  Wat is de beste SUV voor een gezin van 6?

Als je een meer Amerikaanse versie van de T-Cross wil, moet je de Ford Puma overwegen. Deze crossover ziet eruit en voelt aan als een opgevoerde Fiesta en dat was Ford’s oorspronkelijke bedoeling. De Puma biedt heel wat veiligheids- en assistentieprogramma’s, waaronder ook parkeerhulp.

Maar als je een luxe compacte SUV wilt, is de keuze tussen Mercedes, BMW en Audi de juiste keuze. Alle drie deze merken bieden zeer concurrerende kleine SUV’s, maar de BMW X1 lijkt de beste prijs-kwaliteitverhouding te hebben.

Beste middelgrote SUV’s met park assist

Mid-size SUV’s zijn de middenweg tussen overmatig opgeblazen en moeilijk te manoeuvreren full-size SUV kolossen en cross-overs die niet allemaal zo SUV-ish zijn. Of u nu een mid-size SUV wilt vanaf het begin, of u wilt gewoon upgraden, wees gerust dat het vinden van de perfecte mid-size SUV nogal lastig is.

Het is lastig dankzij een overvloed aan opties, maar als je wilt een meer betaalbare, maar even toegankelijk mid-size SUV met alle van de juiste technologie en veiligheidsvoorzieningen, ga dan voor de Hyundai Santa Fe, Toyota Highlander, of de Kia Sorento. Alle drie van deze hebben verdiend nogal een aanhang van een grote mid-size SUV klantenbestand.

De Audi Q7 is ook een ongelooflijk populaire middelgrote SUV, hetzelfde verhaal geldt voor de Mercedes GLE en de BMW X5. Geen enkele andere SUV kan aan deze drie tippen, behalve de Volvo XC90. Je kunt ze alle vier krijgen met heel veel geavanceerde rijassistentieprogramma’s die in sommige gevallen de auto helemaal zelf kunnen parkeren.

  Waarom gasmotoren beter zijn dan elektrische?

Als u het allerbeste wilt, zonder in oogverblindende prijsklassen terecht te komen, is en blijft de Range Rover een van de meest iconische SUV’s die ooit zijn gebouwd. Maar wat de iconische status betreft, kan zelfs de Range Rover niet tippen aan de Mercedes Benz G-Klasse.

Beste full-size SUV’s met park assist

Full-size SUV’s zijn gebouwd voor grote gezinnen of voor mensen die gewoon genieten van het rijden in de grootste voertuigen op de weg. Deze full-size kolossen bieden meestal de top-end van de uitrustingslijst met behoud van de off-road mogelijkheden. Als je dat koppelt aan een verhoogde aanwezigheid op de weg, kan niets tippen aan een full-size SUV.

En de onbetwiste koningen van het Amerikaanse continent zijn de Chevy Tahoe, GMC Yukon of Chevy Suburban, omdat die alle drie een bepaalde niche proberen te bestrijken voor een optimale marktdekking. En alle hulpsystemen zijn op elk van hen gemonteerd, wat te verwachten is gezien de omvang.

Maar de Amerikaanse markt wordt ook ingenomen door de relatief nieuwe Kia Telluride. Deze SUV belooft een luxeniveau zonder luxeprijzen, en het lijkt erop dat Kia die belofte heeft waargemaakt. En eerlijk gezegd is er op dit moment geen betere prijsgeoriënteerde full-size SUV dan de Kia Telluride.

De BMW X7 en de Mercedes GLS zijn beide de top-end SUV’s van beide fabrikanten, en de BMW X7 is een veel betere optie. De Mercedes GLS is hetzelfde als de Mercedes GLE, vooral wat het interieur betreft, en dat is niet iets wat je zou verwachten van een S-Klasse op stelten.

FAQ Sectie

Hoe noodzakelijk is park-assist?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de auto en de persoon in kwestie. Als u in een full-size SUV rijdt, zijn deze systemen veel zinvoller, want een full-size SUV is soms bijzonder moeilijk te navigeren en goed te parkeren.

  Wat is de beste SUV voor langeafstandsritten?

Als u niet voldoende zelfvertrouwen hebt tijdens het parkeren, kunnen deze systemen u ook veel helpen, vooral bij parallel parkeren. Deze systemen zijn nu zo geavanceerd dat ze de auto’s virtueel volledig autonoom kunnen parkeren.

Hoe betrouwbaar is park-assist?

U kunt nooit volledig vertrouwen op systemen zoals deze, omdat u degene bent die in gebreke blijft, wat er ook gebeurt. Let altijd goed op wat de systemen doen en probeer altijd te voorspellen wat er gaat gebeuren.

Maar deze systemen hebben bewezen voldoende betrouwbaar te zijn omdat ze de hoeveelheid wielopstoppingen en de tijd die nodig is om een auto te parkeren, verminderen. Naarmate deze technologieën vorderen, zullen we waarschijnlijk zien dat de systemen steeds betrouwbaarder worden.

Kan een auto zichzelf volledig parkeren?

Er zijn verschillende stadia van parkeerhulp. De meest eenvoudige stuurt de auto voor u, en u moet het gas- en rempedaal bedienen. Meer geavanceerde systemen kunnen zelfs de versnelling en vertraging voor u regelen.
De allerbeste systemen kunnen zichzelf volledig parkeren, zonder dat u ook maar iets hoeft te doen. Sommige fabrikanten zoals Mercedes en Tesla hebben systemen ontwikkeld die een aangewezen parkeerplaats kunnen vinden, parkeren en verlaten zonder dat er een bestuurder aan te pas hoeft te komen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts