Welke nieuwe SUV’s hebben geventileerde stoelen?

Premium SUV’s zijn zeer wenselijk geworden in de afgelopen tijd, en dat is nogal voor de hand, omdat de jongere generatie de neiging om SUV’s liefde, vooral degenen die zowel comfort en nut te combineren. Er zijn een paar relatief betaalbare SUV’s die ook over de optie met geventileerde stoelen beschikken.

Beginnend met de vrij indrukwekkende Mazda CX-5 kunt u geventileerde stoelen krijgen als je bereid bent meer voor de Premium GT pakket. Het is hetzelfde verhaal met de Jeep Grand Cherokee, wat betekent dat je zult moeten upgraden naar de Traillhawk of Overland trim om geventileerde stoelen te krijgen.

De Hyundai Tucson is ook beschikbaar met geventileerde stoelen, maar je moet betalen voor de Ultimate pakket. Als u een meer premium SUV wilt die ook geventileerde stoelen heeft, bekijk dan zeker de Mercedes Benz GLC compacte SUV met het premium interieur pack.

Als u vooral geïnteresseerd bent in full-size SUV’s, is de Hyundai Palisade ook verkrijgbaar met stoelventilatie als onderdeel van het Limited-pakket. Al met al zijn er veel nieuwe SUV’s met geventileerde stoelen, maar je moet wel een flinke premie betalen om ze te krijgen.

Mazda CX-5 – Een geweldige allround SUV

De Mazda CX-5 begint rond de $30k, maar als je geventileerde stoelen wilt, moet je upgraden naar het GT Premium pakket, wat je $1600 extra kost. Je kunt ook hoger in de prijsklasse gaan voor nog meer extra uitrusting, zoals lederen zetels, houten bekleding, sfeerverlichting, enzovoort, maar de prijs kan gemakkelijk oplopen tot $37k of meer.

Desalniettemin is de CX-5 een geweldige SUV voor zowel gezinnen als individuen omdat hij een superieure betrouwbaarheid, praktische bruikbaarheid en efficiëntie biedt. De Mazda modellen van de nieuwere generatie zijn behoorlijk superieur geworden aan veel andere concurrerende merken binnen hun segment, en de CX-5 zou net zo goed de beste Mazda auto kunnen zijn die te koop is.

  Hoe versla je een autoverkoper?

Jeep Grand Cherokee – Een welverdiende upgrade

De nieuwe Jeep Grand Cherokee is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van het oude model omdat hij nu in lijn is met alle andere nieuwe SUV’s die momenteel op de markt zijn. De nieuwe Cherokee is verkrijgbaar in maar liefst 12 verschillende uitrustingsniveaus, waarvan er 8 kunnen worden uitgerust met de optie geventileerde stoelen.
Als u wilt geventileerde stoelen, moet u upgraden naar de Cherokee Limited en betalen voor een extra Luxury II pakket dat ventilatie, pan dak, en verwarmde tweede-rij stoelen omvat. Als u een upgrade naar de Traillhawk of Overland spec, krijg je geventileerde stoelen als standaard. Je moet een minimum van $ 44k als je wilt geventileerde stoelen in de nieuwe Grand Cherokee.

Hyundai Tucson – een evenaring van de CX-5

Net als de CX-5 heeft ook de Hyundai Tucson veel troeven in handen als het gaat om goede prestaties in een compacte SUV. Als je geventileerde stoelen wilt, moet je $32k betalen voor de Hyundai Tucson Ultimate, die standaard met dit pakket is uitgerust.

Zowel de CX-5 en de Tucson vertegenwoordigen nogal wat waarde als het gaat om SUV’s met geventileerde stoelen, omdat ze beide aan de onderkant als het gaat om prijs. Toch zijn het allebei zeer goede SUV’s, maar ze zijn niet zo luxueus, vooral als ze niet in hun top-of-the-line uitrusting zitten.

  Is het de moeite waard om een hybride batterij te vervangen?

Mercedes Benz GLC – Een echte topklasse compacte SUV

De Mercedes Benz GLC biedt ook geventileerde stoelen als onderdeel van een $ 1000 interieur leder pakket, en als je dat combineert met de $ 40-ish duizend vanaf prijs, kan de GLC worden gehad met geventileerde stoelen voor een nogal verleidelijk prijskaartje.

Afgezien van de geventileerde stoelen, komt de GLC goed uitgerust uit de fabriek, maar als je de beste GLC beschikbaar wilt hebben, zorg er dan voor dat je het $3900 premium pakket krijgt. Wil je echter het maximum uit je GLC halen, dan zul je voor het AMG pakket moeten gaan, of het Premium pakket, maar deze kosten een stuk meer geld.

Hyundai Palisade – Veel waar voor je geld

Met een vanafprijs van $36k heeft de Hyundai Palisade heel wat te bieden. De cabine is vrij ruim en hij wordt geleverd met veel luxe materialen. Als je geventileerde stoelen wilt, moet je upgraden naar de Limited of de Caligraphy uitvoering. De Palisade Limited kost $45k, terwijl de Caligraphy versie rond de $47k kost.

AWD is ook een optie op elke uitrustingsniveau en het kost $1700 en is een must-have voor een SUV zo groot als de Palisade. De Limited is de beste om te krijgen als het wordt geleverd met een dual pan dak, geventileerde stoelen, verwarmd stuurwiel, Premium Nappa leder, Harman Kardon luidsprekers, 10 “display, en een 12.3 “virtuele cockpit.

FAQ Sectie

Is het de moeite waard om voor geventileerde stoelen te kiezen?

Dat hangt af van hoe en waar u uw auto het meest gebruikt. Als u de kans krijgt, moet u zeker een proefrit maken in een auto met geventileerde zetels, want veel mensen beschouwen ze als een gimmick. Bovendien voelen sommige mensen de ventilerende effecten helemaal niet.

  Wat zijn de beste SUV's qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Hoe dan ook, in de zomer zijn geventileerde zetels heerlijk om te hebben, want in combinatie met de airco zijn ze een heerlijke metgezel, vooral als u lange tijd fris moet blijven.

Hoe werkt stoelventilatie eigenlijk?

Het stoelventilatiesysteem bestaat uit kleine ventilatoren in de zetels die lucht op uw rug en uw billen blazen om u tijdens de zomermaanden af te koelen. Deze systemen worden meestal ingeschakeld via een speciale knop op de stoelzittingen of de deurpanelen.

Sommige infotainmentsystemen integreren de knop voor stoelventilatie in het menu, wat soms een beetje lastig kan zijn voor wie niet weet hoe bepaalde infotainmentsystemen werken. Toch bieden de meeste auto’s geventileerde zetels voor de voorste passagier, maar slechts enkele bieden ook geventileerde zetels voor de achterste passagiers.

Zijn alle stoelventilatiesystemen hetzelfde?

Er zijn verschillende werkingsprincipes, maar ze verschillen vooral naargelang het systeem de lucht koelt of niet. Het meest eenvoudige systeem zuigt de cabinelucht aan zonder deze te koelen, wat alleen een verschil maakt als de cabinelucht al vrij koud is.

Een meer geavanceerd systeem daarentegen heeft een meer gesofisticeerd ontwerp waarbij de lucht die in de zetels wordt gezogen ook wordt gekoeld vooraleer ze via de ventilatieopeningen in de zetels op uw rug wordt verspreid.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts