Kunnen geventileerde stoelen aan een auto worden toegevoegd?

Als je in een regio woont waar ’s zomers veel zon is, zou je graag geventileerde stoelen hebben. U kunt een auto kopen die af fabriek met geventileerde stoelen wordt geleverd, maar deze optie kost meestal het meest omdat u veel opties moet bundelen voordat u voor stoelventilatie kunt kiezen.

Als zodanig, zijn er een paar verschillende manieren hoe men kan een aftermarket set van geventileerde stoelen toe te voegen, hetzij door middel van geventileerde covers of door het wijzigen van de zetels, of door het verkrijgen van gloednieuwe stoelen helemaal. Alle drie van deze meestal minder kosten dan kiezen voor geventileerde stoelen uit de fabriek, vooral als u kiest voor een systeem dat gekoelde lucht gebruikt.

Stoelverwarmers kunnen ook op dezelfde manier aan uw auto worden toegevoegd. Als u een keuze moet maken tussen de verschillende soorten stoelventilatiesystemen, is het beter om te kiezen voor een grondiger systeem met gekoelde lucht. Systemen die alleen maar cabinelucht door uw stoelen duwen zijn lang niet zo effectief.

Niettemin variëren aftermarket kits zoals deze aanzienlijk in kosten, afhankelijk van de auto in kwestie, hoeveel stoelen u wenst te ventileren, en de verfijning van het systeem. Aan de andere kant, als je voornamelijk geïnteresseerd bent in geventileerde stoelhoezen, deze moet je terug te zetten voor ongeveer $ 50 – $ 100.

Geventileerde stoelhoezen installeren – Eenvoudige installatie, kan later worden verwijderd

Kiezen voor een set van geventileerde stoelhoezen heeft zijn voor- en nadelen. Het kost minder dan het kopen van een set gloednieuwe stoelen, maar het biedt niet hetzelfde niveau van verfijning. Vergeleken met het aanpassen van uw bestaande stoelen, een set van stoelhoezen houdt uw zetels intact, dat is iets wat je zou willen als je van plan bent op de verkoop van uw auto uiteindelijk.

  Welke auto heeft de grootste bestuurdersstoel?

U kunt een set van geventileerde stoelhoezen online kopen voor minder dan $ 100, maar het is beter om te kiezen voor een duurder systeem als je echt wilt om het koelend potentieel te maximaliseren. Geventileerde stoelhoezen van merken als SNAILAX bieden u een uitgebreid stoelgeventileerd systeem dat ook is uitgerust met een set hoogwaardige massagers.

Zorg ervoor dat u een organische en ademende stof kiest om transpiratie tot een minimum te beperken, hoe vaak u de ventilerende functie ook gebruikt. Systemen zoals deze worden meestal gevoed via de 12V-stopcontact, dus zorg ervoor dat uw auto er een in de buurt heeft.

Een set geventileerde stoelen kopen – duur, maar superieur effectief

Als u superieure koeleigenschappen wilt, moet u kiezen voor een set gloednieuwe aftermarket-stoelen die speciaal zijn ontworpen met stoelventilatie in het achterhoofd. Zitten zoals deze zijn meestal superieur, zelfs aan OEM-systemen, omdat ze draaien om de ventilerende functie.

De benadering van zetelontwerp tussen een zetelventilatiebedrijf en een regelmatige consument automerk is manier verschillend. Een stoel ventilatie bedrijf prioriteit ventilatie boven vele andere systemen zoals massage, terwijl een consumenten auto merk moet balanceren veel meer variabelen, wat betekent dat het ventilatiesysteem is geen prioriteit.

Dat is de reden waarom zoveel fabrikanten ongekoelde ventilatiesystemen aanbieden die als een beetje gimmicky worden beschouwd omdat ze niet zo effectief zijn. Een bedrijf van de zetelventilatie weet hoe te om de koelende doeltreffendheid te maximaliseren, plus u bent ook in staat om uw OEM zetels retroactief aan te passen wanneer het tijd komt om de auto te verkopen.

  Wat is het moeilijkste om aan een auto te repareren?

Het wijzigen van OEM zetels om ventilatie op te nemen – Behoudt de OEM blik, maar kan duur zijn

De derde optie en waarschijnlijk de schoonste optie is om uw bestaande zetels te wijzigen om een zetelventilatiesysteem op te nemen. Om zelfs dit te kunnen doen, hebt u een specifiek type van zetel nodig dat betekent dat een volledig-leder zetel onwaarschijnlijk voor zulk een wijziging in aanmerking gaat komen.

De meeste automakers gebruiken geperforeerde lederen zetels die worden geleverd met kleine gaatjes van waaruit de lucht blaast uit. Echter, kan stof zetels ook worden gewijzigd om op te nemen stoel ventilatie. U zult een ervaren lederbewerker nodig hebben om de integratie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wees echter voorzichtig omdat sommige fabrikanten dit als een uitgebreide wijziging zullen beschouwen waardoor de garantie vervalt. Dit kan meestal niet worden verwijderd zonder uitgebreide werkzaamheden, dus zorg ervoor dat u kiest voor een samenhangende installatie, zelfs als het kost een beetje meer geld.

FAQ Sectie

Zijn geventileerde stoelen de moeite waard?

Dat hangt af van het systeem en hoe vaak u het gebruikt. Als het gaat om een systeem met gekoelde lucht, dan is het veel effectiever en dus de moeite waard. Aan de andere kant, als het systeem alleen gebruik maakt van cabinelucht, is het niet zo effectief of nuttig.

Het hangt ook af van waar je woont, als je veel warme dagen in de zomer, dan is dit systeem gaat nuttig zijn. Als u in koudere klimaatgebieden leeft en u zelden significante hitte krijgt, is het beter om het systeem over te slaan of voor een eenvoudige geventileerde zetelbekleding te gaan.

  Wat is de meest comfortabele gezinsauto?

Zijn geventileerde zetels nuttiger dan verwarmde zetels?

Een set zetelverwarming is veel nuttiger omdat het systeem altijd net dat ietsje doeltreffender is dan zetelventilatie. Dit betekent dat zelfs de goedkoopste, meest eenvoudige auto’s met stoelverwarming uitgebreide verwarmingseigenschappen bieden, terwijl geventileerde stoelen beduidend minder effectief kunnen zijn.

De meeste merken bieden tegenwoordig standaard verwarmde zetels aan, en zo niet, dan kost het systeem meestal niet zo veel geld. Aan de andere kant, als u wilt geventileerde stoelen, bent u waarschijnlijk gaat te moeten upgraden naar ten minste een mid-level spec of ga via de aftermarket route.

Zijn masserende zetels de moeite waard?

Masserende zetels zijn waarschijnlijk het minst doeltreffende systeem van allemaal omdat ze nooit zo goed zijn als u verwacht dat ze zijn. De stoelmassage bestaat meestal uit een reeks opblaasbare luchtzakken in uw zetel die opblazen en leeglopen om een masserend effect na te bootsen, maar deze zijn op zijn zachtst gezegd rudimentair.

Naarmate de industrie zich verder ontwikkelt, wordt de massagefunctie van de stoel echter ook steeds beter. Dit betekent dat er auto’s zijn die wel zinvolle massagesystemen bieden, maar die kosten meestal veel geld.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts