Kan dodehoekdetectie worden toegevoegd aan een tweedehands auto?

Volgens een paar online bronnen is een gemiddelde auto in de VS ongeveer 11-12 jaar oud, wat betekent dat veel state-of-the-art veiligheidstechnologieën nog steeds niet beschikbaar zijn voor het grote publiek. Nieuwere ontwikkelingen in de auto-industrie hebben auto’s betrouwbaarder en duurzamer gemaakt, zodat er geen noodzaak meer is om te upgraden naar een nieuwere auto.

Als zodanig is het mogelijk om bepaalde technologieën toe te voegen aan gebruikte auto’s, waaronder dode hoek detectie, maar je moet je onderzoek doen met betrekking tot de specifieke auto die u bezit om geen slechte beslissing te nemen. Terwijl je toch bezig bent, moet je ook investeren in het toevoegen van een paar vergelijkbare maar essentiële functies, zoals een back-up camera of botsing detectie systemen.

Systemen zoals deze zijn ontworpen om uw rijervaring veiliger te maken, maar je moet deze systemen zo goed mogelijk te integreren om eventuele ontwerpfouten die kunnen optreden na langdurig gebruik te voorkomen.

Hoe dan ook, zorg ervoor dat u dit artikel te lezen om uit te vinden hoe je blinde vlek detectie en vele andere geavanceerde driver assistance systemen toe te voegen aan uw auto gemakkelijk en betrouwbaar. U moet zich ervan bewust zijn dat het achteraf inbouwen van systemen zoals deze meestal betekent dat je meer geld betalen dan je anders zou doen als je gekozen voor deze functies uit de fabriek.

Blind Spot Assist toevoegen aan uw tweedehands auto – Een retrofit

Misschien bood de auto die u bezit de dodehoekassistent wel vanaf de fabriek, maar was de tweedehands auto die u kocht er niet mee uitgerust. Op zoek gaan naar een exemplaar dat deze systemen wel biedt, betekent meestal een compromis sluiten over alle andere bijzonderheden die aan die specifieke auto verbonden zijn en die soms wat te duur of onhandig zijn.

  Beste tweedehands auto's met adaptieve cruise control

Er zijn echter manieren om achteraf een dode hoek assistentie systeem op een gebruikte auto te monteren door simpelweg de technologie van een dealer te kopen als een reserve onderdeel. De meeste van deze systemen zijn bijvoorbeeld ondergebracht in de behuizing van de achteruitkijkspiegel, wat betekent dat u deze spiegels kunt kopen en ze op uw auto kunt monteren.

U moet echter wel enige codering uitvoeren, dus het is altijd het beste om uw dealer te vragen over het achteraf monteren van een veiligheidssysteem op een gebruikte auto. Het is essentieel dat u deze taken overlaat aan getrainde professionals omdat deze installaties zo nauwkeurig mogelijk moeten zijn om geen veiligheidsrisico’s te creëren.

Blind Spot Assist toevoegen aan uw gebruikte auto – aftermarket-systemen

Als de auto die u bezit niet is uitgerust met dodehoekassistentie en er ook nooit een vanuit de fabriek mee is geleverd, kunt u het beste kiezen voor een aftermarket-systeem. Hier moet je veel aandacht besteden aan het vinden van het beste systeem dat je kunt om de veiligheid te maximaliseren en het minimaliseren van de risico’s.

Als zodanig zijn systemen gemaakt door Gosher bekend dat ze betrouwbaar zijn en goed functioneren, zelfs na jaren van gebruik. Ze hebben de neiging om te kosten tussen de $ 200 tot $ 300 zonder installatie, wat betekent dat ze de bovenste prijsklasse voor zover dode hoek assistentie systemen zijn betrokken vertegenwoordigen.

  Beste hybride auto voor een klein persoon

U moet ook de installatie overlaten aan een professional omdat deze systemen moeten worden geïntegreerd volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Let goed op de garantie, want die heb je nodig als er ooit iets stuk gaat of extra kosten veroorzaakt.

Extra geavanceerde veiligheidssystemen voor de bestuurder toevoegen

Dodehoekdetectiesystemen zijn niet het enige nuttige veiligheids- en assistentiesysteem dat u voor uw tweedehands auto kunt krijgen, want u moet ook kiezen voor een back-upcamera-installatie als uw auto er nog geen heeft. U kunt een hoogwaardige waterdichte back-up camera met nachtzicht kopen voor minder dan $ 200.

Forward collision detection systems en lane departure warning systems zijn ook voordelig als u veel tijd achter het stuur doorbrengt omdat ze u een extra laag van veiligheid bieden. Systemen zoals deze hebben de neiging om rond de $ 1000 te kosten, maar ze komen met allerlei extra functies zoals verkeersbord, fietsers, en voetgangers detectie.

Als u echter uw kosten wilt minimaliseren en uw algemene veiligheid wilt verhogen, moet u kiezen voor een dashboardcamera die ook dienst doet als waarschuwingssysteem voor botsingen. Deze zijn ongelooflijk nuttig als een geval van een ongeval, omdat ze u te redden van een wereld van problemen als het gaat om gerechtelijke procedures.

FAQ Sectie

Is dodehoekmonitoring de prijs waard?

Blind spot monitoring systemen zijn inderdaad de moeite waard omdat ze u kunnen redden in lastige situaties waarin ook uw leven in gevaar kan zijn. Ze nemen ook de spanning weg van lange snelwegritten omdat ze in staat zijn een auto in uw dode hoek te detecteren zonder dat u zich zelfs hoeft om te draaien.

  Beste tweedehands Mercedes SUV

Als u vaak lange afstanden rijdt, kunnen deze de hele reis een stuk comfortabeler en veiliger maken. Daarom zijn ze zeker de prijs waard, vooral als ze nieuw zijn.

Hoe veilig zijn dodehoekdetectiesystemen?

Dodehoekdetectiesystemen zijn veilig en betrouwbaar, maar ze mogen uw algemeen bewustzijn niet vervangen, hoe geavanceerd ze ook zijn. Het zijn, zoals de naam al zegt, alleen hulpsystemen, wat betekent dat u er nooit volledig op mag vertrouwen.

Houd altijd alles in de gaten wat er om u heen gebeurt en zorg ervoor dat u achter u kijkt wanneer u van rijstrook wilt veranderen. Als het systeem echter iemand in uw dode hoek herkent, kunt u gewoon wachten tot de auto passeert.

Welk rijhulpsysteem is het nuttigst?

Een achteruitrijcamera is het belangrijkste softwareveiligheidssysteem dat u in een moderne auto kunt krijgen, want het verbetert uw algemene zicht en verhoogt uw algemene veiligheid. Het maakt het ook gemakkelijker om de auto te parkeren en door krappe ruimtes te manoeuvreren.

Alle nieuwere auto’s die in de VS worden verkocht, zijn standaard uitgerust met een achteruitrijcamera, wat betekent dat u geen nieuwe auto meer kunt kopen als deze niet is uitgerust met een achteruitrijcamera. Dit bevestigt alleen maar het feit dat een back-up camera nu een essentieel aspect is van de veiligheid in de auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts