Kan een Tesla overal worden onderhouden?

In tegenstelling tot ICE-auto’s heeft een Tesla geen regelmatig onderhoud nodig. Dit komt omdat hij minder bewegende onderdelen heeft, waardoor de ongebreidelde pech van een ICE-auto tot een minimum beperkt blijft. Hoe dan ook, is het goed om een Tesla overal te onderhouden?

Ja, u kunt uw Tesla overal onderhouden. Niettemin kunnen sommige onderhoudsbeurten overal worden uitgevoerd, terwijl andere onderhoudsbeurten in een Tesla-servicecentrum moeten worden uitgevoerd. Maar als u besluit om uw Tesla buiten een Tesla service center te onderhouden, kan de garantie komen te vervallen.

Dus, als u uw Tesla buiten een Tesla-servicecentrum brengt, zijn er maar weinig diensten die niet-Tesla-technici en monteurs kunnen uitvoeren. De meesten van hen kunnen alleen algemene onderhoudsdiensten uitvoeren, zoals het vervangen en roteren van banden. Als het echter om serieuze zaken gaat, zoals het repareren van de batterij, dan moet dit in een Tesla service center gebeuren.

Een andere grote uitdaging van het brengen van uw auto naar een niet-Tesla service center is dat het vinden van reserveonderdelen vrij moeilijk kan zijn. De meeste Tesla onderdelen die in de aftermarket te vinden zijn, zijn meestal afkomstig van gebruikte Tesla auto’s. Als u Tesla-onderdelen wilt, zult u deze rechtstreeks bij het bedrijf moeten kopen.

Bovendien is de Tesla een zeer geavanceerde auto die speciale aandacht nodig heeft bij het gebruik. Daarom is het belangrijk om een beroep te doen op de diensten van gespecialiseerde Tesla-technici om uw auto te behandelen. Bovendien beschikt Tesla over de speciale gereedschappen die nodig zijn voor een goede reparatie en onderhoud van uw auto.

Hoe plan ik een Tesla service afspraak via de Tesla App?

Als u een service afspraak wilt inplannen via de Tesla App, zijn dit de stappen die u dient te volgen:

  • Open de Tesla App en klik op ‘Service’
  • Kies de onderwerpen die u behandeld wilt hebben
  • Geef in het scherm ‘Details’ een uitgebreide beschrijving van wat uw auto ondergaat. Voeg daarbovenop foto’s toe die verband houden met het onderwerp. Foto’s zijn echter optioneel.
  • Voer het adres in van het servicecentrum waar u uw auto wilt laten onderhouden.
  • Bevestig de dag en het tijdstip die voor u het beste werken
  • Zorg ervoor dat de informatie die u verstrekt up-to-date is. Als u automatische sms-updates wilt ontvangen, moet u uw telefoonnummer vermelden.
    Desondanks kunt u nog steeds uw afspraak verzetten, annuleren of meer informatie toevoegen aan uw serviceafspraak als u dat wilt. Volg gewoon de juiste stappen om dit te doen.
  Hoeveel jaar gaat een Tesla mee?

Hoe werkt de Tesla mobiele service?

Naast het kiezen van een fysiek Tesla service center, kunt u ook kiezen voor de Tesla mobiele service. Echter, de Tesla mobiele service dekt niet alle diensten. Maar als de service die u wenst kan worden uitgevoerd door een Tesla Mobile Service Technician, dan zal uw auto worden onderhouden waar het voor u het handigst is.

Om Tesla mobiele service te krijgen, moet u bevestigen of het wordt aangeboden in uw omgeving. Zo niet, dan moet u een Tesla service center selecteren. Om mobiele service te plannen, moet u de Tesla Mobile App openen. De app zal u leiden om een datum, tijd en adres te selecteren waar u uw service wilt laten uitvoeren.

FAQ

Heeft Tesla een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig?

Nee, Tesla’s hebben geen jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig. De fabrikant raadt echter verschillende Tesla-modellen aan om na een bepaalde periode een onderhoudsbeurt te krijgen. Tesla raadt eigenaars van een model S bijvoorbeeld aan om hun wagen na elke 2 jaar te laten onderhouden, Model X & Y na elke 4 jaar en Model 3 na elke 6 jaar.

Bovendien, als u denkt dat uw auto een probleem heeft of dat er iets niet in orde is, kunt u uw Tesla voor onderhoud brengen wanneer u maar wilt. Aangezien Tesla geen regelmatig onderhoud nodig heeft zoals ICE-auto’s, is het onderhoud van deze auto op de lange termijn goedkoper in vergelijking met zijn concurrenten.

  Gebruikt Tesla speciale banden?

Het enige onderdeel van een Tesla dat jaarlijkse inspectie of onderhoud nodig heeft, zijn de remklauwen. Tesla raadt zijn klanten aan om de remklauwen elke 12 maanden of 12.500 mijl te reinigen of te smeren. Het is belangrijk op te merken dat dit geldt voor Tesla-klanten in koude gebieden. Als u in een warme regio bent, dan is dit geen probleem.

Heeft Tesla servicecentra?

Ja, Tesla heeft verschillende winkels en servicecentra over de hele wereld. Op dit moment heeft Tesla in totaal 100 servicecentra en 438 winkels over de hele wereld. Dit aantal is vrij laag gezien het aantal Tesla auto’s dat jaarlijks wordt gebouwd. Daarom moeten veel Tesla-klanten dagen of maanden wachten op onderhoud aan hun auto.

Brengt Tesla kosten in rekening voor mobiele service?

Ja, Tesla rekent kosten aan voor mobiele service. U kunt de servicerekening betalen via de applicatie van het bedrijf. Bovendien is mobiele service een probleemloze ervaring die u tijd bespaart en u toelaat om het probleem sneller te diagnosticeren dan een bezoek aan een Tesla service center.

De enige uitdaging is dat de mobiele service van Tesla momenteel beperkt is tot Noord-Amerika. Toch groeit deze service snel en zal binnenkort in alle gebieden beschikbaar zijn.

Is Tesla duur om te repareren?

Tesla gaat misschien niet zo vaak kapot als benzineauto’s, maar als dat door een ongeluk of om een andere reden gebeurt, zijn reparaties altijd duur. Bovendien kan het dagen of zelfs maanden duren voor uw auto gerepareerd is omdat Tesla beperkte servicecentra heeft.

  Mercedes EQC VS Tesla

Heeft een Tesla een olieverversing nodig?

Nee, bij Tesla’s hoeft de olie niet te worden ververst. Bovendien hoeft u geen brandstoffilters of bougies te vervangen, of zelfs emissiecontroles uit te voeren zoals bij ICE-auto’s. Aangezien Tesla’s elektrische auto’s zijn, hoeven zelfs de remblokken niet te worden vervangen omdat ze niet snel slijten door het regeneratieve remsysteem dat energie terugvoert naar de batterij.

Bottom line

Al met al kan een Tesla overal worden onderhouden. Tesla heeft echter geen dealership omdat ze hun winkels en servicecentra runnen. Niet alle Tesla-problemen kunnen echter door een externe technicus worden gediagnosticeerd. Daarom moet u mogelijk met uw Tesla naar een Tesla Service Center als uw auto serieuze service nodig heeft, zoals het vervangen van de batterij.

Maar als u een band wilt vervangen of een rotatie wilt uitvoeren, kunt u uw auto naar elke monteur van een derde partij brengen. Het enige probleem is dat u het risico loopt dat de garantie vervalt als er iets misgaat.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts