Hoeveel jaar gaat een Tesla mee?

Hoeveel jaar gaat een Tesla mee?

Een luxeauto kopen is niet goedkoop en daarom is het cruciaal om te weten hoe lang de auto meegaat, en wat de onderhouds- en reparatiekosten zijn. Dus, hoe lang gaat een Tesla mee?

Volgens Tesla’s CEO, Elon Musk, kan een Tesla meer dan een miljoen jaar meegaan. Dit is natuurlijk niet waar, want geen enkele auto kan zo lang meegaan. De levensduur van Tesla’s ligt echter ver boven die van de meeste EV’s en zelfs ICE-voertuigen.

Ook al is het bijna onmogelijk voor een Tesla om meer dan een miljoen jaar mee te gaan, Tesla auto’s hebben een van de beste autogaranties op de markt. Tesla biedt een garantie van 8 jaar, wat het dubbele is van de meeste auto’s op gas die meestal een garantie van 4 jaar hebben.
Wat Tesla duurzamer maakt dan andere EV’s of ICE-voertuigen is dat het de beste autobatterij heeft die langer meegaat. Terwijl andere EV’s na een paar jaar stuk gaan, biedt Tesla de consument dus minstens een goede 8 jaar gebruiksduur.

In tegenstelling tot benzineauto’s hebben EV’s geen motor nodig om te draaien, wat ze nog duurzamer maakt. Dit betekent ook minder onderhoud en minder reparaties in de loop der jaren. Daarom hebben Tesla’s een van de beste doorverkoopwaarden onder de luxewagens.

Hoe lang gaan Tesla batterijen mee?

Een van de grootste angsten van nieuwe EV-eigenaars is dat de auto de lading niet vast zal houden. Tesla heeft dat allemaal veranderd door batterijen te maken die lang meegaan. De eerste Tesla Roadster hield de lading niet vast, maar dat is nu al lang verleden tijd.

De meeste Tesla modellen zijn uitgerust met accu’s die minstens 250 mijl stroom leveren op een enkele lading. Natuurlijk varieert dit per automodel. De actieradius varieert ook afhankelijk van hoe u rijdt en de capaciteit van uw accu.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Tesla?

De langste actieradius van Tesla is ongeveer 402 mijl op een volledige lading. Net als bij ICE-auto’s past Tesla het huidige kilometerbereik naar boven en beneden aan, afhankelijk van de actuele rijomstandigheden. Als u bijvoorbeeld meerdere stops maakt, dan zal de actieradius drastisch afnemen.

Bereik voor verschillende Tesla modellen op een volle lading:

Model 3 Standaard Bereik Plus – 250 mijl
Model 3 Lange Bereik – 322 mijl
Model 3 Prestaties – 299 mijl
Model S Lange Bereik Plus – 402 mijl
Model S Prestaties – 348 mijl
Model X Lange Bereik Plus – 351 mijl
Model X Prestaties – 305 mijl
Model Y Lange Bereik Plus – 316 mijl
Model Y Prestaties – 315 mijl
NB: Tesla is van plan om een batterij te ontwikkelen die minstens 1 miljoen mijl meegaat. Dit zal een grote doorbraak zijn en een game-changer.

Tesla’s batterij garantie

Een van de belangrijkste dingen die Tesla onderscheidt van andere EV en ICE voertuigen is de uitstekende garantie. Tesla biedt een garantie van 8 jaar, wat een van de beste is. Dus, als uw auto kapot gaat of een probleem heeft, kunt u zich ontspannen in de wetenschap dat het gedekt is voor ten minste 8 jaar.
Hier zijn de verschillende garanties voor de verschillende Tesla modellen:

  • Model 3 – 8 jaar / 120.000 mijl
  • Model S – 8 jaar / 150.000 mijl
  • Model X – 8 jaar / 150.000 mijl
  • Model Y – 8 jaar / 120.000 mijl

FAQ

Hoe vaak gaan Tesla’s kapot?

Tesla wagens gaan zelden stuk, dankzij de weinige onderdelen waarmee deze wagens worden geleverd. Tesla’s hebben in totaal 17 bewegende onderdelen, in tegenstelling tot een normaal ICE-voertuig dat minstens 200 onderdelen heeft. Daardoor gaan deze wagens zelden stuk.
De meeste uitzonderlijk ontworpen Tesla-modellen zijn vanaf de grond opgebouwd als batterij-elektrische voertuigen met volledige zelfrijmogelijkheid in het achterhoofd. Afhankelijk van het model dat u heeft, kan het zijn dat u na 2 of zelfs meer jaren een service center moet bezoeken voor de eerste onderhoudsbeurt.

  Beste Tesla voor lange bestuurders

Hoeveel geld bespaart u door een Tesla te rijden?

Als u de kosten van het rijden met een Tesla en een auto met verbrandingsmotor (ICE) vergelijkt, zult u merken dat het veel goedkoper is. Afhankelijk van hoe vaak u uw auto oplaadt, kost een volledige lading u ongeveer $8 en kunt u minstens 250 mijl afleggen.
Integendeel, voor een ICE moet u ongeveer $20 betalen om dezelfde 250 mijl af te leggen. Maar in tegenstelling tot benzineauto’s hebben EV’s geen ander onderhoud nodig, zoals olie verversen. In totaal kunt u jaarlijks minstens 7.000 dollar besparen als u een Tesla rijdt in plaats van een elektrische auto.

Hoeveel kilometer kan een Tesla mee op één lading?

Alle Tesla modellen kunnen minstens 250 mijl rijden op één enkele lading. De afgelegde afstand hangt echter ook af van andere factoren, zoals hoe u rijdt, het klimaat van de omgeving en hoe groot uw batterij is. De langste actieradius die Tesla momenteel biedt, bedraagt iets meer dan 402 mijl op een volledige lading.
Andere zaken die van invloed zijn op het batterijbereik van uw Tesla zijn onder andere het slepen. Als u een Tesla gebruikt om een camper of boot te slepen, verwacht dan dat de batterij minder kilometers aflegt dan normaal het geval zou zijn. Ook het rijden met uw Tesla in koude klimaten kan het rijbereik van uw auto met gemiddeld 41% verminderen.

Waarom hebben vorige Tesla-eigenaars afstand gedaan van hun auto?

De meeste van de vorige Tesla-eigenaren deden hun auto’s weg vanwege oplaadproblemen. Hoewel deze auto’s thuis kunnen worden opgeladen, duurt het langer om ze volledig op te laden dan in Tesla-superchargerstations. Het is echter niet altijd mogelijk om in Tesla superchargers op te laden als u op reis bent.

  Moet ik mijn Tesla elke nacht opladen?

Is de levensduur van belang voor kopers van luxe auto’s?

Meestal niet. Luxekopers kopen auto’s omwille van hun status en klasse. Het is dus meer een maatstaf voor rijkdom en een statussymbool. Dit is meestal niet het geval bij kopers van utilitaire auto’s die ze uit noodzaak aanschaffen. Eigenlijk, de meeste luxe auto kopers niet vasthouden aan hun auto’s voor lang.
Daarom moet u niet verbaasd zijn dat sommige Tesla-eigenaars hun auto niet langer dan drie jaar houden. Tesla is een luxe automerk en het basismodel begint bij ongeveer $35.000.

The bottom line

Verwacht dat uw Tesla-auto minstens 8 jaar of langer meegaat voordat u kunt denken aan het vervangen van de batterij van uw auto. Zelfs na deze periode zal uw Tesla nog steeds zeer efficiënt presteren en in goede staat verkeren, zolang u er goed voor zorgt. De kracht van de batterij zal echter niet meer zo krachtig en effectief zijn als het ooit was.
Er wordt gezegd dat een Tesla meer dan een miljoen jaar kan meegaan. Daar zit een kern van waarheid in, zolang u de batterij van de auto na 8 jaar vervangt en uw auto blijft updaten met nieuwe software-updates. U zult waarschijnlijk ook de hardware moeten upgraden om compatibiliteitsproblemen te voorkomen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts