Gaat een Tesla 10 jaar mee?

Tesla mag dan wel een nieuw automerk op de markt zijn, maar het merk bestaat al lang genoeg om te weten of hun auto’s meegaan of niet. Er zijn verschillende Tesla’s die al meer dan 200.000 mijl hebben gereden, wat betekent dat hun auto’s duurzaam zijn. Maar gaat een Tesla ook 10 jaar mee?

Ja, een Tesla gaat 10 tot 20 jaar mee als hij goed wordt onderhouden. U moet er echter rekening mee houden dat de batterij in deze periode zal degraderen en minder kilometers zal afleggen dan voorheen. Niettemin hebt u de mogelijkheid om de batterij te vervangen als deze een aanzienlijke lading begint te verliezen.

De meeste Teslas accu’s zullen uitstekend presteren tot 150.000 mijl. Daarna verliest de batterij minstens 30% van zijn efficiëntie, wat betekent dat hij ook zijn actieradius verliest. Merk op dat dit verschilt van Tesla model tot model, aangezien Tesla Model S&X krachtigere batterijen heeft dan Tesla Model 3&Y.

Wat is het meest betrouwbare Tesla model?

Verrassend genoeg is het meest betrouwbare Tesla model toevallig ook het Tesla model met de meeste problemen. De meeste van deze problemen zijn echter klein en kunnen gemakkelijk worden verholpen in vergelijking met de problemen die andere Tesla modellen ondervinden.

Het meest betrouwbare Tesla model is de Tesla Model 3. Bovendien is het toevallig ook het goedkoopste Tesla model op de markt. Dit in tegenstelling tot Mercedes, Audi en BMW, waar de minst dure modellen ook de minst betrouwbare auto’s zijn.

Tesla Model 3 is goedkoper in onderhoud dan de Tesla Model Y, S, en X. De onderdelen zijn ook iets goedkoper, meer nog, de batterij. Volgens Consumer Reports heeft de Tesla Model 3 een gemiddelde score voor betrouwbaarheidsbeoordeling, wat de beste is onder de Tesla modellen.

  Is het beter om een Tesla te kopen of te leasen?

Hoe lang is de garantie op de batterij van Tesla?

Tesla’s accugarantie duurt ongeveer 8 jaar en verschilt per Tesla model in kilometerstand. De garantie dekt defecten en degradatie van de batterij als gevolg van fabricagefouten en dekt ook de onderdelen- en arbeidskosten voor het vervangen van een batterij die onder de 70% capaciteit komt voordat de garantie afloopt.

De nieuwste Tesla Model S wordt geleverd met 8 jaar garantie of 150.000 mijl, Tesla Model X wordt geleverd met 8 jaar of 150.000 mijl, Tesla Model Y wordt geleverd met 8 jaar of 120.000 mijl, en Tesla Model 3 wordt geleverd met 8 jaar of 120.000 mijl.

Hoe lang gaat een Tesla batterij mee?

Hoewel de Tesla Model 3 de meest betrouwbare Tesla is, wordt hij niet geleverd met de meest duurzame batterijtechnologie. Die titel gaat naar de Tesla Model S en X. Deze beide automodellen kunnen meer dan 500.000 mijl afleggen voordat hun accu’s tot 20% degraderen.

Het gemiddelde degradatiepercentage voor Tesla Model S en Model X is 4% per 100.000 mijl. Daarentegen is het gemiddelde degradatiepercentage voor Tesla Model 3 en Model Y 5% per 100.000 mijl. Dat is waarom deze twee modellen zullen degraderen tot 20% na 400.000 mijl afgelegd te hebben.

FAQ

Gaat Tesla een leven lang mee?

Nee, Tesla gaat niet een leven lang mee. De meeste Tesla’s gaan tussen de 10 en 20 jaar mee. Maar met de nieuwe batterijtechnologie die Tesla aan het ontwikkelen is, kunt u verwachten dat Tesla’s meer dan 30 jaar meegaan, mits goed onderhouden. Met dat gezegd hebbende, is het duur om een Tesla te bezitten met meer dan 10 jaar, omdat u mogelijk de batterij moet vervangen, wat kostbaar is.

  Hoeveel jaar gaat een Tesla mee?

Hoeveel kilometer gaan Tesla batterijen mee?

Tesla batterijen zijn gebouwd om 100.000 tot 150.000 mijl mee te gaan vooraleer ze degraderen tot 70%. Deze batterijen kunnen echter tussen 300.000 en 500.000 mijl afleggen voordat ze vervangen moeten worden. Het goede nieuws is dat Tesla werkt aan een batterij die een miljoen mijl meegaat.

Zijn Teslas lang betrouwbaar?

Natuurlijk zijn ze dat. Tesla is een van de meest betrouwbare luxe voertuigen op de markt. Aangezien deze auto’s niet met veel bewegende onderdelen komen, kunt u erop vertrouwen dat ze langer meegaan. Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken, is dat de accu stuk gaat.

Teslas gaan niet zo snel kapot als auto’s met een verbrandingsmotor. Maar als ze dat doen, en dat gebeurt regelmatig, moet u veel geld uitgeven om de auto te repareren of te onderhouden. Maar als u Tesla vergelijkt met andere luxe auto’s, zult u merken dat hij over een lange periode betrouwbaarder is.

Kan een Tesla meer dan 100.000 mijl meegaan?

Ja, de meeste Tesla’s zullen gemakkelijk meer dan 100.000 mijl doen. Als u een Tesla Model 3 of Model Y heeft, moet u ervan uitgaan dat de batterijen minstens 120.000 mijl meegaan. Maar als u een Tesla Model S of Model X bezit, moet u er rekening mee houden dat de batterijen minstens 150.000 mijl meegaan.

Ondanks een geschatte levensduur van 8 jaar of 120.000 tot 150.000 mijl, zullen de meeste Tesla batterijen zelfs na 8 jaar of de aanbevolen mijlen nog betrouwbaar zijn. Dit komt omdat ze tot 10% zouden zijn gedegradeerd, wat niet erg significant is.

Tesla schat dat de batterij niet onder de 30% zal degraderen tijdens de garantieperiode. Dit betekent dat de batterij zijn lading zelfs na 8 jaar eigenaarschap nog aanzienlijk goed zal vasthouden. Hoe vaker u de batterij echter oplaadt, hoe meer de batterij degradeert. Dus als u de Tesla meestal volledig oplaadt, zal de batterij sneller degraderen.

  Zijn Tesla's goed in de sneeuw?

Heeft Tesla veel onderhoud nodig?

Nee, Tesla’s hebben niet veel onderhoud nodig zoals benzineauto’s. De belangrijkste reden hiervoor is dat ze minder bewegende onderdelen hebben dan auto’s die op benzine rijden. Om precies te zijn, Tesla heeft in totaal ongeveer 20 bewegende onderdelen, terwijl ICE auto’s meer dan 2.000 bewegende onderdelen hebben.

Hoe dan ook, Tesla’s moeten nog steeds worden onderhouden, maar er is geen verplicht onderhoudsschema. Tesla raadt echter wel intervallen aan waarop bepaalde onderhoudsbeurten moeten worden uitgevoerd, zoals bandenrotatie, remklauwen en een volledige inspectie. Volg deze services om kleine problemen onderweg te voorkomen.

Slotgedachten

Teslas zijn niet alleen zeer geavanceerd en volledig elektrisch, maar ze zijn ook duurzaam. Deze auto’s kunnen meer dan 10 jaar meegaan, zolang ze goed worden onderhouden. Niettemin zal de batterij na 8 jaar beginnen te degraderen en een aanzienlijk aantal kilometers verliezen.

Desondanks kunt u de verslechterde batterij nog steeds vervangen door een nieuw pack, waardoor uw Tesla een nieuw leven krijgt en nog 15 tot 20 jaar kan meegaan. De enige uitdaging is dat Tesla batterijen vrij duur zijn en u duizenden dollars zullen kosten om een batterijpakket aan te schaffen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts