Zijn Tesla’s goed in de sneeuw?

Zijn Tesla's goed in de sneeuw?

Tesla is niet alleen een luxe automerk, maar het is ook een van de best presterende automerken op de markt. Veel geïnteresseerde kopers uit koude gebieden willen graag weten of hij goed is in de sneeuw.

Ja, Tesla’s zijn goed in de sneeuw, maar de manier waarop u met uw auto rijdt, moet wel een beetje worden aangepast. Om ze nog beter te maken, zal je een aantal praktijken moeten aannemen zodat je geen uitdagingen hebt tijdens het rijden in sneeuw, koude omgevingen, of tijdens de winter. Zo moet u bijvoorbeeld uw batterij voorverwarmen en een aantal winteraccessoires aanschaffen.

Welk Tesla model is het best in de sneeuw?

Tesla Model X

Tesla Model X is de beste Tesla voor besneeuwde omstandigheden. Dankzij zijn AWD-systeem en grote bodemvrijheid. Deze auto heeft een bodemvrijheid van ongeveer 8 inch, wat redelijk is. U zult echter de banden van uw Tesla Model X moeten vervangen.

U zult zijn voorraad Continental CrossContact LX Sport banden moeten vervangen door winterbanden. Dat komt omdat deze sportbanden te weinig grip hebben, wat erg belangrijk is als het om tractie gaat. De Tesla Model X heeft een vanafprijs van rond de 80.000 dollar, maar daar moet u de extra kosten voor de aanschaf van winterbanden nog bij optellen.

Winterrijtips voor Tesla-eigenaars

Ook al is de Tesla vanwege zijn accu niet de perfecte winterauto, toch kunt u met deze auto’s optimaal rijden in winters weer. Dankzij de verschillende functies die speciaal zijn ontworpen voor koude temperaturen.
Hier zijn enkele van de cruciale wintertips voor Tesla-rijders:

Tips voor koud weer

Het is typisch voor Tesla-rijders om een verhoogd energieverbruik op te merken tijdens de koude maanden. Tesla is immers een elektrische auto. Maar als u het bereik en de efficiëntie wilt maximaliseren bij koud weer, moet u enkele stappen ondernemen om uw batterij warm te houden en energie te besparen.

  Is de vierwielaandrijving van Tesla de moeite waard?

Hier zijn enkele tips voor koud weer om u te helpen energie te besparen:
Plan uw vertrek – Stel eenvoudig uw volgende vertrektijd in met de functie ‘gepland vertrek’ op uw touchscreen. Kies een specifiek tijdstip van de dag waarop u dagelijks wilt rijden.
Deze functie is van vitaal belang omdat u onderweg veel energie kunt besparen door uw vertrek in te stellen terwijl de stekker in het stopcontact zit. Nadat u uw vertrektijd hebt gekozen, bereidt de auto zichzelf voor door het ideale tijdstip te bepalen om te beginnen met opladen en voorconditioneren.
Kijk naar het sneeuwvlokpictogram – Zoals je al weet, als de batterij te koud wordt, krijgt de auto moeilijk toegang tot al zijn opgeslagen energie. Als u een blauw sneeuwvlokje op uw touchscreen ziet, betekent dit dat de accu te koud is.
Wanneer de batterij echter is opgewarmd, zal dit blauwe pictogram verdwijnen. Opladen, rijden en uw auto voorverwarmen zijn enkele van de manieren om uw batterij sneller op te warmen.
Bespaar energie op de weg – Een van de uitdagingen van het rijden met EV’s in de kou is dat er veel energie verloren gaat. U kunt het energieverlies beperken door behoudend te rijden en het energiegebruik in de cabine te beperken. Dit komt de actieradius en efficiëntie ten goede, wat cruciaal is in koude maanden.
U kunt het energieverlies beperken door met gematigde snelheden te rijden, minder vaak en snel op te trekken en af te remmen, en de temperatuur in de cabine lager in te stellen.

Tips voor sneeuw en ijs

Als u in een besneeuwde regio woont, helpen deze tips u om vlot en veilig te rijden.
Ruitenwissers en spiegels opnieuw instellen – Als u verwacht dat het in uw regio gaat sneeuwen of dat er ijsafzetting zal zijn, zet dan uw ruitenwissers in de servicestand en deactiveer het automatisch inklappen van de spiegels om ijsafzetting te helpen voorkomen.
Maak vitale oppervlakken vrij – Voordat u met uw Tesla gaat rijden, moet u ervoor zorgen dat cruciale oppervlakken niet bevroren of bedekt zijn met sneeuw. Deze omvatten spiegels, handgrepen, ramen, de laadpoort, autopilot sensoren, en camera’s.
Ontdooi sneeuw en ijs – Als de temperaturen extreem laag zijn, gebruik dan de ontdooifunctie in uw Tesla app om sneeuw en ijs weg te smelten van cruciale oppervlakken.

  Gebruikt Tesla speciale banden?

Oplaadtips

Veel Tesla-eigenaars die in koude klimaten wonen, hebben klachten gehad over het feit dat hun auto’s de lading niet vasthielden of dat het langer duurde om op te laden. Om dergelijke problemen te vermijden, zorg ervoor dat u uw batterij snel oplaadt wanneer deze nog warm is, gebruik de navigatie in uw auto voordat u de auto voorverwarmt, en blijf aangesloten op het stopcontact.

Winterbanden en accessoires

Zoals eerder vermeld, zijn de meeste Tesla’s ontworpen om probleemloos te werken in de sneeuw. Echter, om hun efficiëntie te verhogen, moet u bepaalde winteraccessoires aanschaffen voor een vlotte en veilige rit. Enkele van de benodigde winteraccessoires zijn winterbanden, bandenkettingen en ruitensproeiervloeistof.

FAQs: Uw Tesla en sneeuw

Is Tesla AWD goed in sneeuw?

Ja, dat is het zeker. Tesla Model 3 AWD is leuk om mee te rijden in de sneeuw. Dit komt omdat hij is uitgerust met 19-inch banden, wat voor sommige bestuurders wat spanning kan veroorzaken, maar ze doen het geweldig in de sneeuw. De bestuurder zal gemakkelijk kunnen manoeuvreren met deze banden op sneeuw zonder veel uitdagingen.

Waarom heb ik winterbanden nodig voor mijn Tesla?

De meeste Tesla automodellen zijn ontworpen om perfect te presteren in winterse of besneeuwde omstandigheden. De meeste van hen missen echter de vereiste winteraccessoires, zoals winterbanden voor een uitstekende tractie. Ook al zijn normale banden goed, winterbanden zijn veilig en laten u toe om bijna volledige controle over de auto te hebben.

  Wat is er zo bijzonder aan Tesla?

Hoe kan ik de oplaadtijd verkorten in koude klimaten?

Als u zich zorgen maakt dat uw Tesla veel tijd nodig heeft om op te laden, kunt u de navigatie gebruiken om ervoor te zorgen dat het opladen minder tijd in beslag neemt. Bereid uw auto altijd voor op superchargen door uw bestemming in te voeren. Het invoeren van een bestemming helpt uw Tesla om automatisch te beginnen met het voorverwarmen van uw batterij voordat u bij de supercharger komt.
Dit helpt de oplaadtijd bij het superchargerstation te verkorten. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur en of er voor het vertrek voorverwarming werd gebruikt, kan het voorverwarmen van uw batterij minstens 45 minuten duren. U hoeft bij de supercharger dus niet veel tijd te besteden aan het voorverwarmen van de batterij voor het laden.

Slotgedachten

Alles bij elkaar genomen zijn Tesla’s goede auto’s voor sneeuwomstandigheden. Dat komt omdat ze uitstekend accelereren, sturen, remmen, stabiliteit en tractie hebben. De enige uitdaging waarmee Tesla-rijders in de sneeuw waarschijnlijk te maken krijgen, is het verlies van vermogen en problemen met het opladen van de accu’s van hun auto.
Met de tips die we hierboven hebben gegeven, zou dit echter geen probleem mogen zijn, aangezien u ze kunt volgen om het maximale uit uw Tesla te halen in koude of besneeuwde omstandigheden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts