Gebruikt Tesla speciale banden?

Veel nieuwe Tesla kopers zijn meestal verward als het gaat om het type banden dat de auto gebruikt. Heeft Tesla speciale banden of gewone EV-banden?

Ja, Tesla gebruikt of komt met speciale banden. Tesla banden zijn gemaakt door Michelin, dat bekend staat om de productie van enkele van de beste banden voor elektrische voertuigen. Toch zijn Tesla banden iets anders dan gewone banden op gas, omdat ze meer lading aankunnen en meer actieradius leveren.

Waarom gebruikt Tesla speciale banden?

Verschillende rijstijl

Omdat Tesla een elektrische auto is, verschilt hij nogal van normale auto’s die op gas rijden. Deze auto is snel en presteert op een hoog niveau. Hierdoor worden Tesla banden zwaarder belast dan conventionele banden. Afhankelijk van waar u woont en uw rijgewoonten, moet u wellicht kiezen voor all-terrain banden, performance banden, low-profile banden of seizoensbanden.

Inzicht in de beste banden die uw rijstijl en het weer zullen dienen is zeer cruciaal. Het goede nieuws is dat Michelin verschillende soorten banden heeft voor verschillende behoeften. Dus, als u performance banden wilt, zult u ze hebben, maar u zult iets meer moeten betalen.

Gewicht van uw auto

Tesla en andere elektrische voertuigen zijn vrij zwaar. Als gevolg daarvan zijn hun banden op een of andere manier anders gebouwd dan conventionele banden om dit gewicht aan te kunnen. Door het extra gewicht van Tesla en de zware accu wordt de auto zwaarder belast.

Daarom gebruikt Tesla banden met duurzame zijwanden om het gewicht te kunnen dragen. Bovendien moet de holtevorm van de band normaal gesproken zo zijn ontworpen dat het loopvlak in contact blijft met de weg.

  Moet ik mijn Tesla elke nacht opladen?

Grip en rolweerstand

In tegenstelling tot auto’s die op gas rijden, hebben elektrische voertuigen een lagere rolweerstand. Daarom is het belangrijk dat hun banden een uitstekende grip hebben en een grote rolweerstand. Daarnaast hebben de banden een uitzonderlijke profieldiepte voor meer grip en rolweerstand.

Geluidsniveau

Aangezien Tesla geen motor heeft, zijn deze wagens zo goed als geruisloos. Dit betekent dus dat u het geluid van de banden kunt horen als u door de straat rijdt. Om deze reden gebruikt Tesla speciale banden die het geluid tot een minimum beperken. Gelukkig zijn de meeste Tesla banden voorzien van schuim dat het bandengeluid vermindert.

Actieradius

Een andere reden waarom Tesla speciale banden gebruikt is de actieradius. De actieradius is erg belangrijk bij elektrische voertuigen en het hebben van wielen die de actieradius vergroten is zeer prijzenswaardig. Michelin maakt bredere en grotere Tesla banden met meer grip. Dit helpt om het frontaal oppervlak van het voertuig te vergroten en zo de actieradius te vergroten.

FAQ

Welk merk banden gebruikt Tesla?

Tesla gebruikt Michelin banden. Michelin maakt enkele van de beste banden voor elektrische voertuigen op de markt. Hun banden zorgen voor een comfortabele, stille rit en hebben een lage rolweerstand. Bovendien bieden hun banden een verhoogde belastbaarheid om het extra gewicht van EV’s aan te kunnen.

Naast een fantastisch draagvermogen hebben Michelin-banden ook een loopvlak en patroon die specifiek zijn voor EV. De meeste banden hebben ook een schuiminleg in de band om het geluid te verminderen. Daarom zijn Tesla Michelin-banden vrij duur in vergelijking met traditionele banden.

  Worden Tesla's goedkoper?

Hoe lang gaan Tesla banden mee?

De duur dat uw Tesla banden meegaan hangt af van een aantal zaken. Dit omvat het Tesla-model, het type banden dat u op uw auto hebt gemonteerd en uw rijgewoonten. Als u van snelheid of agressief rijden houdt, zullen uw banden niet langer meegaan dan iemand die met een gemiddelde snelheid rijdt.
Daarnaast is het ook belangrijk hoe u uw banden onderhoudt. Tesla raadt zijn gebruikers aan om hun banden elke 10.000 tot 12.000 mijl te roteren, balanceren en uit te lijnen. Hoe dan ook, Tesla banden hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 26.000 mijl. Dus, afhankelijk van uw rijgewoonten, kunnen de banden slijten voor of na het afleggen van deze mijlen.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van Tesla banden?

De kosten voor het vervangen van Tesla banden varieert van Tesla model tot Tesla model. Dit komt omdat verschillende Tesla modellen verschillende soorten banden gebruiken. Verschillende banden zijn gemaakt voor verschillende doeleinden, zoals snelheid, koud weer, warm weer, en all-season banden. Hoewel de kosten van banden variëren, kan Tesla u ongeveer $ 55 in rekening brengen voor de kosten van arbeid.
De prijs van Michelin Pilot Sport 4S is bijvoorbeeld iets hoger dan die van Michelin Primacy MXM4. Beide banden zijn echter bedoeld voor de Tesla Model 3. Michelin Pilot Sport 4S is een ultra-high performance band, die perfect is voor bestuurders die snelheid willen.

Heeft Tesla runflat banden?

Nee, Tesla beschikt niet over run-flat banden. Dus mocht u onderweg een lekke band krijgen, dan zit u vast. Bovendien biedt Tesla geen reserveband. Tesla heeft echter wel een service (Road Assistance) waarbij ze je lekke auto wegslepen als deze zich binnen 50 mijl van een Tesla service center bevindt.
Bovendien kunt u ook kiezen voor de Tesla service (Mobile Service) die naar uw locatie kan komen en de band kan vervangen, in plaats van uw auto naar hun servicecentrum te slepen. Toch brengt deze service ook een aantal uitdagingen met zich mee. Maar zolang u hun garantie niet hebt geschonden, kunt u van de service genieten.

  Gaat een Tesla 10 jaar mee?

Waarom zit er schuim in een Tesla band?

Tesla banden hebben akoestisch schuim voor geluidsreductie. Hierdoor kan de auto zo stil mogelijk op de weg zijn. Akoestisch geïsoleerde banden werden geïntroduceerd om voertuigen stil op de weg te laten rijden. Bovendien voorkomt dit schuim dat trillingen worden overgebracht van de band naar het wiel, de as en vervolgens naar de cabine.

Conclusie

Dus, als u zich afvraagt of Tesla speciale banden gebruikt, ja, dat is zo. Tesla gebruikt unieke banden die specifiek gemaakt zijn voor EV’s. Tesla banden zijn gemaakt door Michelin en ze voldoen aan de behoeften van elektrische voertuigen. In tegenstelling tot traditionele banden, kunnen deze banden het extra gewicht en het onmiddellijke koppel van Tesla aan.

Bovendien zijn deze banden ook stil in gebruik en bieden ze meer actieradius dan conventionele banden. Ze zijn echter ook vrij duur. Als u onderweg een lekke band krijgt, moet u deze banden vervangen door soortgelijke banden voor uitzonderlijke prestaties, duurzaamheid en een soepele rijervaring.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts