Worden Tesla’s goedkoper?

Tesla levert een aantal van de meest gewaardeerde elektrische voertuigen op de markt. Hun auto’s zijn niet alleen luxueus, zeer geavanceerd en leuk om in te rijden, maar ze zijn ook duur. Maar zullen Tesla’s ooit goedkoper worden?

Ja, Tesla auto’s zullen over een paar jaar goedkoper worden. In september 2020 kondigde Teslas CEO, Elon Musk technologie aan die volgens hem Tesla batterijen goedkoper en krachtiger zal maken. In een verklaring zei hij: “Dit is altijd onze droom geweest om een betaalbare elektrische auto te maken.”

Tijdens de live presentatie die Dr. Elon Musk markeerde als ‘battery day,’ plaagde hij ook de waarschijnlijkheid van een 25.000 dollar kostende, volledig autonome Tesla over ongeveer drie jaar. Om dit in perspectief te plaatsen: de goedkoopste elektrische auto’s op de markt hebben een stickerprijs van ongeveer 30.000 dollar, wat betekent dat de betaalbare Tesla’s nog goedkoper zullen zijn.

De technologie die Tesla’s auto’s goedkoper zal maken, zijn Tesla’s nieuwe grotere cilindrische cellen. Musk beweert dat deze batterijen vijf keer meer energie, zes keer meer vermogen en 16 procent beter rijbereik zullen bieden. Het kan echter nog jaren duren voordat deze technologie volledig is geïmplementeerd.

Waarom zijn Teslas duur?

Als u overweegt een nieuwe Tesla aan te schaffen, zult u enkele duizenden dollars moeten neertellen. Het goedkoopste Tesla-model kost namelijk ongeveer 41.190 dollar, en dat is het Tesla Model 3 Standard Range Plus-model. Het duurste Tesla model daarentegen is de Tesla Model X Plaid met een prijskaartje van 121.190 dollar.

Met zulke exorbitante prijzen is het gemakkelijk te begrijpen waarom de meeste mensen Tesla zien als auto’s voor de rijken en niet voor gewone burgers. Om u een duidelijker idee te geven: de gemiddelde prijs voor een nieuwe middelgrote auto lag in 2020 rond de 25.000 dollar, terwijl die van een middenklasse SUV ongeveer 33.000 dollar bedroeg, volgens Kelly Blue Book.

  Wat zijn de slechte dingen aan Tesla?

Als je je afvraagt waarom Teslas zo’n enorme prijs afdwingen, hier is waarom:

 1. Grote vraag
  De belangrijkste reden waarom Teslas zo duur zijn, is de grote vraag en het geringe aanbod. Veel mensen hebben een Teslas besteld en wachten nog steeds op de levering ervan. In de race om elektrische auto’s ligt Tesla ver voor op de concurrentie en dat is de reden waarom veel mensen Tesla verkiezen boven andere merken.
  Tesla is de meest geprefereerde elektrische auto op de markt vanwege zijn geavanceerde technologie en uitstekende actieradius. Veel elektrische auto’s hebben geen uitstekende actieradius, waardoor veel kopers voor Tesla’s gaan. Bovendien hebben veel grote automerken nog geen volledig elektrische auto’s, maar zij doen wel mee aan de race.
  Bovendien is de grote vraag naar Tesla’s ook gestimuleerd door de groene energiebeweging. Aangezien Tesla’s volledig elektrisch zijn, betekent dit dat ze geen koolstofdioxide produceren. Daarom vervuilen ze het milieu niet zoals auto’s die op benzine rijden. Dus mensen die deze beweging steunen, haasten zich om volledig elektrische auto’s zoals Tesla te krijgen.
 2. Lage productie
  Ook al is de vraag naar Tesla’s hoog, de productie is zeer laag. Op dit moment heeft Tesla niet genoeg fabrieken die de grote vraag aankunnen. Daardoor kan het maar een paar auto’s produceren, in tegenstelling tot de meeste traditionele automerken die wereldwijd fabrieken hebben.
 3. Dure batterijtechnologie
  Een andere belangrijke reden waarom Tesla duur is, is de hoge kostprijs van zijn batterijtechnologie. De accu’s van Tesla zijn het duurste onderdeel van de Tesla’s. Zo kost de batterij van het Tesla Model S ongeveer 30.000 dollar, dat is ongeveer 42% van de prijs van de auto. Dat is vrij duur.
  Wat zijn de nadelen van het bezit van een Tesla?

Hoe denkt Tesla zijn auto’s goedkoper te maken?

Het goede nieuws is dat Tesla van plan is om de kosten van zijn auto’s in de komende 3 jaar te verlagen. Hoewel dit iets langer kan duren, is het geweldig nieuws voor de groene energiebeweging. Veel gebruikers van elektrische auto’s zullen zich een Tesla kunnen veroorloven, omdat ze van plan zijn goedkope auto’s te produceren met een startstickerprijs van maximaal 25.000 dollar.
De productiekosten verlagen
Een van de manieren waarop Tesla van plan is de kosten van zijn auto’s te verlagen, is door de productiekosten te verlagen. De belangrijkste fabriek van Tesla staat in Fremont, Californië, waar de auto’s en de meeste onderdelen worden geproduceerd. Toch heeft het bedrijf plannen om de capaciteit te verdubbelen, tot bijna 10 miljoen vierkante meter.
Bovendien bouwt Tesla een enorme fabriek in de Nevada woestijn die naar eigen zeggen de grootste ter wereld zal zijn. Bovendien gebruikt Tesla al een voltooid deel van de nieuwe fabriek om zijn batterijen te bouwen. Bovendien heeft Tesla zijn productie uitgebreid naar het buitenland met de nieuwe fabriek in Sjanghai.
Met deze uitbreiding zal Tesla de productie opvoeren en de productiekosten verlagen, wat ook zal leiden tot lagere prijzen van Tesla-auto’s.
Nieuwe batterijtechnologie bouwen
De belangrijkste reden waarom Tesla auto’s in de toekomst goedkoper zullen worden, is vanwege de accutechnologie waar Tesla aan werkt. Het bedrijf is van plan om de kosten voor het maken van batterijen te verlagen, maar tegelijkertijd energie-efficiënte batterijen te maken.

  Hebben Tesla's olie nodig?

FAQ

Zijn Tesla auto’s te duur?

Ja en nee. Tesla auto’s zijn overprijsd omdat het bedrijf profiteert van de grote vraag. Deze auto’s zijn echter elke dollar waard omdat ze zijn uitgerust met de beste batterijtechnologie. Bovendien zijn ze zeer geavanceerd in vergelijking met andere volledig elektrische voertuigen.

Is het duur om een Tesla te onderhouden?

Nee, het is niet duur. Als u de onderhoudskosten van andere populaire luxewagens zoals BMW, Mercedes-Benz, Audi en Porsche bekijkt, zult u merken dat het goedkoper is om een Tesla te onderhouden. Bovendien biedt Tesla een fabrieksgarantie voor al zijn modellen en een uitgebreide serviceovereenkomst voor Tesla Model X ad Model S.

Hoe lang gaan Tesla’s mee?

De levensduur van een Tesla wordt bepaald door de levensduur van de batterij. De meeste Tesla modellen kunnen 8 jaar meegaan. Desondanks kunt u de batterij vervangen en uw auto probleemloos laten rijden. Maar omdat Tesla nog geen 20 jaar bestaat, is het vrij moeilijk te zeggen hoe lang hij zal meegaan.

Conclusie

Als u zich hebt afgevraagd of Tesla’s goedkoper worden, hoeft u dat niet te doen. Ja, Tesla’s zullen goedkoper worden omdat het bedrijf aan het uitbreiden is en nieuwe fabrieken bouwt. Bovendien verbetert Tesla zijn accutechnologie, die 42% van de totale autoprijs uitmaakt. Met de nieuwe accutechnologie zullen Tesla’s betaalbaarder worden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts