Wat zijn de slechte dingen aan Tesla?

Wat zijn de slechte dingen aan Tesla?

Er bestaat geen twijfel over dat Tesla voor opschudding heeft gezorgd in de auto-industrie. Sommige mensen zijn er vol lof over, terwijl anderen het afkraken. Hoewel Tesla veel geweldige dingen biedt, zijn er ook een paar nadelen. Dus, wat zijn de nadelen van het bezit van een Tesla?

Een van de nadelen van dit populaire elektrische automerk is dat het vrij duur is in vergelijking met vergelijkbare auto’s op de markt. Andere nadelen zijn lange oplaadtijden, verborgen kosten en een onbetrouwbaar automatische piloot systeem. Hij is ook niet ideaal voor besneeuwde of koude klimaten, noch is hij geschikt voor lange afstanden.

Tesla bestaat nog geen twee decennia, maar heeft het gezicht van de elektrische auto-industrie echt veranderd. Veel autoconstructeurs die het idee van een EV die de auto-industrie zou overnemen van de hand hadden gewezen, behandelen de kwestie nu met de ernst die ze verdient.

Tesla mag dan bekend staan om zijn comfortabele, milieuvriendelijke, performante en efficiënte voertuigen, het is ook goed om de keerzijden van de auto te kennen zodat u weet wat u op lange termijn kunt verwachten. Daarom hebben we in dit bericht enkele van de slechte dingen van Tesla belicht.

Hier zijn enkele nadelen van Tesla:

Vrij duur

Tesla is duurder dan zijn concurrenten. De meeste mensen zien Tesla als een high-end of luxe voertuig. Tot op zekere hoogte is dit correct, aangezien het basismodel van Tesla rond de 35.000 dollar kost.

De CEO van Tesla, Elon Musk, heeft echter gezegd dat dit snel zal veranderen, omdat ze van plan zijn om betaalbare auto’s voor iedereen te maken. Dit is echter nog verre van realiteit, tenzij ze hun technologie verbeteren en de accuprijzen drastisch dalen.

Opladen duurt lang

Dit hangt ervan af of je haast hebt of niet. De meeste EV’s hebben minstens 1 tot 2 uur nodig om thuis volledig op te laden. Dus als je je ergens naartoe wilt haasten en de batterij van je auto is leeg, zal dit een probleem zijn. Tesla superchargers doen er echter minder dan 40 minuten over om volledig op te laden.

  Wat zijn de nadelen van het bezit van een Tesla?

Gebrek aan servicecentra

Een groot probleem voor Tesla-eigenaren is de toegang tot servicecentra. Als je ver van een Tesla-servicecentrum woont, dan is het waardeloos om een Tesla te bezitten. Dit komt omdat het weken of maanden kan duren voordat uw auto gerepareerd is in het geval van een ongeluk of probleem.

Dit komt omdat de meeste Tesla onderdelen naar het servicecentrum moeten worden vervoerd. En in sommige gevallen moet de auto naar Tesla worden gestuurd voor kalibratie in het geval dat een ongeval knoeit met de sensoren. Dit is voor veel mensen erg lastig, omdat ze soms maanden moeten wachten om hun auto terug te krijgen.

De auto is erg stil

Hoewel stilheid een goede zaak lijkt, kan de stille werking van Tesla eigenlijk heel gevaarlijk zijn. In tegenstelling tot conventionele auto’s met motoren, kondigen Tesla’s niet aan wanneer ze aan het cruisen zijn. Door hun stille werking is het voor een Tesla gemakkelijker om een ongeval te veroorzaken dan voor een conventionele auto.
Daarom moet u extra voorzichtig zijn wanneer u met uw Tesla rijdt. Andere bestuurders en voetgangers horen je niet aankomen, dus je moet je volledig bewust zijn van je omgeving, of je nu achteruit rijdt of in een schoolzone rijdt.

Twijfelachtig autopilot systeem

Als je hoort over de Tesla Autopilot-functie, denk je misschien dat deze auto niet van deze wereld klinkt. De Tesla Autopilot is een suite van geavanceerde rijhulpsystemen met functies zoals adaptieve cruisecontrol, rijstrookcentrering en zelfparkeren.
Hoewel het autopilot systeem interessant lijkt, hebben veel mensen er klachten over gehad. Verschillende mensen hebben gemeld dat dit systeem faalt, wat een grote bron van zorg is als het gaat om veiligheid.

  Wat doet Tesla Autopilot?

Niet ideaal voor lange woon-werkverplaatsingen en slepen

Als u van plan bent om lange afstanden te reizen of uw camper te slepen, dan moet u misschien de auto die u van plan bent te gebruiken veranderen. Dit komt omdat de lading niet lang meegaat.
De meeste Tesla’s kunnen ten minste 300 mijl afleggen op een volledige lading. Dus, als u zich ver van huis waagt, zorg er dan voor dat u uw oplaadmogelijkheden onderzoekt. Als de route die u van plan bent te gebruiken superchargers heeft, dan kunt u gaan cruisen met uw Tesla EV.

Niet geschikt in koude klimaten

Een ander groot nadeel van een Tesla is dat het niet geschikt is voor koude klimaten. Dit geldt voor alle elektrische voertuigen en niet alleen voor Tesla’s. EV’s zijn niet efficiënt in koude klimaten. Een van de redenen is het energieverlies bij het opwarmen van de batterij.

Goede dingen om te weten voor u een Tesla koopt.

Waarom heeft u uw Tesla verkocht?

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen hun Tesla’s verkopen, is omdat ze upgraden naar een superieur Tesla-model. Ze houden van het merk en zijn toe aan een upgrade.
Een andere reden is dat de serviceafdeling hen in de steek heeft gelaten. Dit is een van de grootste kopzorgen van het bezit van een Tesla: het gebrek aan voldoende servicecentra.
Als uw Tesla auto betrokken raakt bij een ongeluk of iemand per ongeluk uw zijspiegel bekrast, kunt u spijt krijgen van de dag dat u uw Tesla kocht. Dit komt omdat de servicecentra beperkt zijn en het dagen kan duren voordat u uw auto gerepareerd heeft.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Tesla?

Zijn Tesla’s echt goedkoper om te bezitten?

Ja, dat zijn ze. Tesla kan zijn nadelen hebben, waaronder een dure initiële kostprijs. Maar begrijp het niet verkeerd, want ze zijn in de loop der jaren makkelijker te onderhouden. Dat komt omdat de auto minder onderdelen heeft, wat minder slijtage betekent. Tesla’s superchargerprijs is ook slechts 0,28 dollar per kWh, wat goedkoper is dan gas kopen.

Wat is de lelijke waarheid over Tesla?

De bittere waarheid over Tesla is dat je overgeleverd bent aan Tesla’s software updates. Ja, de updates kunnen goed zijn voor uw auto, maar de hardware is nog steeds hetzelfde. Na verloop van tijd zullen de nieuwe software-updates niet compatibel zijn met uw hardware en zullen er problemen opduiken. U zult dus gedwongen worden om ook de hardware te upgraden. Dit is hetzelfde wat mensen vaak zien gebeuren met hun smartphones.

Een Tesla is nog steeds de moeite waard

Tesla mag dan verschillende minpunten hebben, maar het goede weegt op tegen het slechte. Het is waar, Tesla is geen goede auto voor lange afstanden, slepen, of koude klimaten. En het is superstil om te rijden, wat gemakkelijk een ongeluk kan veroorzaken. Tesla heeft echter verschillende voordelen zoals uitstekende efficiëntie, veiligheid, prestaties, weinig onderhoud, en federale belastingvoordelen.
Als u in een koud klimaat woont of echt ver van servicestations, kunt u beter een ander automerk overwegen. Maar als u de meest moderne elektrische auto op de markt wilt ervaren, gaat er niets boven Tesla. U zult het bezoeken van benzinestations helemaal vergeten, aangezien u geen brandstof nodig zult hebben.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts