Waarom Mercedes slechte auto’s zijn

Mercedes-Benz is een van de meest gerespecteerde luxe automerken op de markt. Desondanks heeft het ook zijn lelijke kanten die u moet weten voordat u er een koopt.

Auto’s van Mercedes-Benz zijn erg duur in aanschaf en ze hebben een slechte restwaarde. Bovendien is dit drie-sterren merk duur in onderhoud en reparatie. In tegenstelling tot conventionele auto’s, Mercedes auto’s vereisen speciale behandeling om te voorkomen dat hun garanties geschonden.

Hier zijn enkele redenen waarom Mercedes slechte auto’s zijn:

Betrouwbaarheid

Voordat u een Benz koopt, moet u onderzoek doen en meer te weten komen over de geschiedenis en de reputatie. Dit komt omdat sommige Mercedes modellen zeer onbetrouwbaar zijn. Ze beginnen al problemen te krijgen na slechts 60.000 mijl te hebben afgelegd. De meeste Mercedessen zullen echter pas na 100.000 mijl problemen gaan ontwikkelen.

Enkele van de meest voorkomende Mercedes probleemgebieden zijn roest, transmissie, en luchtvering. Overweeg de aankoop van een Mercedes model zoals de E-Klasse, die is een van de meest betrouwbare luxe auto’s op de markt. Aan de andere kant, de Mercedes-Benz C-Klasse heeft de meeste problemen.

Slechte restwaarde

Een ander minpunt van Mercedes is dat ze een van de slechtste doorverkoopwaarden hebben. Hoewel dit luxe automerk een betere restwaarde heeft dan Audi en BMW, wordt het lager ingeschat dan Lexus en Porsche. Volgens studies van Kelly Blue Book hebben zowel Porsche als Lexus een restwaarde van meer dan 45%, terwijl Mercedes onder deze drempel valt.

Geschat wordt dat de meeste Mercedes modellen 42% van hun restwaarde verliezen binnen de eerste 4 jaar. Dit betekent dat u uw auto na 5 jaar bezit voor bijna een wegwerpprijs zult verkopen. Dit is waarom gebruikte Mercedes modellen zo goedkoop zijn.

  Wat is beter - Infiniti of Mercedes?

Dure herstelling en onderhoud na garantie

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom sommige mensen een Mercedes-Benz niet langer dan 4 jaar bezitten? Een Mercedes-Benz garantie heeft een looptijd van 50.000 mijl of 4 jaar. De garantie dekt defecten in materiaal en vakmanschap gedurende deze periode.

Zodra uw garantie afloopt, kunt u spijt krijgen van de dag dat u uw Mercedes hebt gekocht als u de dure reparatiekosten niet kunt betalen. De kosten voor reparatie en onderhoud van uw Benz rijzen de pan uit wanneer de garantieperiode afloopt.

Dure reparatieonderdelen

Naast dure reparaties na de garantieperiode, krijgt u ook te maken met dure vervangingsonderdelen. In tegenstelling tot Toyota-onderdelen die een paar honderd dollar kosten, kosten de meeste Mercedes-Benz onderdelen duizenden euro’s.

De meeste dealers zullen u aanraden om originele onderdelen van Mercedes te kopen omdat deze langer meegaan. Deze zijn duur, maar geven u gemoedsrust en een gevoel van veiligheid. Er zijn ook enkele aftermarket-onderdelen verkrijgbaar, die goedkoper zijn maar niet lang meegaan.

Mercedes-Benz erkende servicedealers

Niet alleen moet u dure originele MB onderdelen kopen, maar u moet ook exorbitante bedragen betalen aan gespecialiseerde Mercedes dealers. Dit zijn erkende Mercedes-dealers met de juiste apparatuur om uw Benz te behandelen. Hun kosten zijn echter zeer prijzig.

Overgeconstrueerde en ingewikkelde systemen

Een van de belangrijkste redenen waarom Mercedes-Benz voertuigen niet altijd betrouwbaar zijn, is dat ze overgeconstrueerde en ingewikkelde systemen hebben. U zult merken dat bijna elk Mercedes-systeem uiterst complex is. Dus, als uw auto een klein probleem ontwikkelt, zult u waarschijnlijk veel moeten uitgeven om het probleem te verhelpen.

  Zijn Mercedes hybrides goed?

Goede dingen om te weten over Mercedes en betrouwbaarheid

Zijn auto’s van Mercedes betrouwbaar?

Auto’s van Mercedes-Benz zijn niet alleen luxueus, maar ook technologisch geavanceerd. Omdat ze veel ingewikkelde systemen hebben, maakt dit ze op de lange termijn onbetrouwbaar. Toch zijn niet alle Mercedes-modellen onbetrouwbaar. De Mercedes-Benz E-Klasse is een van de meest betrouwbare luxe auto’s op de markt.

Hebben Mercedessen veel problemen?

Ja, Mercedes voertuigen ontwikkelen meestal enkele problemen die moeilijk te behandelen kunnen zijn. Voordat u een Mercedes van uw keuze koopt, is het dus van cruciaal belang te weten met welke problemen dat specifieke model te kampen heeft. De meeste Mercedes modellen ontwikkelen problemen na 60.000 mijl.

Ernstige Mercedes problemen beginnen echter na 100.000 mijl. Daarom is het waarschijnlijk geen goede keuze om een Mercedes-Benz te kopen met meer dan 150.000 mijlen op de teller.

Enkele veel voorkomende Mercedes problemen zijn roest, defecte luchtvering, lage remdruk, versleten katalysator en transmissie problemen.

Moet ik een Mercedes kopen?

Een Mercedes-Benz is een auto van klasse. Bovendien verhoogt het uw status, omdat men ervan uitgaat dat Mercedesbezitters over zware zakken beschikken. Toch heeft deze auto zijn deel aan problemen. Niet alleen is hij duur in aanschaf, maar ook in onderhoud. Bovendien moet u voor de behandeling van uw auto naar een erkende dealer.

Is Mercedes betrouwbaarder dan Audi en BMW?

Mercedes, Audi en BMW zijn opmerkelijke luxemerken. Mercedes is comfortabeler dan BMW en Audi, terwijl BMW beter presteert met uitstekende rijeigenschappen. Audi valt tussen deze twee in omdat het comfortabeler is dan BMW en beter presteert dan Mercedes.

  Welke Mercedessen hebben een transmissie met dubbele koppeling?

Als het op betrouwbaarheid aankomt, verslaat geen enkel Duits luxemerk Mercedes-Benz. Mercedes voertuigen zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook de meest comfortabele en veiligste op de markt. Ze zijn duurzamer dan Audi en BMW.

Waarom zijn tweedehands Mercedessen zo goedkoop?

Tweedehands Mercedessen zijn goedkoop omdat ze erg duur zijn in onderhoud en reparatie. Wanneer een Mercedes buiten de garantieperiode valt, verdubbelen de kosten voor onderhoud en de aanschaf van onderdelen bijna. Daardoor zijn veel Mercedes-eigenaren geneigd de auto na afloop van de garantie weg te doen.

Bovendien wordt een groot aantal nieuwe Mercedes-Benz modellen geleased. Wanneer de leaseperiode voorbij is, worden deze auto’s verkocht tegen een betaalbare prijs in vergelijking met wat ze zouden kosten als ze nog nieuw waren. Veel mensen maken hier gebruik van en schaffen eerder geleasede auto’s aan.

Nog steeds de moeite waard

Over het algemeen biedt Mercedes-Benz een aantal van de beste auto’s op de markt. Niet alleen zijn Mercedes voertuigen comfortabel, luxueus en zeer geavanceerd, maar ze zijn ook veilig. De auto’s zijn echter kostbaar en erg duur in onderhoud. Ook hebben ze een slechte doorverkoopwaarde en zijn sommige modellen onbetrouwbaar.

Als u van plan bent uw Mercedes-Benz na een paar jaar te verkopen, kunt u er spijt van krijgen dat u hem hebt gekocht. Wanneer de garantieperiode afloopt, zullen de kosten voor reparatie en onderhoud de pan uitrijzen.

Kortom, het is de moeite waard om het slechte op te offeren voor het goede dat Mercedes te bieden heeft. Het heeft veel goede dingen in vergelijking met andere luxe auto’s in dezelfde klasse.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts