Welke auto is het best voor slechte wegen?

Op de meeste plaatsen in de wereld zijn de wegen ronduit slecht, en als u dagelijks met uw auto over dergelijke wegen rijdt, kan dat de slijtage van vitale auto-onderdelen aanzienlijk doen toenemen. U kunt een particuliere wegenonderhoudsdienst inhuren of u kunt een auto kiezen die zo goed mogelijk op die wegen is berekend.

Je zou denken dat slecht wegdek alleen geassocieerd wordt met afgelegen landwegen of derdewereldlanden, maar veel vitale metropolen zoals New York bieden een ondermaatse kwaliteit van het wegdek. En meer dan 25% van de mensen daar slaagt erin om hun auto te beschadigen op dergelijke oppervlakken.

In de meeste gevallen, je gaat alleen maar ongemak voelen, maar soms kun je schade aan uw wielen, banden, of de onderkant van uw auto, zozeer zelfs dat het zou kunnen vereisen een compleet nieuwe set van wielen en banden.

Auto’s zoals de Fiat Panda, Dacia Duster, Toyota RAV4, of een Honda CR-V zijn allemaal populaire betaalbare opties die goed moeten kunnen omgaan met oneffen wegdek. Als u een luxere auto wilt, zijn de Audi A4 All-road, Volvo S90, Mercedes Benz S-Klasse, of de Range Rover ook gemaakt om dergelijke omstandigheden aan te kunnen.

Fiat Panda

De Fiat Panda is een beetje een legende als het gaat om on- en off-road rijden. Ook al zou je er nooit aan denken als je de Panda ziet, deze auto kan werkelijk overal mee naartoe. Dat is vooral te danken aan de magere banden en het over het algemeen lichte gewicht van de carrosserie.

De Panda is ook uitgerust met een degelijke set dik rubber en legeringen die veel meer verraderlijk terrein aankunnen dan alleen een paar kuilen en verkeersdrempels. En zelfs als er iets gebeurt, kan de Panda dankzij zijn relatief lage prijs in een mum van tijd goedkoop worden gerepareerd.

  Wat gebeurt er als de batterij van een hybride auto leeg is?

Dacia Duster

De Dacia Duster is een no-nonsense rechttoe rechtaan meest prijsgerichte SUV die er bestaat. Maar tegelijkertijd is de Duster een echte SUV, en de dikte van zijn wielen en banden komen goed van pas op slecht verharde of zelfs onverharde wegen.

De Duster is gemaakt om goedkoop te verkopen, te onderhouden en te rijden, en dat is een perfecte combinatie voor wegen die de onderkant van je auto kunnen verwoesten. De Dacia is niet uitgerust met luchtvering of lichtgewicht wielen, wat betekent dat de Duster grotendeels van staal is, en dat is wat je wilt als je dergelijke wegen te lijf gaat.

Toyota RAV4

De Toyota RAV4 is een van de populairste compacte SUV’s ooit dankzij zijn degelijke betrouwbaarheid en relatief betaalbare prijs. De RAV4 is zeker geen luxe auto, maar vergeleken met de Duster voelt de RAV4 aan als een Rolls Royce.

Maar dat betekent niet dat de RAV4 kwetsbaarder of onvergeeflijker is, misschien zelfs het tegenovergestelde, want de RAV4 is een van de meest betrouwbare compacte SUV’s op de markt. Naast dikke banden en wielen is de RAV4 gemaakt om matig off-road terrein tot op zekere hoogte aan te kunnen, wat genoeg zou moeten zijn voor een paar kuilen.

Audi A4 All-Road

Hoewel al deze bovengenoemde auto’s u een redelijk betrouwbaar platform zouden moeten bieden, zijn ze niet gemaakt voor mensen die daarbij wat luxe willen ervaren, en de Audi A4 All-Road zou wel eens de allerbeste mix van luxe, praktisch nut en bruikbaarheid kunnen zijn.

De All-Road versie biedt een verhoogde en versterkte ophanging die gemakkelijk overweg zou moeten kunnen met grindwegen en licht off-road oppervlakken, en de extra bescherming van de onderkant en de wielkuipen komen ook van pas. Maar verder is hij net als alle andere A4’s.

  Beste elektrische auto's voor een eerste auto

Volvo S90

Als u de voorkeur geeft aan een middelgrote sedan, is de Volvo S90 een perfecte keuze omdat hij boven alles comfort biedt. De S90 is niet ontworpen om een mix van sportiviteit en comfort te bieden zoals sommige concurrenten zoals de BMW 5-serie dat doen, maar de S90 richt zich uitsluitend op comfort.

En die verschillen zijn het duidelijkst als het gaat om de slechte wegkwaliteit. Bovendien biedt de S90 comfortabele stoelachtige zetels die harde schokken verzachten en is het onderstel ongelooflijk meegaand, zozeer zelfs dat de auto niet onrustig wordt van gewone kuilen in de stad.

Mercedes Benz S-Klasse

Dankzij de obscene afschrijving kunt u de vorige generatie S-Klasse tegenwoordig voor evenveel krijgen als een nieuwe Honda Civic. Maar de Civic kan niet tippen aan de S-Klasse als het aankomt op een bootachtige zweverige ophanging die gaten in de weg zuigt als geen ander.

De S-Klasse is gewoon zo groot en zo zacht dat rijden op grind niet aanvoelt als gewoon rijden op grind. Er worden geen trillingen in het interieur overgebracht en de bestuurder heeft het gevoel dat hij nog steeds op verharde wegen rijdt. Een S-Klasse is een toonbeeld van comfort, en de vorige generatie S-Klasse kan zich nog steeds meten met de comfortabelste auto’s op de markt.

FAQ Sectie

Heb ik een SUV nodig voor slechte wegen?

De keuze van een SUV als vervoermiddel moet niet alleen gebaseerd zijn op het soort wegen waar u ermee wilt rijden. Zoals eerder vermeld, worden sommige grote steden geplaagd door kuilen, wat in het voordeel zou moeten werken van het kopen van een SUV.

  Beste tweedehands auto's voor lange bestuurders

Maar je moet gewoon langzaam rijden over een kuil, en in dergelijke gevallen, er is echt geen verschil tussen een SUV of een andere auto die er zijn.

Welke soorten auto’s moet ik vermijden?

U moet nooit een supercar of zelfs een sportwagen als dagelijkse bestuurder kiezen als het wegdek in uw buurt niet voldoende is. Dit soort auto’s wordt aangeboden met stijve vering voor sportiever rijden, en slechte kwaliteit van de weg kan dit soort auto’s doden.

Als u een kuil in uw Ferrari tegenkomt, moet u zich er ook van bewust zijn dat de bodemvrijheid van een super/sportwagen meestal veel slechter is in vergelijking met elke andere auto die er is. U kunt dus maar beter twee keer nadenken voordat u een supercar koopt.

Hoe vaak beschadigen kuilen een auto?

Er heerst een misvatting dat kuilen enkel schade toebrengen aan wielen en banden. In werkelijkheid wordt de kracht verdeeld over alle onderdelen die direct verbonden zijn met uw wielen en banden. Dit betekent dat uw stuurinrichting, ophanging, remmen, en vele andere onderdelen in groot gevaar kunnen zijn.

Als je snel genoeg over een kuil gaat, kun je in het ergste geval zelfs je band opblazen, waardoor je van de weg zou kunnen raken. In de meeste gevallen beschadigen kuilen de wielen, en als je daarna niet goed oplet, kan het wiel zelf alle andere kwetsbare onderdelen van je auto beschadigen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts