Wat gebeurt er als de batterij van een hybride auto leeg is?

In de huidige tijd geloven veel mensen dat hybride auto’s de allerbeste auto’s op de markt zijn, omdat ze de actieradius en het gemak van een auto met verbrandingsmotor combineren met het milieubewustzijn, de efficiëntie en de technologie van een elektrische auto.

Hoewel u dit nooit zou moeten proberen, kunnen sommige hybride auto’s zonder de batterij rijden, maar de rijervaring zal absoluut afschuwelijk zijn. Naast het feit dat het oncomfortabel is, kan het rijden met een hybride zonder accu ook onherstelbare schade aanrichten aan uw hybride systeem.

Het is altijd het beste om de auto te gebruiken waarvoor hij gemaakt is. Als u het hybride platform niet volledig kunt benutten, koop dan helemaal geen hybride. Als u een hybride koopt en de stekker niet in het stopcontact steekt, vertrouwt u op de verbrandingsmotor en dat is precies het tegenovergestelde van wat u zou moeten doen.

Aan de andere kant, als een hybride zonder benzine komt te zitten, zult u niet in staat zijn om met de auto te rijden. Hoewel een hybride in de elektrische modus kan rijden, is dit alleen mogelijk als u nog een behoorlijke hoeveelheid brandstof in uw tank hebt. Als dit ooit gebeurt, zijn de meeste auto’s niet meer te besturen.

Rijden op een lege accu

Niet alle hybride auto’s kunnen rijden met een lege batterij, sommige schakelen gewoon uit om het hybride systeem te beschermen. Dit soort hybrides zijn zo ontworpen dat de benzinemotor en de elektromotor in tandem werken, wat betekent dat ze van elkaar afhankelijk zijn om goed te werken.

Aan de andere kant zijn sommige hybrides, zoals de Prius, anders ontworpen. De Prius werkt met een zogenaamd “parallel systeem”, waarbij de benzinemotor en de elektromotor samenwerken, maar niet van elkaar afhankelijk zijn op dezelfde manier als gewone hybride aandrijflijnen dat doen.

  Welke auto's hebben de minste kans om te roesten?

Dat betekent dat de Prius ook alleen op de verbrandingsmotor kan rijden, maar dat is alleen voorbehouden voor wanneer je een benzinestation moet bereiken of een veilige plek om aan de kant te gaan. Behalve dat je de auto niet echt kunt besturen, kun je hem ook niet meer aanzetten als je hem uitzet, omdat het elektrische systeem de verbrandingsmotor aanzet.

Het is vermeldenswaard dat het uiterst moeilijk is om een EV-batterij volledig te ontladen omdat tal van systemen ontworpen zijn om dit te voorkomen. Als je je batterij volledig leeg rijdt, is de kans groot dat er iets kapot is.

Geen benzine meer in een hybride

Als je aan de andere kant van het spectrum belandt, hangt het opnieuw af van welke auto je hebt. Sommige hybrides zoals de Chevy Tahoe of de Nissan Altima zullen niet zonder gas kunnen rijden, terwijl een Chevy Volt bijvoorbeeld kan rijden zonder een enkele druppel brandstof in de tank.

De reden waarom u met bepaalde hybrides niet zonder gas kunt rijden, is dat dergelijke omstandigheden het hybride systeem kunnen beschadigen. Veel hybride auto’s hebben bijvoorbeeld geen gewone startmotor omdat de verbrandingsmotor wordt ingeschakeld door het elektrische systeem.

Dit betekent meestal dat als de verbrandingsmotor afslaat, het elektrische systeem zal proberen de motor te starten, maar dat zal niet lukken als er geen gas in de brandstoftank zit. De Toyota Prius kan ook zonder benzine rijden, maar dit is slechts beperkt tot een paar kilometer.

  Is een BMW hybride de moeite waard?

Daarna schakelt de auto uit om de accucapaciteit te sparen. Het is vermeldenswaard dat u met uw hybride niet zonder gas mag rijden, ongeacht of het mogelijk is of niet.

De werking van een hybride systeem

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende manieren waarop men een hybride voertuig kan bouwen. Sommige zijn ontworpen met een parallel systeem in gedachten, dat de auto in staat stelt om alleen op zijn elektrische motor of op zijn verbrandingsmotor te vertrouwen.

Aan de andere kant zijn sommige hybrides ook ontworpen om altijd te vertrouwen op zowel de verbrandingsmotor als de elektrische motor. Hybrides zijn vaak uitgerust met twee accu’s, een kleinere accu van 12 V en een grotere accu met hoog voltage.

Ze hebben ook een functie die regeneratief remmen wordt genoemd, waarbij verloren kinetische energie bij het vertragen in de grotere accu wordt opgeslagen. De bedoeling van een hybride is om zorgvuldig over te schakelen tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor om de efficiëntie te maximaliseren.

Hybrides werken het best in de stad, omdat ze dan gebruik kunnen maken van regeneratief remmen en overwegend met de elektromotor kunnen rijden, zodat de verbrandingsmotor alleen wordt gebruikt als dat nodig is.

FAQ Sectie

Hoeveel kost het om een hybride batterij te vervangen?

Hybride batterijen zijn duur, daar kunt u niet omheen. Gemiddeld betaalt u $1000-$6000 voor een gloednieuwe batterij, afhankelijk van de grootte en de fabrikant. Bij deze schattingen is geen rekening gehouden met arbeids- en dealerkosten, dus deze prijs kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot $10.000.

  Zijn hybride auto's goed voor op de snelweg?

Fabrikanten zijn echter van plan om de batterijkosten in de komende jaren te verlagen, en wanneer hybrides en EV’s mainstream worden, zouden de batterijprijzen moeten dalen tot een meer haalbaar niveau.

Zijn hybrides de moeite waard?

Dat hangt ervan af waarvoor u uw auto nodig heeft. Als u van plan bent een auto te kopen voor dagelijks woon-werkverkeer met enkele tientallen kilometers per dag, dan is een hybride wellicht de beste optie. Als u echter voornamelijk lange afstanden met de auto aflegt, kunt u beter geen hybride kopen.

Dat komt omdat een hybride het beste werkt in de stad, waar u volledig op het elektrische systeem kunt vertrouwen en omdat u gebruik kunt maken van regeneratie.

Hoe lang gaat een hybride batterij mee?

Volgens een paar gerenommeerde online bronnen zou een hybride batterij minstens 80k mijl meegaan, terwijl de meeste batterijen zelfs twee keer zo lang meegaan. Het is vermeldenswaard dat de meeste fabrikanten een 8-10 hybride systeem garantie bieden die de batterij omvat.

Kortom, een hybride batterij kan een lange tijd meegaan. Als u alles goed doet en u de instructies van de fabrikant volgt wat betreft het opladen en onderhouden van de batterij, moet u er nog jaren op kunnen vertrouwen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts