Zijn hybride auto’s goed voor op de snelweg?

Hybrides zijn niet noodzakelijk slecht voor het rijden op de snelweg, maar ze zijn in de eerste plaats gebouwd voor stedelijke rijomgevingen. Dit betekent dat hybrides nog steeds een lagere uitstoot op snelwegen bieden, maar de brandstofefficiëntie is niet ver verwijderd van die van een gewone verbrandingsauto.

Als u alleen van plan bent een hybride auto te kopen om lange afstanden mee te rijden, dan is het de extra kosten misschien niet waard. Als u echter alleen van plan bent om hem af en toe op de snelweg te gebruiken, wat betekent dat u het grootste deel van de tijd in de stad rijdt, dan kan een hybride een goed idee zijn.

Ondanks het feit dat ze niet kunnen profiteren van betere MPG resultaten op de snelweg, zijn hybrides nog steeds geschikt voor vrijwel elk rijscenario. Als u wilt een perfecte lange afstand cruiser, moet u kiezen voor diesel in plaats daarvan als ze de neiging om de beste snelweg rijden kenmerken bieden.

Hybrides zijn gemaakt voor stedelijke omgevingen

Zoals eerder gezegd, werken hybrides het best onder 50-60mph omdat de verbrandingsmotor niet zo hard hoeft te werken. Boven de 60mph hebben de meeste hybrides de neiging om slechte zuinigheid te leveren omdat dat niet is waar ze voor gemaakt zijn. Toch zou je op de snelweg een MPG moeten halen die vergelijkbaar is met die van een gewone auto met verbrandingsmotor.

De aanvankelijke reden waarom hybrides tot bloei kwamen, is meer te danken aan de steeds strengere emissieregelgeving die een markt voor efficiëntere voertuigen creëerde. Pas later realiseerden Honda en Toyota zich dat brandstofefficiëntie eigenlijk het belangrijkste verkoopargument van een hybride moest zijn.

  Beste BMW hybride auto's

Wanneer u langzaam rijdt, kunt u ook profiteren van regeneratief remmen, een functie die is ontworpen om verloren energie te benutten bij processen zoals remmen of schakelen. Aan de wielen zijn specifieke tractiemotoren bevestigd die energie opwekken terwijl de auto wordt afgeremd.

Dit betekent ook dat hybrides en EV’s anders zijn om dagelijks mee te rijden, omdat een gewone auto met verbrandingsmotor niet over een dergelijke functie beschikt. Wat het dichtst in de buurt komt van regeneratie in een gewone auto is waarschijnlijk remmen op de motor, maar de intensiteitsverschillen tussen de twee zijn vrij groot.

Elektrische auto’s en rijden op de snelweg

EV’s zijn de nieuwkomers in de stad, en als zodanig is men geneigd veel vragen te stellen over wat EV’s wel en niet kunnen. Om te beginnen kunnen ze prima cruisen omdat ze geen ronkende motor op de achtergrond hebben, en bovendien bieden ze een hoop futuristische rijhulpsystemen die helpen om de druk van het rijden over lange afstanden te verlichten.

Ze worden echter beperkt door een ondermaatse actieradius, zozeer zelfs dat een dieselauto met een grote tank soms twee keer zoveel actieradius kan bieden in vergelijking met een EV. Naast problemen met de actieradius, duurt het ook lang om EV’s op te laden, terwijl gewone diesel- en gasauto’s slechts enkele minuten nodig hebben om op te laden.

Je kunt er altijd zeker van zijn dat een tankstation niet overvol is en dat het bijna altijd open is. Laadstations daarentegen zijn een allegaartje, soms werken ze, soms niet. Het kan ook gebeuren dat je bij een oplaadpunt aankomt en een kleine file van EV’s ziet wachten om opgeladen te worden.

  Beste Mercedes Hybride Auto's

Dieselauto’s en rijden op de snelweg

Dieselauto’s worden vaak over het hoofd gezien omdat ze vereerd worden om hun agrarisch klinkende motoren die meestal te vinden zijn op bedrijfsvoertuigen. In de EU zijn dieselauto’s echter altijd populair geweest omdat ze de beste brandstofefficiëntie op de snelweg bieden.

Veel bronnen geven aan dat dieselmotoren 20-30% zuiniger zijn op de snelweg in vergelijking met hybride auto’s. Zoals eerder vermeld, werken hybrides het best in stedelijke omgevingen die meestal bestaan uit langzaam stop-and-go verkeer.

Hoewel de dieselprijzen hoog zijn, als u vaak lange afstanden rijdt, is het toch zinvol om voor een diesel te kiezen. Dieselbrandstof is krachtiger, waardoor het beter is voor lange afstanden. Auto’s die alleen op benzine rijden, zijn in bepaalde gevallen ook zeer geschikt voor snelwegritten.

Hoe het ook zij, de Ford Fusion biedt tot 700 mijl op een volle lading en een volle tank. Dit betekent dat u deze informatie moet zien als een algemeen overzicht, en niet als 100% zekerheid. Het hangt allemaal af van de specifieke auto en de specifieke aandrijflijn in kwestie.

FAQ Sectie

Moet ik een hybride kopen?

Dat hangt af van uw specifieke gebruiksscenario. Als u vooral in de stad rijdt, kan een hybride een goed idee zijn omdat u dan gebruik kunt maken van het hybride platform. Als u echter vooral lange afstanden rijdt, kunt u beter geen hybride kopen en in plaats daarvan voor een diesel kiezen.

Een ander probleem met hybrides is dat er gewoon niet zo veel van zijn en dat ze ook saai en nogal levenloos zijn. Natuurlijk, er zijn een paar hybride supercars deze dagen, maar dergelijke auto’s zijn alleen voorbehouden aan de meest fortuinlijken.

  Wat zijn de beste tweedehands auto's op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid?

Hoe rijden op een snelweg?

Op het eerste gezicht lijkt snelwegrijden op elke andere manier van rijden, maar er zijn een paar snelwegspecifieke tips die u in uw rijgedrag moet integreren. Het is altijd het beste om aan een constante snelheid te rijden omdat dit de reis het meest ontspannend maakt en het werkt ook het beste voor een betere brandstofefficiëntie.

Daarnaast moet u altijd een veilige afstand houden achter de voorligger en altijd uw richtingaanwijzers gebruiken bij het wisselen van rijstrook. Als uw auto geen specifieke dodehoekcontrolesystemen heeft, moet u altijd uw dode hoeken controleren voordat u invoegt of van rijstrook verandert.

Is rijden op de snelweg beter voor uw auto dan rijden in de stad?

Ja, omdat het meestal meer tijd in beslag neemt, waardoor de motor de neiging heeft om op zijn optimale temperatuur te blijven. Bovendien zijn snelwegritten ook goed voor de reiniging van uw roetfilters omdat de auto dan meer kan ademen.

Rijden in de stad is op zich niet slecht voor uw auto, maar auto’s zijn niet gebouwd om korte afstanden te rijden omdat de motor optimale temperaturen nodig heeft. Het is hetzelfde met EV’s en hybrides, optimale temperatuur en consistent rijden zijn het beste voor de betrouwbaarheid van uw auto op lange termijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts