Is een BMW hybride de moeite waard?

De meeste elektrische auto’s schreeuwen luidkeels over hun groene geloofsbrieven en overschaduwen daarbij de andere kenmerken en het comfortniveau van de auto. BMW hybrides vallen niet in die categorie. Ze zijn energie-efficiënt, maar bieden toch hetzelfde comfort en rijplezier als andere BMW’s.

BMW plug-in hybrides (BMW PHEV) zijn er in vele vormen, uitvoeringen en maten. Elke BMW serie heeft ten minste één hybride, dus laten we eens kijken naar de bestseller – de BMW 3 Serie.

BMW 330e 2021

BMW 330e is een plug-in hybride BMW die er net zo uitziet als een gewone BMW 3 Serie, hun best verkochte model. Bovendien rijdt hij ook zo. Het is een 5-passagiers, 4-deurs luxe sedan, die je nauwelijks kunt onderscheiden van de BMW 330 standaard versie.

De hybride sedan is EPA-geschikt en kan ongeveer 22 mijl op elektriciteit rijden. Hij geeft u een indrukwekkende 75 MPGe. De elektrische hybride biedt een dynamische ophanging en doet geen toegevingen op het vlak van kofferruimte, ondanks de grote batterij die hij meeneemt.

Aan de andere kant is de actieradius wat laag en is hij iets duurder dan een standaard BMW 3 Reeks, zeker als je de opties voor geavanceerde comfortfuncties toevoegt. Een ander minpunt is het krimpen van de benzinetank door de accu. Kleinere benzinetanks betekenen een kleinere totale actieradius.

Motor

De BMW 330e 2021 wordt aangedreven door een 2,0 L turbomotor gekoppeld aan een elektromotor, uitgerust met een lithium-ion batterij van 12,0 Kwh. In combinatie levert dat 288 pk onder de kap op.

De automatische 8-versnellingsbak voelt elegant en wendbaar aan als je het pedaal maar hard genoeg indrukt.

  Wat is beter, Mercedes of BMW?

Rijeigenschappen

Deze hybride rijdt als een BMW. De elektromotor doet geen afbreuk aan de krachtige motorcombinatie van bijna 300 pk.

De BMW 330e kan een topsnelheid bereiken van 230 kilometer per uur of 143 mph. Van 0 naar 60 mijl in 5,9 seconden, wat in vergelijking met de BMW 330 iets langzamer is. De standaard BMW 330i doet het in 5,3 seconden.

De hybride plug-in sedan genereert een koppel van 310 lb-ft.

Interieur

In de voorbije jaren moest je een BMW 5 of 7 Reeks kopen om te genieten van het comfort van een echte luxueuze sedan. De nieuwste BMW 3 Serie voelt echter comfortabeler en luxueuzer aan dan zelfs een 5 Serie uit voorgaande jaren.

De lage zitpositie blijft hetzelfde als bij de vorige BMW 3 Reeks modellen. Met een royale binnenruimte voor zowel uw hoofd, benen als armen, voelt u zich vrij in de rijpositie.

Het infotainment en de head-up display zijn behoorlijk intuïtief, maar vereisen wel een paar aanpassingen om ze aan uw wensen aan te passen. Het goede nieuws is dat beide volledig aanpasbaar zijn.

Het infotainmentsysteem is, in vergelijking met een 330d of een 330i uit hetzelfde jaar, iets beter. Er zijn rijmodi waarmee je stil kunt rijden en heel zuinig met brandstof om kunt gaan. Er is ook een sport rijmodus waarmee je het tegenovergestelde kunt doen.

330e Afmetingen

Totale lengte voertuig: 4717 mm
Totaal toegelaten gewicht: 1868 kg
Totale breedte auto: 1826 mm
Totale hoogte voertuig: 1442 mm
Wielbasis: 2851 mm

BMW 330e 2021 Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van de elektrische plug-in hybride versie van de BMW 330 is de brandstofbesparing, en de groene verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat. De hybride aandrijflijn is gelikt en werkt goed in de meeste omstandigheden.

  Acceleren hybride auto's sneller?

De BMW 330e voelt aan als een echte BMW, ondanks het feit dat hij op elektriciteit rijdt, in tegenstelling tot zijn andere energieverslindende neven. In vergelijking met een andere BMW 3 Reeks van hetzelfde kaliber is hij niet zo snel en biedt hij ook niet de beste wegligging, maar hij stuurt nog steeds als een krachtige sportwagen met achterwielaandrijving, ondanks dat het een sedan is. Het blijft tenslotte een BMW, of hij nu elektrisch is of niet.

Voordelen

● Zeer nauwkeurig rijgedrag en fantastische vering
● Benijdenswaardig interieur
● Goede hybride prestaties
● Leverbaar met xDrive (vierwielaandrijving)
● Geweldige MPGe (zeer zuinig)

Nadelen

● Het rijbereik op elektriciteit alleen is slechts 22 mijl.
● Beperkte laadruimte, vergeleken met de standaard BMW 330
● Duur

Eindoordeel

Als u gewoon moet kiezen tussen de BMW 330 en de BMW 330e, dan zou de BMW 330e een betere keuze zijn, simpelweg omdat het betere brandstofverbruik zich uiteindelijk terugbetaalt als u een actieve bestuurder bent.

De auto voelt ingewikkeld aan, dus als u van eenvoudige auto’s houdt die u zelf bij uw garage kunt repareren, dan is dit niet iets voor u. Aan de andere kant, als u van geavanceerde technologie houdt, is de BMW 330e de juiste keuze voor u. Als u op zoek bent naar een grotere elektrische auto, biedt BMW modellen zoals de plug-in hybride BMW 5 Reeks, 7 Reeks, of zelfs X3, X5 of X7 hybride SUV’s.

  Maakt Volvo hybride auto's?

FAQ over BMW hybrides

Wat is een BMW PHEV?

Een BMW PHEV is een plug-in hybride elektrische wagen. Dit soort elektrische voertuigen heeft een combinatie van een elektrische motor en een standaard verbrandingsmotor. De elektrische motor kan gemakkelijk worden opgeladen met een kabel en een stopcontact, terwijl de verbrandingsmotor brandstof nodig heeft. Beide werken samen om het brandstofverbruik sterk te verminderen en het verbruik te optimaliseren.
U herkent een hybride BMW aan de “e” in de titel, zoals de BMW 330e.

Hoe werken BMW plug-in hybride wagens?

De BMW hybride wagen rijdt meestal op elektriciteit alleen, als u met de wagen rijdt met een snelheid van 30 mijl per uur of trager. Als u die snelheid verhoogt, wordt ook de verbrandingsmotor geactiveerd en neemt hij deel aan het proces. Dit soort voertuigen is ontworpen om de efficiëntie te verhogen en het brandstofverbruik te verminderen.

Wat is de gemiddelde elektrische actieradius van BMW hybrides?

De gemiddelde elektrische actieradius van BMW plug-in hybrides varieert tussen 26 en 54 mijl, afhankelijk van het type batterij waarmee ze zijn uitgerust. Hoe groter de lithium-ion batterij, hoe groter de actieradius van de wagen op elektriciteit alleen. De totale actieradius van deze wagens ligt een stuk hoger, als je ook de gastankinhoud meetelt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts