Is het de moeite waard om een tweedehands BMW 3 Reeks te kopen?

BMW staat over de hele wereld bekend als het merk dat puur rijplezier brengt. Die reputatie is waar, of het nu om een nieuwe auto gaat of om een gebruikte BMW die in goede staat verkeert. De aankoop van een tweedehands BMW 3 Reeks is de moeite waard als u weet wat u doet en de juiste keuze maakt.

Hoe koopt u een goede tweedehandse BMW?

De aanschaf van een tweedehands auto, vooral een BMW, kan moeilijk zijn voor een nieuwe bestuurder. Er zijn enkele tips die u in gedachten moet houden voordat u op autojacht gaat.
Probeer te kopen van een vriend of een persoon die je kent. Als dat niet lukt, stel dan zoveel vragen over het voertuig als u wilt, en schaam u er niet voor.

Overweeg om een monteur in te huren en vooraf te betalen om de auto voor u te bekijken en u hun eerlijke mening te geven of het een goede waarde voor het geld is.

Controleer op schade

Controleer altijd of de volgende onderdelen van de auto functioneel zijn of beschadigd lijken:
● Motor en versnellingsbak
● Koppeling en pedalen
Carrosserie, controleer de onderkant van de auto
● Wielen en banden – als u tekenen van agressief rijgedrag ziet, zijn er waarschijnlijk motorproblemen.
● Het interieur van het voertuig – als een bestuurder niet voor het interieur zorgt, zorgt hij waarschijnlijk ook niet voor de motor.
Documenten van het voertuig
Kijk uit naar olielekken of wat voor vloeistoffen dan ook, die op motorschade zouden duiden. De meeste gebruikte BMW’s hebben problemen met de olie pakking, zorg ervoor dat u dat ook controleert.

Maak een proefrit

Een van de belangrijkste dingen die u moet doen voor u tot aankoop overgaat, is een proefrit maken voor u een belangrijke beslissing neemt.
Vertel de eigenaar dat u niet wilt dat hij de motor opwarmt voordat u hem gaat bezichtigen. U kunt altijd controleren of de motor warm is voordat u instapt. Als dat zo is, is er misschien iets aan de hand. We willen een koude motor, zodat we kunnen zien hoe de auto op een normale dag start.

  Welke BMW heeft een V8 motor?

Wat zijn de beste BMW 3 Serie om tweedehands te kopen?

De BMW 3 Serie is altijd de best verkochte BMW auto geweest om een paar redenen. Het is een mix van klasse, luxe en rijplezier. Het is ook een van de meer betrouwbare BMW modellen en het heeft een meer betaalbare prijs dan 5 en 7 Series.

Door de jaren heen zijn er zowel geweldige als minder geweldige BMW 3 Reeks modellen geweest. Hier zijn de beste om tweedehands te kopen van elk van de afgelopen decennia.

Beste jaren ’80 BMW om tweedehands te kopen

Als u op zoek bent naar een oud uitziende BMW, is de beste gok uit de jaren 1980 de BMW E30. Het is een klassieker die vandaag de dag nog steeds leuk is om in te rijden als u er een in goede staat vindt. De 316s en 318s BMW E30 zijn uiterst betaalbaar en weigeren te stoppen met werken.

Beste jaren ’90 serie 3 BMW’s

Als de jaren 80 een beetje te ver in het verleden lijken, maar u wilt nog steeds een “vintage” BMW, dan kunt u overwegen om een auto uit de jaren 90 te nemen. De BMW 3 E36 werd uitgebracht in de jaren 1990 en was een van de meest geliefde voertuigen aller tijden. Het bood zowel een diesel-en een benzinemotor, en de 325tds is een geweldige keuze.
De jaren 1990 boden ook de prachtige E46 uit 1999, die kwam met verbazingwekkende motor keuzes. De meest voorkomende keuze hier is de BMW 320d, die was ook een van de meest voorkomende auto’s die je zou zien op de weg voor een reden – een geweldige waarde voor je geld.

  Beste BMW hybride auto's

De 330d was in vele opzichten nog beter, maar iets minder betrouwbaar dan de 320d. Hij leverde serieuze prestaties en meer dan 40 mijl per liter, wat indrukwekkend is voor een BMW.
Hoewel de BMW 320d heel gewoon is en een goede deal voor het geld, zijn de BMW 330i en 320i betere keuzes voor een tweedehands auto, omdat ze betrouwbaarder zijn geweest op de lange termijn.

Geweldige 2000s BMW 3 Serie om tweedehands te kopen

In de jaren 2000 was u getuige van de opkomst van de E90 die de BMW 3 Serie populair maakte als een grotere versie van zichzelf. Nou ja, BMW’s werden groter, maar niet veel mooier, design-wise. Dit was het decennium waarin de BMW 3 Reeks even groot werd als de vorige BMW 5 Reeks. Uit de jaren 2000 zouden wij u aanraden om een BMW 330i E46 te kopen, wat een geweldige auto is.

Beste tweedehands BMW’s van het afgelopen decennium

BMW E90: 2010
Na 2000, hebben BMW’s de neiging om veel elektronische problemen te hebben. De beste auto in deze generatie om tweedehands te krijgen is de BMW E90 325i uit 2010 en zorg ervoor dat u een automaat krijgt. De handgeschakelde versnellingsbak heeft de neiging om een aantal problemen te hebben, of ten minste bestuurders hebben dit gemeld.
2012-2018 BMW F30 – De meest betrouwbare tweedehands BMW
Als u niet op zoek bent om geld te besparen op oudere modellen, is de beste BMW die u tweedehands kunt kopen zonder twijfel een van de meest betrouwbare – de BMW F30. De meeste tweedehands BMW’s hebben vaak problemen met de distributieriem, maar bij deze is dat niet het geval. Het is een geweldige combinatie van betrouwbaarheid en rijplezier en is ook vrij comfortabel en groot voor een 3 Serie.

  Maakt BMW een pick-up truck?

Meer dingen om te weten over het kopen van een tweedehands BMW

Bij welke kilometerstand beginnen BMW 3 Serie problemen te krijgen en stuk te gaan?

Over het algemeen hebben de meeste Duitse auto’s het stigma om zich heen dat ze stuk gaan zodra ze buiten de garantie vallen. Dit is verre van waar voor de meeste modellen en BMW series 3 zijn over het algemeen zeer betrouwbaar. Het eerste grote probleem dat u met een dergelijke wagen zult ondervinden, zal zich meestal voordoen nadat u meer dan ruwweg 100.000 – 120.000 mijl met de wagen hebt gereden.

Wat zijn de betrouwbaarste BMW modellen na het jaar 2000?

Enkele van de meest betrouwbare BMW modellen van na het jaar 2000 die goed kunnen zijn om tweedehands aankoop te overwegen zijn:

  • BMW 3 Reeks van 2006-2011
  • BMW 7 Reeks van 2002 tot 2008
  • BMW 5 Reeks E60 en E61 van 2004-2010
  • BMW X3 van 2006-2010

Waarom zijn gebruikte BMW Serie 3 zo goedkoop?

De belangrijkste reden waarom BMW Reeks 3 bij tweedehands verkoop zo sterk in waarde dalen, is het feit dat de markt oververzadigd is. Fundamentele economische wetten zoals vraag en aanbod dicteren de prijs van tweedehands markten. Mensen hebben de neiging meer nieuwe BMW’s dan nieuwere tweedehands te kopen omdat ze bang zijn dat vorige eigenaars onverantwoordelijk rijden en de wagen beschadigen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts