Waarom hebben BMW rijders een slechte reputatie?

Over het algemeen hebben BMW rijders een slechte reputatie, vooral omdat veel van hen jong en onervaren zijn, en dingen doen zoals agressief rijden en geen gebruik maken van hun knipperlichten. De meeste onervaren chauffeurs die hunkeren naar wat actie gaan meestal voor een BMW, waardoor ze een ergernis op de weg zijn.

Wat zijn de belangrijkste redenen waarom BMW rijders een slechte reputatie hebben?

In een recente opiniepeiling in het Verenigd Koninkrijk met meer dan 2.500 antwoorden van mensen tussen 35 en 40 jaar oud, antwoordde meer dan 40 procent dat BMW rijders worden bestempeld als de meest storende en gehate in hun gemeenschap. Andere studies uit verschillende landen hebben soortgelijke resultaten opgeleverd. Er moet een reden zijn voor deze algemene consensus onder verschillende individuen.

In het algemeen is de publieke perceptie van bepaalde eigendomssegmenten vaak vertekend doordat één kleine luidruchtige groep mensen binnen dat segment een heleboel zeer slechte of zeer goede indrukken maakt. In het geval van BMW bestaat deze groep uit agressieve chauffeurs die geen richtingaanwijzers gebruiken en de maximumsnelheid ver overschrijden.

Natuurlijk zou de slechte naam van BMW rijders van toepassing zijn op een relatief klein deel van hen, maar toch, het kan waar zijn in sommige gevallen.

De richtingaanwijzers van BMW zijn moeilijker te gebruiken, en meer contra-intuïtief op de meeste nieuwe BMW wagens. Daardoor vergeten veel bestuurders ze te gebruiken, wat tot verontwaardiging leidt bij andere mensen in het verkeer.

Nieuwere BMW’s vereisen dat u de richtingaanwijzerhendel in dezelfde richting duwt om het signaal te stoppen, wat contra-intuïtief is voor de meeste bestuurders, aangezien geen enkel ander voertuig hetzelfde systeem gebruikt. Dit ontmoedigt BMW rijders vaak om hun knipperlichten te gebruiken.

  De beste koelvloeistof voor BMW's

Bevestigingsvooringenomenheid is iets anders dat een grote rol speelt in onze perceptie van anderen. Als u verwacht dat iemand iets doet alleen maar omdat hij in een bepaald automerk rijdt, en u ziet hem dat doen, dan zal dat uw negatieve gevoelens over hem alleen maar versterken, zelfs als hij slechts een van de vele bestuurders is die zich zo gedragen.

Dure wagens betekenen minder aangename chauffeurs. BMW-modellen zijn meestal duur en bestuurders van duurdere auto’s hebben de reputatie minder aangenaam te zijn dan anderen. Misschien zijn ze meer egoïstisch dan andere bestuurders of voelen ze zich belangrijker, wat een deel van hun gedrag op de weg zou kunnen verklaren.

Jongere bestuurders met minder ervaring kiezen vaak voor BMW’s. Hoe minder ervaring een bestuurder heeft, hoe meer hij geneigd is anderen op de weg tot last te zijn. Over het algemeen zijn mensen die in sportieve BMW’s rijden jong en zijn ze erg enthousiast over het pure rijplezier op de weg, wat hen in sommige gevallen gevaarlijk kan maken.

Kunt u de slechte reputatie van BMW rijders omkeren?

In stadsverkeer is het gebruik van de richtingaanwijzer bij het afslaan of het wisselen van rijstrook wettelijk verplicht. Wat u ook doet, in de ogen van sommige mensen blijft er een zeker stigma hangen rond u als BMW rijder. Bevestigingsvooroordelen spelen een grote rol in de ogen van het publiek.

Om deze negatieve stereotypen een halt toe te roepen, zou u zich op de weg altijd kunnen gedragen, niet alleen in het belang van anderen, maar ook in uw eigen belang. Probeer snelheidsovertredingen zoveel mogelijk te vermijden, en gebruik de richtingaanwijzers. Als BMW rijder zou je wel eens in het nationale nieuws kunnen komen omdat je een richtingaanwijzer gebruikt tijdens het afslaan.

  Het beste BMW model voor het geld

De statistieken tonen aan dat ongeveer 40 procent van de verkeersongevallen in de stad te wijten is aan een foutief gebruik van de richtingaanwijzers bij het afslaan of het veranderen van rijstrook.

BMW produceert een auto voor puur rijplezier

BMW heeft zichzelf gelabeld als het autobedrijf dat puur rijplezier levert en het richt zich op het leveren van die ervaring aan de bestuurders. Dit betekent dat sommige mensen die BMW’s kopen zich meer op zichzelf richten dan anderen en het algemeen belang opofferen voor hun eigen passie en vermaak.
En hoewel de wagens die BMW produceert over het algemeen tot de best rijdende machines behoren die er zijn, maken sommige van de mensen die in deze wagens rijden een slechte naam voor alle BMW rijders in de wereld.

Er zijn miljoenen BMW rijders, waardoor BMW een van de meest verkochte automerken ter wereld is. Hoe meer hoe beter, maar in dit geval, hoe meer BMW rijders er zijn, hoe groter de kans is dat je tegen een van hen botst bij het maken van een domme manoeuvre, waardoor een slechte reputatie voor hen allemaal wordt gevestigd.

Hoewel dit alles misschien klinkt als vooroordelen, voedt de vooringenomenheid van de massa deze percepties. In de sociologie wordt vaak waargenomen hoe een zeer luidruchtig klein segment van gebruikers van een bepaald product een beeld kan scheppen voor alle anderen die zwijgen. In dit geval brengt een klein percentage van zich misdragende BMW rijders het grotere deel van de chauffeurs die zich op de weg gedragen in diskrediet.

  Is BMW een supercar?

FAQs over BMW rijders

Welk type rijders rijdt typisch in BMW’s?

De meerderheid van de BMW rijders zijn mannen tussen 40 en 59, maar sportievere modellen worden meestal gekocht door jongere mannen. Kleinere BMW modellen zoals de 1 Reeks worden meestal meer door vrouwen dan door mannen gekocht, en ze worden vooral in het stadsverkeer of voor woon-werkverkeer gereden.

Waarom rijden veel mensen uit de middenklasse in BMW’s?

Hoewel een BMW voor het budget van veel mensen uit de middenklasse misschien wat ver gezocht is, tenzij ze goed gespaard hebben, is het een statussymbool waardoor anderen u als rijk en invloedrijk kunnen zien. BMW’s worden vaak gebruikt bij zakelijke bijeenkomsten en om een goede eerste indruk te maken bij collega’s. BMW luxesedans zijn meestal comfortabele voertuigen die klasse uitstralen zoals weinig andere machines op de markt.

Waarom zijn BMW rijders agressief?

De meeste BMW wagens zijn speciaal ontworpen om hun eigenaars puur rijplezier te verschaffen. De meeste BMW rijders kopen hun BMW omwille van het uitstekende rijgedrag, de snelle acceleratie en de goede grip en het gevoel op de weg. Als iemand een sportwagen heeft gekocht, mag je verwachten dat hij er vaker agressief mee rijdt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts