De beste koelvloeistof voor BMW’s

Er zijn vele soorten motorkoelvloeistoffen voor auto’s, in verschillende kleuren en gemaakt van verschillende stoffen. Ze variëren, afhankelijk van welke materialen de motor van uw auto is gemaakt. BMW’s hebben meestal koelvloeistoffen nodig die geschikt zijn voor staal, aluminiumlegeringen, koper, grijs gietijzer, messing en kunststof.
Enkele van de beste koelvloeistoffen voor BMW’s zijn:

  • BMW antivries / koelvloeistof 81 22 9 407 454 Blue Concentrate
  • BMW antivries/koelvloeistof 82 14 2 209 769 – Echt blauw
  • BMW antivries/koelvloeistof 82 14 1 467 704 – Grijs
  • Zerex G-05
  • Glysantin G48

Hoe kiest u de juiste BMW koelvloeistof?

De meeste forums, reviews en die-hard BMW fans beweren altijd dat het gebruik van een niet-BMW koelvloeistof voor uw BMW de auto zal doden. Maar is dit waar?
BMW wagens hebben een koelvloeistof nodig die goed werkt met zowel kunststof als aluminium omdat beide materialen aanwezig zijn in uw typische BMW motor. De meeste andere koelvloeistoffen, bijvoorbeeld, werken beter met ijzer, koper, en messing-gebaseerde motoronderdelen.
Een goede koelvloeistof die wonderen verricht met aluminium en plastic is de Glysantin G48, of Zerex G-05.
Veel mensen onderscheiden koelvloeistoffen naar kleur, maar kleur zegt niet alles over de heilige vloeistof die onze voertuigen in orde houdt. Zowel groene als “Europees blauwe” types koelvloeistof zijn echter oké voor de gemiddelde BMW. Als u zich afvraagt wat het verschil is, de verandering in kleur komt door de techniek die gebruikt wordt om deze vloeistoffen te vormen.

Wat moet een goede BMW koelvloeistof zijn?

De meeste oudere BMW’s hebben een koelsysteem dat vereist dat ze gevuld worden met koelvloeistoffen van gerenommeerde merken op basis van ethyleenglycol. In het algemeen moet u, ongeacht het productiejaar van uw wagen, koelvloeistoffen met nitride of fosfaat vermijden, omdat dit de belangrijkste corrosiekatalysatoren zijn voor de metalen van de motor van uw wagen.

  De slechtste BMW om tweedehands te kopen

Goede BMW koelvloeistoffen moeten in staat zijn:
de verschillende metalen in de motor tegen corrosie te beschermen – staal, aluminiumlegeringen, grijs gietijzer, soldeer, messing en koper
● voldoende koeling van de motor te garanderen
● Het voorkomen van de samenklontering van te veel silicagel in het systeem, waardoor het uiteindelijk verstopt zou kunnen raken
Ervoor zorgen dat het systeem goed functioneert tijdens de koudere wintermaanden. (Antivries)

Wat betekent de kleur van de koelvloeistof?

Koelvloeistoffen die met behulp van Additive Technology (IAT) zijn gemaakt, zijn meestal groen van kleur, terwijl de oranje afkomstig zijn van Additive Technology of Organic Acid Technology (OAT). Gele koelvloeistoffen zijn afkomstig van de hybride organischezuurtechnologie en roze van de gefosfateerde hybride organischezuurtechnologie, die uiteindelijk ook een blauwe koelvloeistof kan opleveren.
De verschillende kleuren kunnen verwarrend zijn, maar de beste keuzes voor een BMW zijn het mengen van de nieuwe blauwe koelvloeistof met oudere groene koelvloeistof. De voordelen van blauwe koelvloeistof zijn dat het de metalen in het systeem van uw auto beschermt tegen corrosie en dat het uw aluminium onderdelen beschermt tegen de hoge temperaturen die door de prestaties van uw motor worden bereikt.
Belangrijke opmerking: Kies uw koelvloeistof niet alleen op kleur. Raadpleeg een monteur of beperk uw aankoopopties tot koelvloeistoffen die worden aanbevolen door uw autodealer of fabrikant. De koelvloeistoffen die zij gebruiken moeten voldoende voldoen aan de specifieke eisen van de motor van uw auto, die worden bepaald door de materialen die bij de fabricage worden gebruikt.

Top 3 beste merken koelvloeistof voor BMW’s

BMW is een enorme autofabrikant die in de afgelopen jaren ongeveer 2,5 miljoen voertuigen per jaar heeft uitgebracht. Dit betekent dat het onderhouden van alleen BMW’s een aparte business kan zijn voor ondernemers. Velen hebben specifieke koelvloeistoffen ontwikkeld, speciaal voor BMW’s. Sommige daarvan zijn door BMW goedgekeurd om te gebruiken. Zorg ervoor dat u altijd een goedgekeurde koelvloeistof en antivries aanschaft.

  Welk merk heeft het beste interieur - Audi, Mercedes of BMW?

BMW antivries/ koelvloeistof 81 22 9 407 454 – blauw concentraat

Dit is een antivries voor alle seizoenen, die zowel fosfaatvrij als op basis van mono-ethyleenglycol en amine is, waardoor hij perfect geschikt is voor bijna elke BMW. Hoewel deze koelvloeistof speciaal voor BMW’s wordt vervaardigd, is het een topper voor Porsche, Hondas, Land Rovers, Jaguars en Fords.
Het biedt een zeer hoge mate van bescherming tegen roest en dit is een van de belangrijkste redenen waarom de meeste fabrikanten het aanbevelen. Het is uitstekend geschikt voor gebruik in ijzeren en aluminium motoren en is compatibel met autoradiatoren.

BMW antivries / koelvloeistof 82 14 2 209 769 – echt blauw

De top keuze van veel reviewers is deze koelvloeistof antivries die wordt geleverd in een een-liter fles. Het beweert geschikt te zijn voor alle BMW modellen, maar zorg ervoor dat u de specifieke kenmerken van de motor van uw voertuig controleert voordat u ervoor gaat. De fabrikant van de koelvloeistof beveelt aan het te verdunnen met 50 / 50 gedestilleerd water voordat u het systeem van uw auto ermee vult.

BMW antivries / koelvloeistof 82 14 1 467 704 – Grijs

Dit is een van de best verkochte antivries koelvloeistof die in de meeste BMW’s past. Het smeert de waterpomp van uw auto en beschermt uw motor tegen corrosie. Het is vooral geschikt voor koudere klimaten en doet het erg goed tegen bevriezing van de motor van uw auto.
Het is een typische blauwe BMW koelvloeistof die werkt voor de meeste BMW’s en wordt geproduceerd door het merk zelf. Het wordt het best gebruikt wanneer gemengd in een 50 / 50 verhouding met gedestilleerd water.

  Goedkoopste manier om een BMW sleutel te vervangen?

Koelvloeistof FAQ

Is het goed om een gewone niet-BMW koelvloeistof voor uw BMW te gebruiken?

BMW’s staan bekend om hun zeer gevoelige koelvloeistofsystemen. Verschillende koelvloeistoffen zijn gemaakt voor verschillende materialen in de motor van een bepaalde auto. In het algemeen kunt u elke koelvloeistof gebruiken die voldoet aan de eisen van de motor van uw auto en die in de handleiding van uw auto staan. Het is echter veiliger om een door BMW goedgekeurde koelvloeistof te gebruiken in plaats van risico’s te nemen met de motor van uw wagen.

Kan ik Zerex G-48 Formula Full Strength als koelvloeistof voor mijn BMW gebruiken?

Ja, Zerex G-48 is een van de beste koelvloeistoffen voor BMW wagens. Het is ontworpen voor zowel benzine- als dieselmotoren en bevat zeer weinig silicaten en een geweldige pH-waarde. Het is ontwikkeld met een anti-fosfaat technologie, waardoor het alle metalen kan beschermen die gebruikt worden bij de fabricage van een typische BMW motor.

Hoe vaak moet u de koelvloeistof van uw BMW verversen?

Over het algemeen raden experts aan om de koelvloeistof van uw BMW om de twee tot drie jaar te vervangen, afhankelijk van of u veel of weinig met de auto rijdt. Zorg ervoor dat u het beste en meest geschikte product kiest voor de behoeften van uw auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts