Hoe BMW koelvloeistof mengen

Het belangrijkste probleem bij het mengen van de koelvloeistof van uw BMW is het feit dat u bijna nooit alle koelvloeistof uit de motor kunt krijgen. Daarom moet u er altijd naar streven om onverdunde BMW koelvloeistof bij te vullen. Zodra u 6 liter of anderhalve gallon koelvloeistof in het systeem van uw auto hebt gedaan, voegt u gedeïoniseerd water toe. Er zijn andere aanvaardbare manieren om dit te doen, bijvoorbeeld met een mengsel van 50:50 water en koelvloeistof.

Beste praktijken bij het mengen van BMW koelvloeistoffen

Als u te veel koelvloeistof in het systeem van uw auto giet, kunt u het systeem in sommige gevallen beschadigen door de metalen die bij de fabricage worden gebruikt te corroderen. Ook het gebruik van het verkeerde type koelvloeistof kan uw motor beschadigen. Zorg ervoor dat u altijd vloeistoffen gebruikt die gecertificeerd of goedgekeurd zijn door uw autofabrikant of dealer.

In het algemeen houden BMW’s er niet van om met oude koelvloeistof te rijden. Sommige BMW modellen zijn zelfs gevoeliger voor hun koelvloeistofsysteem dan de meeste auto’s. Om het koelsysteem van uw BMW goed door te spoelen heeft u een paar eenvoudige gereedschappen nodig.

Welk gereedschap heeft u nodig om uw BMW koelvloeistof te spoelen?

Het spoelen van een koelsysteem is een vrij eenvoudig proces. U hebt er het juiste gereedschap voor nodig, dat u meestal in elk huishouden vindt.
● Een eenvoudige schroevendraaier, afhankelijk van het type aftappluggen in uw auto.
● Een trechter.
Afvoerbak, hoe groter hoe beter.
Een dopsleutel waarmee u de spatschermen onder uw auto kunt verwijderen als die er zijn.
Als u niet over het gereedschap beschikt, geen zorgen, er zijn veel kant-en-klare koelvloeistofspoelkits verkrijgbaar, zowel online als misschien in uw plaatselijke benzinestation.

  Beste BMW voor een vrouw

Stap 1: Kies het juiste antivriesmiddel.

Als u om de motor van uw wagen geeft, kiest u beter niet zomaar een antivries, maar een originele BMW koelvloeistof, goedgekeurd door de constructeur. Blijf bij de door de fabriek aanbevolen producten. U kunt de aanbevolen parameters van uw auto duidelijk in de handleiding van uw auto zien of online opzoeken, aangezien ze per model sterk verschillen.

Stap 2: Meng nooit leidingwater met uw koelvloeistof. Neem gedistilleerd water.

Kraanwater zit vol bacteriën en andere stoffen die misschien niet schadelijk zijn voor ons om te drinken, maar uw motor, koelsystemen en andere onderdelen van uw auto kunnen beschadigen. De juiste mengverhouding tussen water en koelvloeistof is een 50/50 verhouding. Dit is een vrij agressief mengsel in de hetere delen van de wereld, maar het doet een groot werk van het beschermen van de motor van uw BMW en het smeren van de waterpomp.

Stap 3: Doe een koelvloeistofspoeling van uw BMW motor

Als u de koelvloeistof uit het systeem van uw auto wilt spoelen, begint u met het verwijderen van de aftapplug van het motorblok. Zorg ervoor dat de plaats van uw afvoerpan is waar hij moet zijn. Laat enkele uren voorbijgaan zodat uw auto zo droog mogelijk is.

Zodra dit is gebeurd, plaatst u de aftapplug waar hij hoort. Het is tijd om de radiateur van uw auto te onderhouden. Verplaats de aftappan in de richting van de aftapplug van de radiator. De plug van de radiateur bevindt zich meestal in een van de hoeken. Verwijder deze en laat ook daar de koelvloeistof uitlopen. Laat het een tijdje uitlekken en plaats de plug terug als het klaar is.

  Wat is het BMW premium pakket?

Het volgende wat je moet doen is gedestilleerd water gebruiken om het systeem schoon te maken door het nog een keer door te spoelen. Vul uw systeem met gedestilleerd water. Let op hoeveel van de vloeistof uw systeem zou nemen. Zet de auto aan en druk de verwarmingsknop tot het maximum in. Laat de motor van de auto draaien tot het punt waar hij de normale gemiddelde temperatuur bereikt. Zet de motor uit en laat het systeem nogmaals leeglopen zoals u de vorige keer heeft gedaan.

Zo verwijdert u alle resten van de koelvloeistof in uw systeem.

Stap 4: Vul het BMW koelsysteem met nieuwe koelvloeistof

Zorg ervoor dat alle aftappluggen op hun plaats zitten alvorens het systeem opnieuw te vullen. Een mengsel van 50 / 50 gedistilleerd water en antivries is waar we voor gaan. Let erop of uw antivries al met water is voorgemengd. Zo ja, voeg dan geen water meer toe en giet het er gewoon bij. Is dit niet het geval, ga dan voor het 50/50 mengsel.

Als uw auto 10 liter water (2,64 gallon) heeft opgenomen toen u de waterspoeling deed, giet er dan nu 5 liter water en 5 liter antivries in. Als uw auto is uitgerust met een mengschroef, moet u deze openen, zo niet, voegt u gewoon de koelvloeistof toe.

  Wat is BMW Alpina?

FAQ

Moet u een 50 / 50 mengsel van water en koelvloeistof gebruiken?

Er zijn veel koelvloeistoffen die in de fabriek met water in een 50 / 50 premix worden gemengd. Een mengsel van 50/50 water en antivries is belangrijk, maar het is van cruciaal belang dat u ervoor zorgt dat de koelvloeistof die u gebruikt niet in de fabriek is voorgemengd met water. Als u per ongeluk een voorgemengde koelvloeistof met water mengt, kan dit het effect verzwakken en schade aan uw voertuig veroorzaken.

Moet u het systeem van uw BMW volledig aftappen of de koelvloeistoffen mengen?

De meeste experts en BMW fans zeggen dat zij het koelsysteem van de wagen volledig aftappen alvorens er meer koelvloeistof in te gieten. Als u dat niet wilt doen, zorg er dan voor dat u goed weet op welke basis de oude en de nieuwe koelvloeistof zijn gemaakt. Als ze bijvoorbeeld allebei op ethyleenglycol gebaseerd zijn, kunt u ze mengen, ongeacht of de ene groen is en de andere blauw.

Hoe vaak moet u uw koelvloeistof vervangen?

Het merk BMW raadt bestuurders aan om de koelvloeistof in het systeem van hun wagen om de twee tot drie jaar te vervangen, vooral als er niet zo vaak mee gereden wordt. Bovendien beveelt BMW koelvloeistoffen aan die vol zitten met heilzame additieven voor de metalen die bij de productie van de motor worden gebruikt. Ze voorkomen corrosie, zorgen voor smering en beschermen het geheel van uw motor en koelsysteem.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts