Het beste BMW model voor het geld

Het beste BMW model voor het geld

BMW’s hebben een reputatie als luxe auto’s die hoge prestaties nastreven, maar niet zo betrouwbaar zijn als andere merken. Als u op zoek bent naar de prestaties en stijl van een BMW, maar ook de dure reparaties wilt vermijden die gepaard gaan met het merk, dan zijn de BMW 4 Reeks na 2014 de go-to modellen voor u.

BMW 4 Reeks geeft u het meeste voor uw geld

Als u veel waarde wilt halen uit wat u uitgeeft, is een BMW 4 Serie van na 2014 een goede keuze. De gemiddelde prijs voor een gloednieuw 2018-model is een redelijke 38.000 dollar. Nieuwe 2020 modellen kunnen gaan voor maximaal $ 60.000.

De 4 Serie heeft een veel hogere U.S. News rating van 8,26 / 10, vergeleken met andere modellen. Het scoort ook 4 op 5 op het gebied van betrouwbaarheid, wat veel hoger is dan alle andere post-2006 BMW-modellen.

Dit alles betekent niet dat de mogelijke reparaties die hij nodig zou kunnen hebben niet kostbaar zijn, het betekent alleen dat er veel minder reparaties zouden moeten zijn in termen van aantallen. BMW’s zijn nog steeds vrij duur in onderhoud en service.

De 4 Reeks is een uitstekende wagen omdat hij beschikt over een topmotor, geweldige prestaties, een verrassend laag verbruik en de door BMW geliefde achterwielaandrijving. Het is een mix van praktisch en sportief rijden.

De 4 Serie is uitgerust met aantrekkelijke technologie en geweldige veiligheidsvoorzieningen, hand in hand met voldoende bagageruimte en beenruimte voor de passagiers. Natuurlijk heeft hij ook de traditionele atletische rijeigenschappen van andere BMW’s, evenals hun beestachtige motoren voor een luxe sedan.

  Maakt BMW een pick-up truck?

4 Reeks vs 3 Reeks

Aan de buitenkant is de BMW 4 Reeks eigenlijk een tweedeurs versie van de 3 Reeks, maar als je goed kijkt, zie je dat er meer dan genoeg verschillen zijn om hem zijn eigen serietitel te geven.
De 3 Reeks verschilt van de BMW 4 Reeks door een veel lager zwaartepunt, een verstijfd chassis en een aangepaste wielophanging, die hem wendbaarder maken. En als bonus voor het comfort is hij achteraan iets langer en biedt hij meer bagageruimte.

Motorvarianten van de BMW 4 Reeks

Wat betreft het type motor dat u kiest, komt de 4 Reeks op de proppen met 420i, 430i, 440i in termen van benzinemotoren, en in diesel: 420d, 430d, en 435d.
Welke van deze u ook kiest, de coupé zou hetzelfde zijn en zal niet groter zijn, afhankelijk van de motor. Al deze modellen hebben een voormotor, en alle behalve de 420i en 420d hebben een 8-versnellingsbak. De twee uitzonderingen komen met een handgeschakelde zesversnellingspook.
Wat snelheid betreft, bijvoorbeeld, is de M440i, de sportievere versie, goed voor 369 pk en een topsnelheid van 4,5 seconden, veel sneller dan de rivaliserende S5 van Audi en C43 AMG van Mercedes-Benz.
Als u niet van sportief houdt, maar comfort en snelheid tegelijk zoekt, zijn er versies op instapniveau, zoals de 420i met 181 pk benzinemotor. Geen wonder, dit is de bestseller van de reeks. Hij voelt aan als een sportieve coupé en is snel, maar wordt geleverd met een flinke korting ten opzichte van de andere modellen en is ook nog eens heel comfortabel.
Een ander punt om te overwegen is waarom u de auto koopt. Als u wat kilometers wilt maken, moet u zeker de 420d overwegen. Hoewel hij iets minder pk’s levert, is de motor zeer betrouwbaar en haalt hij een snellere acceleratie van slechts 7,1 seconden. Niet alleen dat, maar de xDrive versies zijn beschikbaar, die moeten worden overwogen als je in een besneeuwde regio. Anders zouden ze in de zomer een verspilling zijn.

  Waarom een BMW stuurwiel stijf is

Interieur van de BMW 4 Reeks

Ondanks dat de BMW 4 Reeks een tweedeurs coupé is, zijn de achterzetels comfortabel en bruikbaar. Daarnaast, als u geen fan bent van tweedeurs coupes, biedt de 4 serie een Gran Coupe model dat wordt geleverd met vier deuren. Voorin is de 4 Serie uiterst comfortabel en ruim en biedt veel hoofd- en beenruimte.
Bij de tweedeurs modellen moet je om op de achterbank te komen door een smalle opening wringen die niet perfect is voor alle passagiers, maar wel te overzien is. En eigenlijk is dit het enige probleem met de achterbank – instappen. Als je eenmaal op de achterbank zit, zul je verbaasd zijn dat er genoeg beenruimte en comfort is. Iedereen die kleiner is dan 1,80 meter zal zelfs zijn hoofd niet hoeven te laten zakken.
De 4-serie wordt ook geleverd met een verbluffend infotainmentsysteem, dat voor alle modellen uit de 4-serie is voorzien van een 10,3-inch display. Het kan worden bediend met een touchscreen of door aan een draaiknop te draaien, wat een geweldig doel dient om afleiding voor de bestuurder te elimineren.
Uiteraard wordt hij geleverd met Apple CarPlay en Android Auto. Draadloze oplaadsystemen voor telefoons en slimme gebarenbesturingsfuncties voor het infotainment kunnen ook als extra optie voor uw auto worden aangeschaft.

FAQs over de BMW 4 Reeks

Is de BMW 4 Reeks groter dan de BMW 3 Reeks?

De BMW 4 Reeks is iets groter dan de 3 Reeks. Hij heeft iets meer laadruimte – 57 kubieke meter, vergeleken met de 53 kubieke meter van de BMW 3 Reeks. De 4 Reeks coupé beschikt over een comfortabele kofferruimte van 16 kubieke meter. Andere belangrijke verschillen zijn de tweedeurs coupé en de betere rijeigenschappen en een lager zwaartepunt van de 4 Reeks.

  Volvo vs BMW betrouwbaarheid - wat is beter?

Wat zijn de exacte afmetingen en gewichtsmaten van de BMW 4 Serie?

De BMW 4 Reeks is iets langer dan de BMW 3 Reeks, met een lengte van 4,64 meter en een breedte van 1,83 meter. De 4 Reeks weegt 3420 pond of 1550 kilogram. Dat verschilt natuurlijk licht tussen een 5-deurs en 3-deurs coupé model.

Welke BMW 4 Reeks is de snelste?

Ontegensprekelijk zijn de dieselmotoren aanzienlijk sneller dan de benzinemotoren in de 4 Reeks van BMW. De 430d heeft slechts 5,5 seconden nodig om 0 – 62 mph te bereiken. De M4 is natuurlijk helemaal iets anders, want dat is het standalone sportmodel in de reeks.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts