Volvo vs BMW betrouwbaarheid – wat is beter?

Volvo staat bekend om zijn betrouwbaarheid en veiligheid en BMW om zijn pure rijplezier en krachtige prestaties. BMW’s zijn lichter, agressiever, sneller en hebben een betere wegligging. Volvo’s daarentegen zijn betrouwbaarder dan BMW’s.

Als je bedenkt dat 2 van de 5 minst betrouwbare auto’s BMW’s zijn, zou het antwoord op de vraag welke auto betrouwbaarder is, niet zo moeilijk moeten zijn. Het is Volvo. Maar is het een betere auto in het algemeen?

Volvo’s zijn betrouwbaarder dan BMW’s

Volgens de database van de Reliability Index en de lijst van top 40 meest betrouwbare automerken, staat Volvo op de 23e plaats, terwijl BMW op de 31e plaats staat. Volvo is bijna twee keer zo betrouwbaar als BMW in het algemeen. De betrouwbaarheidsindex van Volvo is 127,00, terwijl die van BMW 177,00 is. Hoe lager het cijfer, hoe beter de betrouwbaarheidsscore.

BMW’s meest voorkomende problemen

Defecte elektronica en gadgets

Nieuwere modellen BMW’s hebben de neiging om veel defecte elektronica, slecht functionerende deuren, ramen en technische gadgets te ervaren. Bovendien is het merk berucht om een gebrekkig koelvloeistofsysteem en afbreekbaar rubber, waardoor motoren slechts een paar jaar na garantie kunnen draaien tot ze volledig kapot gaan.

Rubber elementen in de motor hebben de neiging te breken

Er zijn veel voorkomende problemen met de verwarmingskern, lekkende oliefilterpakkingen, en soms zelfs problemen met de brandstofpomp. Al deze problemen stapelen zich op en kosten de eigenaar uiteindelijk meer dan de aankoopprijs van de BMW zelf.

Volvo’s meest voorkomende problemen

Gecompliceerde versnellingsbak

Volvo is betrouwbaarder dan BMW, maar heeft ook een lijst met problemen die u moet kennen voordat u de auto koopt. De Volvo V70 ondervindt nogal wat problemen met de transmissie.

Lekkage aan de stuurbekrachtiging

De Volvo S60 kan u een lek in de stuurinrichting geven. Stuurbekrachtigingssystemen zijn de laatste tijd nogal een ding geworden, waardoor u moeiteloos het stuur van een zwaar voertuig kunt draaien. Sommige Volvo’s hebben echter problemen met de stuurbekrachtiging, wat kan resulteren in lekkages en zelfs kan leiden tot problemen met het draaien van het stuurwiel.

  Beste BMW hybride auto's

Defecte koelventilatoren

De enigszins betrouwbare XC60 ondervindt daarentegen vaak problemen met defecte koelventilatoren.

Defecte zekeringenkast

De zekeringkast van Volvo is zeer slecht geplaatst, waardoor hij moeilijk te bereiken is voor reparaties. Hij zit onder het dashboard, waar soms water van buitenaf bij kan komen, waardoor hij elektrisch defect kan raken.

Brandstoflekken

Er zijn kleine scheurtjes in een van de brandstofleidingen in de motor van sommige Volvo’s, wat leidt tot brandstoflekkage.

De voordelen van Volvo ten opzichte van BMW

Volvo is een van de veiligste auto’s ooit

In het algemeen staat Volvo bekend om zijn veiligheid en betrouwbaarheid. Volvo’s zijn meestal veel zwaarder en stijver dan uw typische BMW-auto. Dit is een van de redenen waarom ze zo bekend staan om hun veiligheid.
Volvo’s doelstelling als bedrijf is om de veiligste voertuigen ter wereld te produceren. Geen wonder dat Volvo de veiligheidsgordel heeft uitgevonden die we vandaag de dag in onze dagelijkse rijtijden gebruiken, ongeacht het merk van de auto waarin we rijden. In 1959 kwam Volvo’s ingenieur Nils Bohlin op het idee, en sindsdien hebben ze zichzelf gemerkt door veiligheid en betrouwbaarheid voorop te stellen in hun productie.

Betrouwbaarheid

Wanneer alleen naar de eerste 5 jaar van eigenaarschap wordt gekeken, staat BMW samen met Mazda op de 9e plaats als meest betrouwbare auto. Volvo zakt naar de 16e plaats, maar dit betekent niet dat Volvo over het algemeen minder betrouwbaar is dan BMW, aangezien de meeste problemen met auto’s pas na de eerste paar jaar opduiken.
Als we BMW’s bestverkochte 3-serie vergelijken met Volvo’s bestseller XC60, zien we duidelijk dat Volvo BMW met een ruime marge verslaat. De betrouwbaarheidsindex van de Volvo XC60 is 112 en die van de BMW 3-serie 216, waarmee de XC60 twee keer betrouwbaarder is dan zijn BMW-tegenhanger.
Bovendien, in de top 100 meest betrouwbare auto’s lijst van Reliability Index, Volvo C30 maakt de lijst op #73, met een geweldige score van 61, terwijl BMW helemaal niet de grafiek te maken, met geen enkel model, dat wil zeggen.

  Is BMW 2.0 turbo motor betrouwbaar?

Beter uitgerust en meer ruimte

De Volvo is beter uitgerust op het vlak van techniek en uitrusting, en is ook groter dan zijn BMW-tegenhanger, zowel qua bagageruimte als qua hoofd- en beenruimte voor de passagiers.

BMW’s voordelen ten opzichte van Volvo

Rijplezier

Als u op zoek bent naar een sportief gevoel, lichtere besturing en een agressievere look, dan is BMW de auto voor u. Het pure rijplezier dat een BMW biedt, is veel meer dan wat een Volvo u kan bieden. BMW vertrouwt op het geven van een geweldige rijervaring zonder comfort voor de bestuurder en passagiers op te offeren.

Comfortabelere rijpositie

BMW’s zijn speciaal ontworpen om aan de voorkeuren van elke bestuurder te voldoen. De zetels zijn mechanisch verstelbaar en u kunt kiezen uit een aantal rijmodi zodat u het gevoel krijgt dat de auto een deel van u is, zelfs als u er nog nooit in gereden hebt.
Ook het stuurwiel is verstelbaar, zodat u de auto helemaal naar uw hand kunt zetten. Uiteindelijk gaat het erom wat u zoekt en of dat samenvalt met de auto die u op dat moment aan het testen bent. Maak altijd een proefrit voordat u een auto koopt en rij veilig.

Dingen die u moet overwegen voordat u een Volvo koopt

Zijn Volvo’s duurder in onderhoud en reparatie dan BMW?

Gemiddeld kost het onderhoud van een Volvo iets minder dan dat van een BMW. Onderdelen, reparaties en arbeidsloon zijn erg duur, en het totale eigendom van een Volvo in een periode van 10 jaar kan oplopen tot $15.000. De geschatte gemiddelde jaarlijkse kosten van een Volvo zijn $800, terwijl de meeste BMW modellen ergens tussen de $800 en $1.200 zouden liggen.

  Porsche vs. Jaguar: Betrouwbaarheid

Waarom zijn tweedehands Volvo’s zo goedkoop?

Tweedehands Volvo’s zijn goedkoper dan u zou verwachten, omdat de onderdelen en reparaties zeer kostbaar zijn. De meeste mensen kopen Volvo’s op leasebasis en na afloop van de garantie verkopen ze ze op de tweedehandsmarkt. Dit betekent dat wanneer ze stuk gaan, ze buiten de garantie vallen. Daarom wordt het voertuig sterk afgeschreven, want de kopers weten dat en verwachten een lagere kostprijs.

Wat is de beste Volvo?

Volvo’s mooiste en meest gekochte auto ooit is de Volvo XC60, die een favoriet is onder Volvo-fans. De XC60 is een fraai vormgegeven SUV die een unieke Scandinavische kijk geeft op het segment. De XC60 is leverbaar met een grote verscheidenheid aan motoren en is een uiterst veilige auto om in te rijden. Bovendien is hij zeer betrouwbaar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts