Polestar vs Volvo betrouwbaarheid – wat is beter?

Polestar is een naam die voor het eerst werd gebruikt voor een Zweeds raceteam dat in de jaren 90 Volvo’s tunde. Polestar werd later door Volvo overgenomen om Volvo’s eigen tuningafdeling te worden, dus Polestar was voor Volvo wat AMG nu is voor Mercedes.

Tegenwoordig wordt de naam Polestar geassocieerd met elektrische auto’s omdat Volvo en Geely, de twee bedrijven die eigenaar zijn van Polestar, geloven dat dat de juiste weg is. Als zodanig is Polestar nu 100% gericht op luxe elektrische auto’s, terwijl Volvo zich zowel op elektrische auto’s als op auto’s met verbrandingsmotor richt.

Deze twee vergelijken is als jezelf vergelijken met een spiegel, ze zijn bijna identiek. Volvo en Polestar delen onderdelen met elkaar, ook al is Polestar technisch gezien een ander merk. Dit is niet vergelijkbaar met wat Audi en de rest van de VAG doen, omdat de mate waarin Volvo en Polestar onderdelen delen veel groter is.

Als zodanig zijn deze twee vergelijkbaar, zo niet hetzelfde, wat betrouwbaarheid betreft. Het enige noemenswaardige verschil is dat Polestar zich uitsluitend richt op elektrische auto’s, die in theorie betrouwbaarder zijn dan ICE-auto’s. Als zodanig is het gemakkelijk om te suggereren dat Polestar over het algemeen betrouwbaardere auto’s maakt.

Volvo betrouwbaarheid – Gemiddeld tot bovengemiddeld

Volgens verschillende online bronnen staat Volvo in de top van de betrouwbaarheid van luxe auto’s, wat betekent dat Volvo de meeste van zijn Duitse premium concurrenten overtreft als het gaat om betrouwbaarheid. Als zodanig kan Volvo worden beschouwd als een betrouwbaar merk, ook al voert het merk op geen enkele wijze de hitlijsten aan.

Gezien het feit dat de meeste nieuwe Volvo-modellen complex zijn, is dit een heel goed resultaat. De Volvo XC90 is een van de meest betrouwbare Volvo-modellen, die in de meeste hitlijsten in de top van de betrouwbaarheidswedstrijden voor luxe SUV’s wordt geplaatst.

  Cadillac CTS betrouwbaarheid

Hoewel de XC90 gebruik maakt van een vrij complex platform gebaseerd op een 4-cilinder motor die zowel supercharged en turbocharged is terwijl hij ook wordt aangedreven door een elektromotor, lijkt de motor zowel efficiënt als betrouwbaar te zijn. Hij kost wel meer geld aan onderhoud in vergelijking met de meeste motoren die er zijn, maar dat is te verwachten bij zo’n auto.

Volvo’s worden geleverd met een gratis fabrieksgarantie van 3 jaar, die kan worden verlengd tot 6 jaar of 120.000 km.

Polestar betrouwbaarheid – Waarschijnlijk beter dan die van Volvo

Er zijn nog lang niet genoeg Polestar modellen op de markt, wat betekent dat het voorspellen van de gemiddelde betrouwbaarheid van Polestar nogal moeilijk is. De meeste online bronnen stellen dat de betrouwbaarheid van Polestar redelijk vergelijkbaar zou moeten zijn met die van Volvo, met het verschil dat Polestar alleen elektrische auto’s maakt.

Als zodanig zouden elektrische auto’s inherent betrouwbaarder moeten zijn omdat ze minder bewegende delen hebben en ook minder onderhoud nodig hebben. Elektrische auto’s zijn echter nog steeds een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat we niet echt weten hoe goed accu’s van elektrische auto’s het doen na een aanzienlijk aantal kilometers op de kilometerteller.

Elektrische auto’s worden ook geleverd met specifieke onderdelen voor elektrische auto’s, zoals regeneratieve remmotoren en allerlei op elektrische auto’s gerichte technologie die niet in dezelfde mate is getest als de meeste ICE-systemen. Alleen de tijd zal leren hoe goed de Polestar-modellen het doen wat betrouwbaarheid betreft, maar het is veilig om te suggereren dat ze vergelijkbaar zullen zijn met de elektrische auto’s van Volvo.

  Chrysler Pacifica betrouwbaarheid

Onderhoud – essentieel aspect van betrouwbaarheid

De meeste betrouwbaarheidstabellen zijn alleen zinvol als u uw auto onderhoudt volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Dit komt omdat er te veel factoren zijn die de betrouwbaarheid van auto’s beïnvloeden en deze kunnen niet worden meegenomen in de meeste betrouwbaarheidstabellen die er zijn, vooral gezien het feit dat Polestar-modellen nog maar net op de markt beginnen te komen.

Volvo-modellen zijn bovengemiddeld duur als het gaat om onderhoud, wat geen verrassing is als je bedenkt hoe complex ze zijn. De Polestar-modellen zouden redelijk vergelijkbaar moeten zijn, wat betekent dat de onderhoudskosten tussen elektrische auto’s van Volvo en Polestar vergelijkbaar zouden moeten zijn.

Volvo is echter nog steeds gericht op het maken van ICE-auto’s die inderdaad duurder zijn in onderhoud omdat ze regelmatig onderhoud vereisen, wat niet nodig is voor een elektrische auto. Een perfect voorbeeld hiervan is de noodzaak om motorolie te vervangen, wat bij een elektrische auto niet het geval is.

FAQ Sectie

Zijn Volvo’s luxueuzer dan Polestar-auto’s?

Zowel Volvo als Polestar worden beschouwd als luxe auto’s en de verschillen tussen de twee zijn minimaal, dus het is veilig om te zeggen dat deze twee even luxe zijn. Het uitrustingsniveau is echter waarschijnlijk het belangrijkste aspect van de luxe van een auto, dus hoe hoger de uitrusting, hoe luxueuzer de auto.

Wat comfort betreft, kunnen we gerust stellen dat Volvo nog steeds comfortabelere auto’s aanbiedt, gezien het bestaan van de Volvo XC90 en de Volvo S90. Polestar heeft nog steeds geen modellen die vergelijkbaar zijn met deze twee full-size auto’s, die gericht zijn op het hoogste niveau van luxe en verfijning.

  Waarom gaan Volvo's zo snel in waarde achteruit?

Is Polestar een van de beste elektrische autofabrikanten die er zijn?

Op dit moment is Polestar zeker een concurrerend elektrisch automerk, maar het is niet de beste elektrische auto automaker in de wereld, want die eer gaat naar Tesla en Porsche. Tesla is aantoonbaar de beste elektrische auto merk dat er is als je kijkt naar wenselijkheid en gemak als uw primaire referentiepunten.

Aan de andere kant maken Porsche, Mercedes en Audi geavanceerdere, comfortabelere en luxueuzere elektrische auto’s dan Tesla, vooral als je kijkt naar de bouwkwaliteit en de materiaalkeuzes in het interieur. Polestar doet zeker mee met de besten, maar het is nog te vroeg om te zeggen hoe goed elektrische auto’s van Polestar het in de toekomst zullen doen.

Hoeveel modellen heeft Polestar?

Er zijn momenteel slechts twee Polestar-modellen op de markt en dat zijn de Polestar 1 en de Polestar 2. De Polestar 1 is een luxere halo-auto voor Polestar omdat het laat zien waartoe Polestar in staat is als geld geen rol speelt. Als zodanig is de Polestar 1 ontworpen om de merknaam Polestar te promoten en niet om te verkopen zoals een gewone auto zou doen.

De Polestar 2 is gericht op massaproductie, wat betekent dat hij kan wedijveren met de Tesla Model 3 en de Tesla Model Y. Polestar komt ook met de Polestar 3 in 2022 en daarna zullen nog 3 nieuwere modellen volgen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts