Polestar vs Audi betrouwbaarheid – wat is beter?

Zowel Polestar als Audi zijn gericht op het ontwerpen en maken van luxe auto’s, maar het verschil hier is dat Polestar is nog maar net begonnen met hun luxe auto venture, terwijl Audi is in het spel voor meer dan 100 jaar. Sterker nog, Polestar wordt zwaar gesteund door Volvo en we zullen ons op die connectie moeten richten als we deze twee willen vergelijken.

Dit betekent dat de Polestar-modi zijn opgebouwd uit de onderdelenbak van Volvo, wat betekent dat ze vergelijkbare betrouwbaarheidsresultaten zouden moeten opleveren, met specifieke verschillen voor zover het vooral de aandrijflijn betreft. Het is echter nog niet mogelijk om deze twee fabrikanten volledig met elkaar te vergelijken.

Dat gezegd zijnde, lijkt Audi op zijn best gemiddeld te zijn wat betrouwbaarheid betreft, wat hetzelfde is met alle Duitse topmerken naast Porsche. Dit komt zowel omdat Audi auto’s zeer complex zijn en veel functies hebben als omdat Audi niet noodzakelijk prioriteit geeft aan betrouwbaarheid.

Polestar daarentegen is een nieuw merk, dus we kunnen niet met zekerheid zeggen hoe goed het is wat betrouwbaarheid betreft, maar gezien het feit dat Volvo het beter doet dan Audi op het gebied van betrouwbaarheid, is het veilig om te suggereren dat Polestar-modellen dat ook zullen doen.

Audi betrouwbaarheid – middelmatig op zijn best

Het Duitse premium executive segment bestaat uit BMW, Mercedes, en Audi, alle drie van deze zijn vergelijkbaar betrouwbaar, zowel omdat ze complex zijn en omdat deze merken geen prioriteit geven aan betrouwbaarheid zoals Toyota bijvoorbeeld.

Dat komt omdat deze merken gericht zijn op innovatie en het aanbieden van futuristisch ogende en presterende auto’s vol met allerlei nog nooit vertoonde technologie. Omdat de meeste Audi’s onder garantie worden gekocht, wordt de verkoop van nieuwe auto’s niet zozeer beïnvloed door betrouwbaarheid omdat niemand meestal hoeft te betalen voor reparaties vanaf het begin.

  BMW X5 betrouwbaarheid

Het meest vergelijkbare merk dat Audi maakt met Polestar is de compacte SUV Audi e-Tron, die rechtstreeks concurreert met de aankomende Polestar 3. De e-Tron lijkt een vrij betrouwbare elektrische auto te zijn, zozeer zelfs dat het potentieel gemakkelijk op hetzelfde niveau als de Polestar 3 zou kunnen staan, maar we moeten wachten op de Polestar 3 om het zeker te weten.

Ten slotte, nieuwe Audi modellen worden geleverd met een 4 jaar lange of 50k mijl fabrieksgarantie die kan worden uitgebreid tot 10 jaar en 120k mijl, wat beter is dan BMW’s uitgebreide garantie.

Polestar betrouwbaarheid – Waarschijnlijk beter dan Audi’s

Zoals eerder vermeld, is Polestar een vrij nieuw merk en dat betekent dat we niet volledig kunnen inschatten hoe betrouwbaar Polestar modellen zijn. Het enige model dat momenteel op de markt is, is de Polestar 1. Dat is niet bepaald een gewone auto, want hij kost $150k, biedt 600pk uit drie verschillende motoren, en is beperkt in productie.

De Polestar 2 komt echter langzaam op de markt en er schijnt al een terugroepactie aan vooraf te zijn gegaan, wat niet noodzakelijk een goed teken is. De problemen zijn echter snel opgelost, wat betekent dat de Polestar 2 zonder veel problemen zal presteren.

Omdat de meeste Polestar modellen veel onderdelen delen met moderne Volvo modellen kunnen we voorspellen dat Polestar modellen betrouwbaarder zouden moeten zijn dan Audi’s. Dit is echter slechts een redelijke schatting en kan niet worden beschouwd als de werkelijke stand van zaken.

  Wat zijn de beste autowassen voor Audi?

Hoe dan ook, Polestar modellen worden geleverd met een 4 jaar lange of 50k mijl garantie die ook kan worden verlengd, zoals het geval is met de meeste premium auto’s die er zijn.

Onderhoud – essentieel aspect van betrouwbaarheid

Ook al kan een bepaald merk of model superieure betrouwbaarheidsresultaten voorspellen, dit zijn zoals het woord al zegt – slechts voorspellingen. Dit betekent dat ze niet altijd een weerspiegeling zijn van alle eigenaars omdat talloze factoren de betrouwbaarheid beïnvloeden en deze kunnen niet worden meegenomen in de meeste betrouwbaarheidstabellen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn Audi modellen minder duur in onderhoud in vergelijking met Volvo modellen. Dat komt omdat Audi veel van zijn onderdelen deelt met de rest van VAG, terwijl Volvo de neiging heeft de meest complexe motorconfiguraties op de markt te gebruiken.

Dit geldt ook voor de Polestar, die een 4-cilinder motor gebruikt die zowel turbo- als supercharged is, terwijl hij ook wordt aangedreven door twee elektrische modellen. Een dergelijke complexiteit vereist complex onderhoud en daarom kunnen we gemakkelijk zeggen dat Polestar-modellen ook duurder in onderhoud moeten zijn dan elektrische auto’s van Audi.

FAQ Sectie

Is Audi luxueuzer dan Polestar?

Als u hunkert naar verfijning en luxe bent u beter af met een Audi want Audi biedt veel meer opties wat luxe betreft. Hoewel zowel de Polestar 1 als de Polestar 2 inderdaad luxe auto’s zijn, zijn ze niet te vergelijken met de meeste Audi’s als het gaat om comfort, luxe en technologie.

  Zijn Volvo's betrouwbare tweedehands auto's?

De meest luxueuze auto die Audi aanbiedt is de A8, een full-size luxe sedan die gewoon alles overtreft wat Volvo/Polestar doet op het gebied van luxe.

Is Audi begeerlijker dan Polestar?

De Audi e-Tron GT is een van de meest begeerlijke en mooiste elektrische auto’s die je tegenwoordig voor geld kunt kopen, dus het is veilig om te zeggen dat de e-Tron GT een soortgelijke marktfilosofie deelt met de Polestar 1. Het topmodel van de GT RS kost ongeveer evenveel als de Polestar 1 en biedt een vergelijkbaar vermogen en rijervaring.

Als we deze twee modellen echter vergelijken op het vlak van aantrekkelijkheid, kunnen we gemakkelijk stellen dat de e-Tron GT RS het meest aantrekkelijke model van de twee is. Als we de rest van de huidige Audi line-up in aanmerking nemen, kunnen we gemakkelijk zeggen dat Audi momenteel meer begeerlijke auto’s maakt dan Polestar.

Gaat Polestar binnenkort meer modellen uitbrengen?

Tegen 2025 is Polestar van plan om in het algemeen 5 nieuwe modellen uit te brengen, waaronder de Polestar 2. De volgende Polestar die uitkomt is de Polestar 3 compacte sportieve SUV die moet wedijveren met de Audi e-Tron en die waarschijnlijk ergens in 2022 onthuld zal worden.

Naast deze twee is Polestar ook van plan om een elektrische sedan uit te brengen om direct te concurreren met de e-Tron GT. Een grotere SUV zou moeten volgen en waarschijnlijk ook een kleinere elektrische auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts