Welke auto is het meest comfortabel voor lange ritten?

Vandaag de dag zijn er honderden verschillende modellen die meer dan geschikt zijn om u een verbazingwekkend comfortabele langeafstandsrit te bezorgen. Ik denk meteen aan sedans, maar een GT is altijd de beste optie om het continent te doorkruisen.

Comfort kan worden omschreven als een toestand van fysiek en mentaal gemak, en beide zijn van cruciaal belang als u van plan bent langere tijd te rijden. Een comfortabele auto moet stil, krachtig en ruim zijn, vol zitten met superieure technologie en veiligheidsvoorzieningen, en een heleboel vermakelijke functies bieden tijdens een lange reis.

En het GT-segment (Grand Tourer) is letterlijk ontwikkeld voor dergelijke transcontinentale reizen. En de toepasselijk genaamde Bentley Continental GT/Flying Spur lijkt de beste GT die er is, dankzij ongelooflijke aandrijflijnopties en een verbluffend interieurdesign en comfort.

Als u een SUV wilt, zijn de Mercedes Maybach GLS, Bentley Bentayga en de Rolls Royce Cullinan de drie meest comfortabele SUV’s op de markt. Als u een meer betaalbare maar nog steeds comfortabele sedan wilt, ga dan voor de Audi A4. De onlangs herziene A4 biedt tal van functies om u te vermaken tijdens een lange reis.

Beste GT’s voor langeafstandsritten

Het woord GT betekent letterlijk lange-afstands, en deze auto’s zijn speciaal gebouwd voor lange internationale ritten voor mensen die liever rijden dan vliegen. Deze auto’s zijn duur, snel, ruim, ze bieden veel aanwezigheid op de weg en ze geven je het gevoel dat je van adel bent.

En geen enkele andere auto doet dat beter dan de Bentley Continental GT. U kunt kiezen voor de W12-versie als u de soepelst mogelijke ervaring wilt, of voor de V8-versie als u sportiviteit en reactievermogen belangrijker vindt dan soepelheid.

  Verliezen elektrische auto's lading als ze geparkeerd staan?

Deze Bentley’s zijn uitgerust met hoogwaardige materialen, topsnelheden van meer dan 160 km/u, toonaangevende hifi-geluidssystemen, op meerdere manieren verstelbare verwarmde, geventileerde en gemasseerde fauteuils en een enorme laadruimte.

Als je een GT wilt die er nog beter uitziet, ga dan voor de Aston Martin DB11. Als u een meer betaalbare maar nog steeds voldoende capabele GT wilt, ga dan voor de BMW 8-serie. Als u waarde hecht aan prestatiegericht rijden, maar toch meer comfort wilt, dan is de McLaren GT of de Ferrari GTC4 Lusso iets voor u.

Beste sedans uit het topsegment voor langeafstandsritten

Maar als u waarde hecht aan comfort en alleen comfort, en u niet geeft om 0-60mph tijden en 200mph topsnelheden, of als u liever door een chauffeur wordt gereden, dan zijn deze high-end sedans de absolute top van de fel concurrerende markt van luxe sedans.

En de koning van alle luxe auto’s die er zijn is de Rolls Royce Phantom. De Phantom is superieur in bijna elk denkbaar aspect, hij kost een fortuin, is langer dan sommige bedrijfsvoertuigen en hij biedt meer ruimte dan sommige stretch limo’s doen.

De Bentley Flying Spur is een langere Bentley Continental GT met 2 extra deuren en een nadruk op de achterpassagiers. Andere geloofwaardige opties in dit segment zijn ook de Mercedes Maybach S-Klasse en de Rolls Royce Ghost/Bentley Mulsanne.

Al deze auto’s worden vaak bestuurd door een chauffeur, en dit is waarschijnlijk de meest comfortabele manier waarop een persoon kan reizen in een auto, ongeacht de afstand.

  Heeft mijn auto een distributieriem of -ketting?

Beste executive sedans voor lange-afstandsritten

Ook al zijn al deze auto’s absoluut geweldig, ze zijn veel te duur en je kunt 90% van de ervaring krijgen met ongeveer %40 van de prijs. En de Mercedes Benz S-Klasse, Audi A8, BMW 7-serie, Jaguar XJ, Lexus LS zijn degenen die onmiddellijk in je opkomen.

De beste full-size executive sedan voor lange afstanden is ongetwijfeld de nieuwe Mercedes Benz S-Klasse, omdat dit legendarische vlaggenschip sedan biedt verbazingwekkende state-of-the-art technologie die comfort niveaus geen andere executive sedan kan evenaren.

De Audi A8 en de BMW 7-serie liggen echter niet ver daarachter, en beide zouden binnen een jaar of twee een opfrisbeurt moeten krijgen. Het maakt niet uit voor welke van deze 3 Duitse sedans u gaat, de comfortniveaus van alle drie zijn inderdaad toonaangevend.

De Lexus LS en de Jaguar XJ zijn ook full-size luxe vlaggenschip sedans, maar deze twee zijn gewoon niet op het niveau van comfort van hun Duitse rivalen. Maar als u de voorkeur geeft aan de styling en klasse van de Jaguar of de ongelooflijke betrouwbaarheid van de Lexus, is het gemakkelijk om een van deze te verkiezen boven hun Duitse concurrenten.

FAQ Sectie

Zijn SUV’s goed voor lange afstanden?

Moderne SUV’s zijn uitstekend geschikt voor lange afstanden, maar ze zijn niet te vergelijken met een sedan. Sommige modellen zoals de Mercedes GLS, BMW X7, Rolls Royce Cullinan, Audi Q8, Bentley Benteyga, Lincoln Navigator zijn stuk voor stuk indrukwekkend comfortabel.

  Beste hybride auto's voor senioren

Maar als je ze vergelijkt met hun sedan tegenhangers verbleken ze in vergelijking. Dit komt vooral omdat SUV’s niet zo aerodynamisch zijn als sedans en ze zijn luidruchtiger dankzij een verhoogd platform en zwaardere banden en ophanging.

Zijn moderne hatchbacks comfortabel voor langere ritten?

Hoewel je nooit zou denken dat een hatchback ooit een indrukwekkend comfortabele langeafstandscruiser zou kunnen zijn, zijn er toch een paar hatchbacks die je ongelijk kunnen bewijzen. De nieuwe Audi A3 is een verbazingwekkende hatchback met tal van pittige motoropties en een behoorlijk stille cabine die u tijdens een lange reis comfortabel en vermaakt moet houden.

De Mercedes Benz A-Klasse en de BMW 1 Reeks zijn ook niet veraf, en sommigen zouden zelfs suggereren dat de nieuwe Mk8 VW Golf ook een geweldige lange afstand cruiser is. Sommige van deze modellen zijn zo geavanceerd dat ze zelfs met grotere en duurdere auto’s kunnen wedijveren.

Welke motoren zijn het meest comfortabel voor langere ritten?

Een V12 is ongetwijfeld de soepelste en meest ontspannen motor voor lange afstanden, maar het rendement is minder goed dan dat van een motor met kleinere cilinderinhoud en geforceerde inductie. Ook een dieselmotor is in de meeste gevallen superieur aan een gasmotor voor langeafstandsritten.

Op dit moment is een elektrische motor niet zo comfortabel voor langere ritten omdat hij geen noemenswaardige actieradius biedt en ver onder de maat presteert op het gebied van oplaadinfrastructuur en oplaadsnelheden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts