Welke Audi is het best voor lange bestuurders?

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, en eigenlijk elk ander automerk dat er is, probeert een auto te maken die in staat is om een zo breed mogelijk klantenpubliek tevreden te stellen. Dit betekent dat vrijwel geen enkele autofabrikant een model zal maken dat specifiek bedoeld is voor mannen, vrouwen, lange, korte, magere of te zware mensen, of voor welke andere groep klanten dan ook.

Daarom proberen al deze merken zo veel mogelijk ruimte te bieden en elk model te differentiëren naargelang het segment. Een Audi A1 bijvoorbeeld zal nooit kunnen wedijveren met de Audi A8 wat ruimte betreft, en dat is hetzelfde verhaal in de hele auto-industrie.

Als u zoveel ruimte als je kunt krijgen in een Audi wilt, moet je gaan voor ofwel de Audi Q7 of de Audi A8. De Audi Q8 is niet zo ruim als de Q7, omdat hij een beetje praktisch nut opoffert voor een mooier uiterlijk.

Hoe dan ook, in bijna geen enkel mainstream Audi-model is er voor 99% van de mensen te weinig ruimte. Dat betekent dat alles boven en meestal met inbegrip van de A4 en de Q5 is meer dan genoeg voor langere bestuurders.

Audi Q7 – De ruimste Audi

De Audi Q7 is de grootste en ruimste Audi SUV die je kunt kopen, want hij biedt tot 7 zitplaatsen en genoeg lading voor een maandlange reis door het land. Hij biedt ook een verhoogde rijhoogte, wat betekent dat de Q7 gemakkelijk in en uit te stappen is voor zowel lange als te zware bestuurders.

De rijpositie is comfortabel, terwijl u zich ook superieur voelt ten opzichte van alle andere, compactere auto’s om u heen. De Q7 heeft ook een klassieke SUV-vorm, wat betekent dat er voldoende hoofdruimte is voor alle drie de zitrijen.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Behalve ruim, is de Q7 ook een echte luxe SUV die zowel gezinstaken als VIP-vervoer aankan. Het is waar dat de huidige generatie van de Q7 het einde van zijn levensduur nadert en dat er binnenkort een geheel nieuw model voor in de plaats komt.

Toch is de Q7 nog steeds een concurrerende SUV die op alle drie de zitrijen toonaangevende ruimte biedt. Alle modellen komen goed uitgerust uit de fabriek en sommige dealers zijn inderdaad bereid om lucratieve kortingen aan te bieden als je de timing goed hebt.

Audi A8 – de sedan van Audi’s vlaggenschip

Als sedans meer uw ding zijn, zou u de gloednieuwe Audi A8 eens moeten bekijken, want het is een waardige concurrent voor de Mercedes S-Klasse, die in zijn klasse de toon aangeeft. Inderdaad, de Audi biedt niet dezelfde panache als de S-Klasse, maar sommige mensen liever een meer ingetogen aanpak.

Qua ruimte is de A8 meer dan ruim genoeg, want deze auto’s worden vaak gebruikt voor het vervoer van VIP’s, vooraanstaande politici, koninklijke families, en mogelijk zelfs een dictator of twee. Het beste aan de A8 is dat elk klein detail grondig is ontworpen om u zowel speciaal als comfortabel te laten voelen.

Op het gebied van luxe is de A8 inderdaad de meest luxueuze Audi sedan, omdat hij gebruik maakt van de beste bouwmaterialen en de nieuwste VAG-technologie. U kunt kiezen uit een overvloed aan motoropties en de beste Audi A8 is de Audi S8.

  Beste olietoevoeging voor Audi

De S8 biedt een perfecte balans tussen prestaties en luxe en ziet er ook nog eens een stuk beter uit dan de gewone A8. Al met al is de A8 het allerhoogste niveau van Audi’s catalogus, wat betekent dat hij waarschijnlijk iedereen tevreden zal stellen.

Hoe ruim zijn de huidige Audi wagens?

Door de jaren heen zijn auto’s een stuk groter geworden, wat betekent dat zelfs modellen als de A3 nu veel meer ruimte bieden in vergelijking met een A4 van nog maar een decennium geleden. Auto’s zijn niet alleen groter geworden, ze zijn ook beter ontworpen, waardoor de ergonomie en de ruimte in de auto groter zijn geworden, zelfs zonder dat de wielbasis aanzienlijk is toegenomen.

Een perfect voorbeeld hiervan is de Audi A3 sedan. Ik ben 6’6” lang en ik kan meer dan comfortabel in de A3 zitten, zelfs zonder de passagiersruimte achterin al te veel te beperken. Dit betekent dat 4 volwassenen gemakkelijk in de A3 kunnen zitten.

Ook al is het te doen zonder al te veel opofferingen, een A8 of een Q7 bieden beide veel meer ruimte dan de A3. Als de A8 en de Q7 niet kunnen voldoen aan uw wensen op het gebied van ruimte, dan is er naast de Hummer SUV’s geen auto die dat wel kan.

FAQ Sectie

Welke Audi biedt de minste ruimte?

Het minst ruime Audi model dat momenteel te koop is, is de A1 hatchback, omdat deze ontworpen is om in drukke stadsstraten te werken en niet in VIP-vervoer. Dit betekent niet dat u niet in de A1 zult passen, maar wel dat u er niet met plezier in zult rijden.

  Audi vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Een compacte auto voelt anders aan om in te rijden en dat is zowel een goede als een slechte zaak. Het goede is dat u hem zonder problemen kunt parkeren, maar het slechte is dat kleine auto’s gewoon niet bijzonder of luxueus aanvoelen, ongeacht het merk.

Welke Audi laat zich het best besturen?

De Audi A8L met lange wielbasis is de beste chauffeurservaring die u bij Audi kunt kopen. De A8L is uitsluitend voor achterpassagiers ontworpen, want hij biedt de mogelijkheid om met een druk op de knop in een volledig verstelbare kapiteinsstoel te zitten.

Dit stelt u in staat om letterlijk plat te liggen terwijl u wordt gereden in het uiterste comfort en luxe. Deze auto’s worden toch vooral als chauffeursauto gebruikt en daarom rijdt bijna geen enkele eigenaar zelf in een A8L.

Welke Audi is de meest comfortabele?

Ook hier is dat de A8, of het nu de A8L of het model met korte wielbasis is. Het is ook vermeldenswaard dat de Audi S8 een iets sportievere ervaring biedt met banden met een laag profiel en een stijvere ophanging, wat betekent dat u deze moet overslaan als u de meest comfortabele rit wilt.

Bijna elk Audi model is echter comfortabel genoeg voor de meeste mensen, inclusief de A3. De A4 en de A5 zijn nog comfortabeler, terwijl de A6 en de A7 bijna net zo comfortabel zijn als de A8.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts