Welke Duitse auto is het meest betrouwbaar

Duitse auto’s hebben een naam op het gebied van prestaties, maar missen soms een goede reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en onderhoudskosten. Audi, BMW, VW, Porsche, Mercedes-Benz zijn maar een paar van de Duitse namen. Welke zijn de meest betrouwbare? Wel, dat hangt af van het segment dat u kiest. Voor een kleine economische auto, VW leidt de hitlijsten, terwijl, voor middelgrote luxe sedans, BMW 3-serie is de duidelijke winnaar.

Duitse auto’s gerangschikt op betrouwbaarheid volgens autosegmenten

Alle Duitse auto’s die na 2010 zijn gefabriceerd, gebruiken afbreekbare plastic onderdelen in hun motoren, wat betekent dat ze afzien van betrouwbaarheid op lange termijn om klimaatverandering tegen te gaan. Hoewel deze gedachte een grote stap terug is, is het een grote stap om van de wereld een betere plek te maken.

Sommige autofabrikanten richten zich op luxe sedans, andere op hatchbacks en SUV’s, dus ze allemaal met elkaar vergelijken zou een algemene vergissing zijn en ons geen nieuwe inzichten geven. We hebben de auto’s in verschillende segmenten onderverdeeld, zodat u een goed inzicht krijgt in waar u naar moet zoeken, afhankelijk van het type voertuig dat u zoekt.

Welke is de meest betrouwbare all-round luxesedan?

1 BMW 3 Reeks

De BMW 3 Reeks komt het dichtst in de buurt van de ultieme rijmachine. Hij is zeer sportief, maar kan toch wedijveren met alle andere luxe sedans op het vlak van uitrusting, veiligheid en betrouwbaarheid. Bovendien is hij betaalbaar en heeft hij een dynamisch en capabel chassis. Het motoraanbod is het breedste en krachtigste van alle andere Duitse fabrikanten in hetzelfde segment.

2 Mercedes-Benz C klasse W204-gen

De Mercedes-Benz C-klasse is een klassieker die een onberispelijke betrouwbaarheid had voor de W204-generatie tot de volgende werd uitgebracht. Met de komst van de W205 waren er falende sensoren, piepende interieurs en vele andere kleine problemen die je gek zouden kunnen maken in slechts een paar ritten.

  VW vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Opmerkelijke vermelding: Audi A4
De Audi A4 deelt de meeste van zijn motoren met een andere Duitse auto, namelijk de Volkswagen Golf, wat zijn aandrijflijn bijna kogelvrij maakt. En hoewel de A4 een enigszins betrouwbare auto is met weinig motorproblemen, heeft hij nogal wat olie nodig en heeft hij vaak problemen met mindere pakkingen. We zouden hem niet bij de Mercedes C-klasse en de 3-Serie zetten.

De meest betrouwbare kleine zuinige auto voor de stad

Als u denkt aan een kleine auto voor in de stad, zouden BMW 1-serie, Audi A1, Mercedes A-klasse in uw gedachten moeten komen. Maar de winnaar hier is niet iets anders dan de Volkswagen Up! of Polo. Beide voertuigen bieden u meer voor minder.

Hoewel het eerste wat in je opkomt als je aan een kleine stadsauto denkt een Mini of een BMW 1-serie is, zijn deze verre van de beste, als je een Volkswagen in de lijst opneemt. De BMW’s in dit segment hebben vaak problemen met de distributieketting, terwijl de Up! zo goed als onverwoestbaar is.

Als we het hebben over middelgrote compacte hatchbacks

VW Golf
Audi A3, Mercedes A-klasse redesign zijn waardige vermeldingen hier, maar ze verbleken in vergelijking met de Volkswagen Golf die de duidelijke winnaar is. Hoewel de VW Golf en Audi A3 onder de motorkap dezelfde auto’s zijn, is de keuze hier gevallen op de VW, omdat deze veel goedkoper is dan de Audi en u dezelfde prestaties levert.

  Wat is de snelste gezinsauto?

Deze twee auto’s zouden u dezelfde fouten geven in termen van motor en functies, maar de Golf zou veel minder kosten om onderhouden, gerepareerd en onderhouden te worden.

Mid-Size Luxe sedan

De BMW 5-Serie
Niet alleen is de BMW 5-Serie de mooiste keuze hier, maar hij is ook de meest betrouwbare. Dit voertuig geeft u alles wat u nodig heeft in een styling mode. Met een ruim motoraanbod en boordevol comfortabele voorzieningen is de 5 Reeks even betrouwbaar als een BMW 3 Reeks, die niet voor niets BMW’s bestseller is.

Middelgrote Luxe SUV

Porsche Macan
Porsche Macan is een geweldig 4×4 voertuig dat dynamische sportcapaciteiten heeft en niet zo snel kapot gaat als het lijkt. In vergelijking met de X7 en G-klasse van respectievelijk BMW en Mercedes is hij iets betrouwbaarder, maar hij is ook duurder.

Aan de andere kant is de Mercedes GLE een van de meest betrouwbare voertuigen van de Duitse fabrikanten, maar we kunnen hem gerust bestempelen als een Grote SUV, waar hij duidelijk de winnaar is.

Full-size Luxe SUV

Mercedes-Benz GLE
De Mercedes-Benz GLE is bestempeld als een van de meest betrouwbare Full-size Luxury SUV’s. Slechts 17 procent van de geteste auto’s vertoonde gebreken aan de aandrijflijn of de innovatieve kenmerken, terwijl dat bij andere Duitse auto’s in dit segment iets meer dan 20 procent was.

Bovendien wordt het merendeel van de geteste auto’s die minder mankementen vertonen, onmiddellijk gerepareerd en terug op de markt gebracht.

  Welke auto heeft de grootste bestuurdersstoel?

Audi Q7
Je hebt de neiging om meer Audi Q7 tegenkomen op de weg dan elke andere Full-size luxe SUV in de meeste landen. De reden daarvoor is niet alleen hun stijlvolle uiterlijk en iets goedkopere prijs, maar het feit dat ze veel betrouwbaarder zijn dan de meeste.

De Q7 is met gemak de meest betrouwbare auto in het Full-size Luxury SUV segment op deze lijst.

FAQ

Wat is de snelste Duitse auto op de consumentenmarkt die u kunt kopen?

Een Porsche 911 GT2 RS 991 kan in slechts 2,5 seconden van 0 naar 100 km per uur rijden, maar biedt u geen enkel comfort. De BMW M3, BMW M8 en M5 Competition kunnen allemaal in minder dan 4 seconden van 0 naar 100 km per uur komen. De BMW Competition haalt zelfs 62 mph in slechts 3.0 seconden en is daarmee een van de snelste auto’s op de planeet.

Welke zijn de duurste Duitse auto’s om te onderhouden?

Alle Duitse auto’s zijn in vergelijking met de meeste andere voertuigen duur in onderhoud, met uitzondering van Volkswagen en Opel. Audi’s, Mercedessen, Porsche en BMW zijn de duurste auto’s in vergelijking met de meeste andere auto’s. Reparaties, onderhoud en algemene onderhoudsbeurten zijn het duurst. BMW is het duurst in onderhoud van de drie, met de meest voorkomende reparaties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts