Wat zijn de duurste Duitse auto’s?

Duitse auto’s staan bekend om hun hoge kwaliteit en luxe, om nog maar te zwijgen van hun hoge prijskaartjes. Met meer dan een miljoen mensen die in de auto-industrie werken, is het een van de belangrijkste en meest lucratieve industrieën in het hele land. Mensen horen graag over dure auto’s, vooral degenen onder ons die er nooit een zullen rijden, en hieronder staan 10 van de duurste Duitse auto’s vanaf maart 2021. (Alle prijzen zijn in Amerikaanse dollars).

Audi e-Tron Spyder (2,7 miljoen dollar)

Deze slanke en gestroomlijnde auto debuteerde in 2010 op de Autosalon van Parijs. Hij heeft een 290 pk sterke twin turbo TDI 3,0-liter V6 dieselmotor die de achterwielen aandrijft en twee elektromotoren die de voorwielen aandrijven. Hij kan in slechts 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u rijden en heeft een topsnelheid van 155 km/u, wat heel wat is voor een hybride voertuig met elektrische motoren. Dit is een scherp ogende auto die meestal wordt afgebeeld in kleuren zoals zilver, maar het bedrijf toonde een op de 2011 Las Vegas Consumer Electronics Show die helder rood was, en het was zeker een blikvanger.

Volkswagen W12 (3 miljoen dollar)

Deze auto, ook wel Volkswagen Nardo genoemd, kan in slechts 3,5 seconden naar 100 km/u rijden en heeft een topsnelheid van zo’n 222 km/u. De Volkswagen W12, ontworpen door Charlie Adair, was een van de snelste sportwagenconcepten ter wereld en weegt 2.646 kg, waardoor hij lichter is dan veel andere voertuigen op de weg. Op de Tokyo Motor Show van 2001 toonde het bedrijf een van deze voertuigen in een fel-oranje kleur, die veel aandacht trok.

  Beste luxewagens voor lange bestuurders

BMW Nazca C2 ($3 miljoen)

Ook wel de Italdesign Nazca C2 genoemd, dit was een concept sportwagen uit 1992 met een topsnelheid van 193 MPH. Enkele van zijn vele kenmerken zijn halve vleugeldeuren, een volledig glazen dak, en een constructie gemaakt van koolstofvezel-versterkt polymeer. Het is in wezen een upgrade van de 1991 Nazca M12. De voorkant van het voertuig ziet eruit als een standaard BMW, en het kan van 0 tot 62 MPH gaan in slechts 3,7 seconden. Hij weegt ook 2.425 lbs, wat betekent dat hij als een lichtgewicht voertuig wordt beschouwd.

Audi Rosemeyer (3 miljoen dollar)

De Audi Rosemeyer was slechts een concept car en is daarom nooit gebouwd. In het jaar 2000 debuteerde hij in heel Europa op talrijke autoshows. Hij beschikt over een W16-motor met grote cilinderinhoud die in het midden is gemonteerd en maar liefst 700 PK levert, en een quattro permanente vierwielaandrijving. De auto ging van 0 naar 62 MPH in slechts 3,6 seconden en had een topsnelheid van 217 MPH. Hij had ook een gestroomlijnd design dat hem even aantrekkelijk als functioneel maakte.

Mercedes-Benz Concept IAA (4 miljoen dollar)

Geproduceerd als een concept car in 2015, de IAA staat voor “Intelligent Aerodynamic Automobile.” In september van 2015 werd hij geïntroduceerd op de Frankfurt Motor Show, en hij heeft fundamentele lijnen die hem laten lijken op een auto uit de toekomst. Hij gaat van 0 naar 62 MPH in 5,5 seconden en heeft een topsnelheid van ongeveer 155 MPH. Hij heeft ook een 274 PK motor en weegt 3.968 lbs. Maar het uiterlijk is natuurlijk waar veel mensen hem voor zouden kopen, want hij is gestroomlijnd, ziet er sportief uit, en heeft gestroomlijnde wielen.

  Wat maakt een luxe auto tot een luxe auto?

Porsche Mission E (4 miljoen dollar)

Met meer dan 600 PK kan de Porsche Mission E van 0 naar 62 MPH in 3,5 seconden en van 0 naar 124 MPH in slechts 12 seconden. Met een topsnelheid van 155 MPH, weegt hij ook meer dan 4.400 pond en is het een slanke, aerodynamisch ontworpen auto die zeker de aandacht zal trekken waar je ook gaat. Klein en compact, het is een zeer sportief ogende auto die een zeer futuristische uitstraling heeft.

Audi Le Mans Quattro (5 miljoen dollar)

Geïntroduceerd op de Frankfurt Auto Show in 2003, de Le Mans Quattro heeft een topsnelheid van 214 MPH en kan gaan van 0 tot 62 MPH in 3,6 seconden. De koplampen en zelfs de deuren zijn uniek gevormd en zien er elegant uit, en hij heeft een gewicht van 3.373 pond. Audi kwam met twee andere soortgelijke auto’s voor deze, de Pikes Peak Quattro en de Nuvolari Quattro, en de Le Mans Quattro heeft nog strakkere details en een bijna exotisch uiterlijk. Dit was de derde en laatste concept car die Audi in 2003 aanbood, en zijn stijl en technologische details zullen zeker ook in toekomstige modellen worden gebruikt.

Maybach Exelero ($8 miljoen)

De Exelero, geproduceerd in 2004, heeft een 700 PK motor en een topsnelheid van 218 MPH. Hij haalt een snelheid van 62 MPH in 4,4 seconden en het ontwerp is ontleend aan een van de Duitse sportwagens uit de jaren 1930. Zodra je hem ziet, zie je hoe uniek hij is, en de zwarte en oranje kleuren die in de auto zijn gebruikt zijn net zo uniek als het ontwerp. Deze vierzitter heeft ook een twin turbo V12 motor die werd gemaakt op verzoek van Fulda Tires, de Duitse divisie van Goodyear.

  Wat is de duurste luxe auto?

Mercedes McLaren SLR 999 Red Gold Dream ($10 miljoen)

In een prachtige rood-gouden kleur en een geweldig aerodynamisch ontwerp, heeft deze auto een topsnelheid van 211 MPH, wat zeer indrukwekkend is. Hij kan ook een snelheid van 62 MPH bereiken in een verbijsterende drie seconden, wat ook indrukwekkend is. Het is een zeer sportief ogende auto die is bedekt met 25 lagen rode verf en 11 pond van goud dat het een ongelooflijk ontwerp, en het duurde 35 mannen, 30.000 werkuren, en meer dan 4,8 miljoen dollar te komen met deze buitengewone voertuig. Ongetwijfeld zal iedereen die hem koopt ervan onder de indruk zijn.

Mercedes-Benz 300 SLR (W196S) ($43,5 miljoen)

Deze auto is er niet meer, maar was in 1955 een rage. Hij had een topsnelheid van 186 MPH en was een tweezits sportwagenracer die dat jaar zelfs het World Sportscar Championship won. Hij haalde 62 MPH in slechts 6,5 seconden en was superlicht met slechts 1.984 lbs. Bovendien had hij een pk-gewicht van 344 pk per ton. Dit was een prachtige witte sportwagen die vandaag waarschijnlijk nog meer geld waard zou zijn geweest.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts