Wat zijn geventileerde autostoelen?

Geventileerde autostoelen of zetelventilatie is een luxefunctie die in de zetels is geïntegreerd om u tijdens de warme zomermaanden tijdens het rijden af te koelen. Het systeem is ontworpen om koele lucht door geperforeerde lederen zetels te leiden, wat een uiterst nuttige functie is om te hebben als uw auto is uitgerust met lederen zetels.

Iedereen weet dat lederen zetels, ook al zien ze er mooi uit, in de zomer niet zo aangenaam zijn omdat ze de warmte niet zo goed afvoeren. Dit betekent dat lederen zetels in de zomer extreem heet kunnen worden, zo heet dat ze zelfs ernstige brandwonden kunnen veroorzaken.

Deze stoelen zijn uitgerust met kleine ventilatoren die cabinelucht aanzuigen en deze door de geperforeerde gaten van de stoel op uw billen en rug sturen. De meeste systemen zoals deze bieden een paar verschillende niveaus van ventilatie om perfect aan te sluiten bij de door u gewenste koelintensiteit.

Het is vermeldenswaard dat geventileerde stoelen het allerhoogste niveau van extra uitrusting vormen, die vaak alleen beschikbaar is als u kiest voor de duurste stoel/comfort- en technologie-optie-pakketten. Sommige mensen vinden ze maar een gimmick, terwijl anderen vinden dat geventileerde zetels op alle wagens beschikbaar moeten zijn.

De noodzaak van geventileerde zetels – Moet je ze krijgen?

Zoals eerder vermeld, is de optie met geventileerde zetels een leuke optie om te hebben omdat ze het rijden in de zomer een stuk aangenamer maakt. U kunt immers uw perfecte temperatuur kiezen en genieten van het kijken naar de wereld door een zonnebril.

  Beste hybride auto's voor lange bestuurders

Hoe het ook zij, geventileerde stoelen zijn niet bepaald goedkoop om mee te beginnen omdat je vaak uitrustingspakketten moet kopen die je niet wilt kunnen kopen voor geventileerde stoelen. Dit betekent dat functies zoals deze zijn vaak alleen beschikbaar voor top-of-the-line stoelen die vaak worden gebundeld in met andere functies, zoals massage bijvoorbeeld.

Afhankelijk van hoe een fabrikant zijn auto’s op de markt brengt, moet je soms een paar duizend extra betalen aan opties alleen om een auto met geventileerde stoelen te kunnen kopen. Aan de andere kant, ze echt van pas komen tijdens de zomer, vooral als je iemand die zweet veel.

Om eerlijk te zijn, als je veel tijd in je auto doorbrengt tijdens de zomer, is het kopen van stoelventilatie een waardige overweging, maar zorg ervoor dat je je opties op voorhand onderzoekt.

Verwarmde stoelen vs gekoelde stoelen vs massage stoelen?

De moderne zeteltechnologie is met sprongen vooruit gegaan op wat een tiental jaren geleden beschikbaar was en geventileerde/massagezetels zijn de twee nieuwste zetelopties tot op heden. Al met al, als je deze functies hoofd tegen hoofd, is er nogal een groot argument te maken over welke van deze drie functies maakt het meest zinvol.

Verwarmde stoelen zijn op grote schaal beschikbaar voor alle soorten auto’s voor decennia en hardlopen, en het is makkelijker te begrijpen waarom iemand denkt dat verwarmde stoelen zijn belangrijker dan gekoelde stoelen. Dat is de reden waarom zo veel auto’s deze dagen bieden verwarmde stoelen, verwarmde stuurwielen, en verwarmde armleuningen.

  Wat is de levensduur van een elektrische auto?

Massage stoelen aan de andere kant zijn ook vrij nieuw, maar voor het grootste deel, ze zijn vrij nutteloos, omdat alles wat ze doen is opblazen en leeglopen van bepaalde stoelsegmenten die moeten voelen als een lichte massage. De meeste massagesystemen in auto’s zijn tegenwoordig veel te zwak om te worden aanbevolen, ook al kosten ze veel geld.

Tot slot, geventileerde stoelen zijn naar mijn mening belangrijker dan massage stoelen, maar zijn niet zo belangrijk als verwarmde stoelen zijn.

Hoe werken geventileerde stoelen?

Zoals eerder gezegd, zijn geventileerde stoelen een vrij nieuw stukje technologie, dus het is niet meer dan verwacht dat niet iedereen weet hoe je ze moet bedienen. De meeste systemen werken met knoppen op de stoelen zelf of op de portieren, terwijl andere systemen meestal worden bediend via het infotainmentscherm in het midden.

Geventileerde stoelen meestal wel werken naast verwarmde plaatsen, wat betekent dat je moet in staat zijn om ze allebei aan te zetten op hetzelfde moment in de meeste auto’s. De meeste auto’s deze dagen bieden geventileerde stoelen voor de voorste passagiers, terwijl veel high-end auto’s bieden ook geventileerde stoelen voor de achterste passagiers ook.

Deze functies zijn gemaakt om samen te gaan met functies zoals massage om u een aangenamere rijervaring te geven. Bovendien integreren sommige auto’s de stoelventilatie met de airco en de sfeerverlichting, zodat de auto van binnen nog specialer aanvoelt.

FAQ Sectie

Zijn geventileerde zetels de moeite waard?

Dat hangt ervan af hoe vaak u in de zomer in uw auto rijdt en of u er wel een fan van bent. Sommige mensen houden zelfs niet van geventileerde zetels omdat ze vaak als een gimmick overkomen omdat ze niet met gekoelde lucht werken.

  Kunnen dikke mensen in sportwagens rijden?

Dit betekent dat functies zoals deze niet het gevoel dat uw zetels zijn uitgerust met mini A / C. Aan de andere kant, als u vaak rijdt in de zomer en u houdt van het idee van extra warmtebeheersing, moet u overwegen om een auto met geventileerde stoelen te krijgen.

Wat heb ik nodig om de optie met geventileerde zetels te kunnen kopen?

Zoals eerder vermeld, is de optie met geventileerde zetels alleen beschikbaar als u kiest voor een interieur van een hogere klasse. Dit betekent dat u moet gaan voor de hogere interieurspecificatie, die vaak bestaat uit hoogwaardige lederen geperforeerde stoelen met elektrische functies.

Dit kan vaak ook andere functies zoals massage zetels, verwarmde zetels, en meerdere-weg elektrisch verstelbare stoelen. Andere functies, zoals airconditioning met meerdere zones, gaan vaak gepaard met de optie stoelventilatie.

Gebruiken geventileerde stoelen airco?

Er zijn enkele auto’s die de koelelementen in het ventilatiesysteem van de auto hebben, maar de meeste niet, niet direct tenminste. De meeste mensen vertrouwen op de airco om de lucht in de cabine tijdens warme zomerdagen af te koelen en de stoelventilatie gebruikt de lucht in de cabine om de stoelen af te koelen.

Dit betekent dat geventileerde stoelen technisch gezien afhankelijk zijn van de airco om uw stoelen af te koelen, maar dit kan niet worden vergeleken met een echt gekoeld zitsysteem.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts