Kunnen dikke mensen in sportwagens rijden?

Sportauto’s zijn ontworpen met prestaties in het achterhoofd, wat betekent dat deze auto’s de neiging hebben alles op te offeren wat tegen de prestaties ingaat. Veel sportauto’s zijn bijna net zo comfortabel en luxueus als sommige luxe coupés, terwijl andere kaal zijn en zelfs geen airco hebben.

Zwaarlijvige mensen kunnen dus alleen de auto’s rijden die het minst gecompromitteerd zijn. Gelukkig zijn er heel wat sportwagens en zelfs superauto’s die geschikt zijn voor zwaarlijvige mensen. Maar als u een van hen bent, zorg er dan voor dat u de auto eerst grondig test.

De Porsche 911 lijkt voldoende ruimte te bieden voor zeer grote personen, de Audi R8 is een supercar met enorm veel binnenruimte. Veel Amerikaanse sportwagens zijn ook groot genoeg voor zwaarlijvige mensen, vooral de Dodge Challenger.

Sport sedans moeten ook groot genoeg zijn voor alle mensen, behalve de meest zwaarlijvige. Hier moet u denken aan de BMW M3 en de Audi RS4/RS5. Grote sportcoupés zoals de BMW M8 zijn ook geschikt voor grote mensen.

Porsche 911

De Porsche 911 is misschien wel de beste sportwagen ooit gemaakt, maar het mooiste aan de 911 is dat hij niet zo gecompromitteerd is als sommige sportwagens zijn. Alle 911-modellen behalve de GT-serie zijn zowel comfortabel als ruim, wat ze perfect maakt voor zwaarlijvige mensen.

U kunt overwegen om een 911/911s of een Turbo/GTS model te kopen. Al deze modellen hebben achterbanken die meestal ontworpen zijn voor boodschappentassen. Dit betekent dat u de zetel naar achteren kunt schuiven om van een grotere zitruimte te genieten.

Audi R8

De Audi R8 is de definitieve alledaagse supercar. Het is bijzonder grappig dat een V10 supercar in 2021 wordt beschouwd als een van de beste opties voor klanten die comfort en ruimte willen. De Lamborghini Huracan is ook gebaseerd op hetzelfde platform, maar hij is aanzienlijk meer gecompromitteerd als het gaat om ruimte en comfort.
De R8 biedt brede zetels die elektronisch in meerdere richtingen verstelbaar zijn, waardoor ze perfect zijn voor zwaarlijvige mensen. Vermogen is er genoeg dankzij een 5.2 liter atmosferische V10 motor die 600 pk levert. Van 0 naar 100 km/u in minder dan 3 seconden, en de topsnelheid is 204 km/u.

  Welke kleine auto heeft de beste bodemvrijheid?

Dodge Challenger

De Dodge Challenger is een van de ruimste sportwagens op de markt van dit moment. Dit betekent dat zelfs de grootste personen in deze auto zouden moeten kunnen passen. Er zijn tal van verschillende motor- en vermogensopties, wat betekent dat de prestaties ook aanzienlijk zijn.

Qua interieur is de Challenger niet zo indrukwekkend, maar voor dit prijskaartje is dat ook logisch. Dodge is erin geslaagd om heel wat waarde te bieden voor mensen die rechtlijnige prestaties willen en die niet geven om technologie en luxe.

BMW M3

De BMW M3 is een van de populairste sportsedans, en daar is een goede reden voor. Ten eerste biedt de M3 evenveel ruimte als de gewone 3-serie. Ten tweede biedt de M3 evenveel vermogen als sommige Ferrari-modellen, terwijl hij toch elektrische stoelen, een verwarmd stuurwiel, een eersteklas geluidssysteem en fantastische materialen biedt.

Het vermogen is verhoogd tot 510 pk, en de 0-60 mph tijd is nu ongeveer 3 seconden. De BMW M4 is ook een goede optie voor grotere personen, maar als je voor de M4 kiest, zorg er dan voor dat je niet van plan bent om iemand op de achterbank te vervoeren.

Audi RS4/RS5

De Audi RS4 en de Audi RS5 zijn ideaal voor mensen die houden van volgzame en rustige wagens die met een druk op de knop veranderen in uiterst capabele sportwagens. Dit betekent dat als je niet op de hoogte bent van deze auto’s, je nooit zou denken dat ze iets bijzonders zijn, noch snel.

  Kun je hybride rijden zonder accu?

Natuurlijk zijn er een paar auto-onderdelen die suggereren dat deze een beetje ernstiger zijn, deze kunnen beide worden beschouwd als sleepers. Dat zijn ze echter niet, ze bieden ongeveer 450 pk uit een 3.0L twin-turbo motor en 0-60mph tijden van ongeveer 3,5 seconden.

BMW M8

De BMW M8 is een continentale grand tourer, ontworpen voor mensen die graag lange afstanden afleggen. Dit betekent dat de M8 verbazingwekkende luxe en technologische oplossingen biedt, terwijl hij toch extreem snel en capabel is.

Wie kiest voor de BMW M8 Competition kan beschikken over meer dan 615 pk, maar de binnenruimte is nog steeds groot genoeg voor zwaarlijvige mensen. Hoewel veel mensen geloofden dat de M8 geen totale ramp gaat worden als het op verkopen aankomt omdat SUV’s nu domineren, lijkt het erop dat dat gewoon niet het geval is.

FAQ Sectie

Welk sportwagen/superautomerk is het slechtst voor dikke mensen?

Merken zoals Lotus, Toyota of Mazda bieden sportwagens aan die meestal te klein zijn voor dikke mensen. Merken als Lamborgini en Mclaren zijn echter het slechtst omdat ze weinig tot geen ruimte bieden, zelfs voor de slank gebouwde bestuurders die langer zijn dan 1,80 m.

U moet de auto echter altijd uittesten als u van plan bent hem te kopen, want niets kan uw oordeel vervangen. Zorg ervoor dat u ver van het stuur zit om niet in een gevaarlijke positie te komen als u in een ongeval terechtkomt.

  Wat is de levensduur van een elektrische auto?

Waarom houden mensen van sport/supercars?

Sportwagens en supercars zijn geliefd omdat ze een heel andere dimensie aan het rijden geven. Ze zijn niet gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar een transportmiddel van A naar B, maar eerder voor mensen die houden van de opwinding van snelle auto’s en het gevoel van scherpe bochten.

Zeker, dit soort auto’s kan soms luidruchtig en onaangenaam zijn, maar ze zijn gebouwd voor racecircuits en bergpassen, ze zijn niet gebouwd voor boodschappen of Rodeo drive cruising.

Waarom zouden dikke mensen geen sportauto’s kopen?

Zoals eerder vermeld, zijn supercars gecompromitteerd als het op ruimte en comfort aankomt. Ze zijn veel moeilijker in en uit te stappen, en ze zijn soms luidruchtig en onaangenaam. Het grootste probleem met sportauto’s en supercars zijn echter de stoelen.

De stoelen voor deze auto’s zijn vaak ontworpen op een zogenaamde “bucket” manier. Dit betekent dat ze meer zijdelingse steun bieden om u op uw plaats te houden in de bochten. Soms zijn deze stoelen zo krap, dat een zwaarlijvig persoon er niet eens in past.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts