Beste sportwagens om te kopen in 2023

Beste sportwagens om te kopen in 2023

Een snelle stationwagon is een concept dat veel mensen dierbaar is en daarom bieden steeds meer autofabrikanten tegenwoordig prestatiegerichte stationwagons of “sportwagens” aan. Als dat iets is dat u interesseert, bent u bij ons aan het juiste adres, want wij gaan de allerbeste sportwagens om te kopen in 2023 op een rijtje zetten.

De beste sportwagen is altijd de Audi RS6 geweest en daarom staat hij ook bovenaan deze lijst. De nieuwste C8 RS6 is nu eindelijk verkrijgbaar in de VS, want de vorige C7 RS6 was dat niet. De op één na beste stationwagon die je kunt kopen is de Mercedes E63 AMG Wagon, die een soortgelijke filosofie volgt als de RS6, maar gewoon niet zo begeerlijk of cool is.

Ook de Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid Sport Turismo en de Jaguar XFR-S staan om goede redenen in deze lijst. Als u een elektrische sportwagen wilt, moet u de Porsche Taycan Cross Turismo kopen, want dat is de snelst accelererende wagen van alle auto’s op deze lijst.

Al met al is een snelle stationwagon iets wat je elke dag kunt gebruiken. Het is een auto die alle dagelijkse woon-werkverkeer, boodschappen en schoolritten aankan en tegelijkertijd de meeste auto’s op straat kan slopen in een kwartmijlsrace.

1. 2023 Audi RS6 Avant

De meest iconische en begeerlijke prestatiewagen van dit moment is waarschijnlijk de Audi RS6 Avant. De eerste snelle Audi stationcar werd midden jaren 90 onthuld en heette de Audi RS2. Audi is sindsdien onvermoeibaar snelle wagens blijven maken, terwijl de meeste andere merken zoals Mercedes pas veel later zijn toegetreden.

  Beste 4-zits supercars om te kopen in 2023

De 2023 RS6 heeft een twin-turbo V8-motor met 600 pk en 590 lb-ft koppel. Gekoppeld aan een ZF-transmissie is de RS6 zowel snel als comfortabel. Van 0 naar 100 km/u gaat in ongeveer 3,5 seconden en de RS6 is voorzien van alle comfort en luxe die u zich maar kunt wensen.

2. 2023 Mercedes Benz E63 AMG Wagon

De nummer één concurrent van de 2023 Audi RS6 is de 2023 E63 AMG van Mercedes. De E63 AMG Wagon wordt geleverd met een BiTurbo 4.0L V8 die 602pk en 627lb-ft koppel biedt en daarmee iets krachtiger is dan de RS6. De snelheid van 0-100 km/u is vrijwel gelijk aan die van de RS6, wat betekent dat deze twee auto’s qua prestaties echt op elkaar lijken.

De E63 AMG onderscheidt zich van de RS6 door de mogelijkheid om het voordifferentieel te ontkoppelen en de auto volledig achterwielaangedreven te maken. Als je dat koppelt aan de driftmodus, kun je de E63 als een driftauto rondrijden. Daarnaast is hij ook ongelooflijk praktisch en ruim met alle luxe voorzieningen die er zijn.

3. 2023 Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid Sport Turismo

Wie denkt dat de badge van Audi en Mercedes niet bijzonder genoeg is, kan ook kiezen voor de Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid Sport Turismo. Deze auto heeft dezelfde motor als de RS6, maar met toegevoegde elektromotoren die het vermogen opvoeren tot 700 pk en 642 lb-ft koppel, wat hem tot de krachtigste auto hier maakt.

  Is Aiways een luxemerk?

3,2 seconden van 0-100 km/u is ook een prestatie die je verwacht van high-end 911-modellen, niet van een familiestationwagen. De kwaliteit van de materialen is beter dan bij alle andere auto’s hier, maar de Panamera is de zwaarste en meest “ouderwetse” auto hier.

4. 2023 Jaguar XFR-S Sportbrake

Als je de gekste auto wilt die je kunt kopen, dan is de Jaguar XFR-S Sportbrake de auto die je moet hebben. Deze Jaguar is achterwielaangedreven, terwijl alle auto’s hier vierwielaandrijving hebben. Dat maakt de XFR-S het leukst om in te rijden als je van auto’s met een losse achterkant houdt. De aangeboden motor is een denderende 5.0L V8 met 550 pk en 502 lb-ft koppel.

Van 0-100 km/u duurt 4,5 seconden en dat is een stuk slechter dan alle andere auto’s uit deze lijst, maar dat is te verwachten van een auto met vierwielaandrijving. De XFR-S is ook niet in staat om andere auto’s hier te evenaren op het gebied van functionaliteit en technologie.

5. 2023 Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo

Als al deze sportwagens een beetje te oud voor je zijn en je elektrische kracht wilt, is de Porsche Taycan Turbo S Sport Turismo zo’n beetje je enige keuze. De Taycan krijgt dubbele elektromotoren die tot 750 pk kunnen leveren in een over-boostmodus, wat genoeg is voor een sprint van 0-100 km/u in slechts 2,6 seconden, waarmee hij alle andere auto’s in het stof laat bijten.
Het bereik is ongeveer 200-227 mijl, afhankelijk van het model, terwijl de luxe en kwaliteit van de materialen ongeëvenaard zijn.

  Demografische gegevens van kopers van luxe auto's

FAQ

Is een prestatiewagen beter dan een prestatie-SUV?

Een prestatiewagon is een auto die alle praktische voordelen en alle prestatievoordelen behoudt, want het is een auto met een aanzienlijk lager zwaartepunt. Dit betekent dat een sportwagen echt wendbaar is en goed kan sturen, terwijl een SUV altijd een SUV blijft.

Dit betekent een hoger zwaartepunt, waardoor de auto eerder overhelt in de bocht, wat de wendbaarheid belemmert. Bovendien zijn SUV’s ook zwaarder dan prestatiewagens, waardoor ze nog trager zijn.

Is een performance sedan beter dan een performance wagon?

De meeste mensen verkiezen tegenwoordig sedans boven wagens, vooral in het prestatiesegment, want de keuze aan prestatiewagens is op zijn zachtst gezegd beperkt. BMW is een van die merken die bekend staan om de beste performance sedans op de markt, maar die al een tijdje geen performance wagens meer maken.

De realiteit is dat een prestatie sedan is meestal beter kijken en spannender, terwijl een prestatie wagon is meer praktisch en gezinsvriendelijk. U moet dus beslissen wat u belangrijker vindt.

Is de Audi RS6 verkrijgbaar als sedan?

De Audi RS6 was vroeger verkrijgbaar als sedan en als stationwagen, maar de sedanversie werd stopgezet toen Audi met de RS7 op de markt kwam, die nu het summum van de Audi Sportsedan vormt. Audi vindt dat twee sportsedans met exact dezelfde motor en transmissie niet de moeite waard zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts