Welk model Mercedes is het meest betrouwbaar?

Welk model Mercedes is het meest betrouwbaar?

Of u nu een nieuwe of een oude auto koopt, het is belangrijk om rekening te houden met de betrouwbaarheid. Alle Mercedes-Benz auto’s mogen dan over luxueuze techniek en elegante ontwerpen beschikken, ze verschillen in betrouwbaarheid.

De Mercedes-Benz E-Klasse is het meest betrouwbare model van Mercedes op de markt. Hij wordt op de voet gevolgd door de Mercedes-Benz GLC-Klasse en de best verkochte Mercedes-Benz C-Klasse. De betrouwbaarheid van de Mercedessen varieert van model tot model. Zelfs binnen de klassen zijn sommige modellen betrouwbaarder dan andere.

Enkele decennia geleden was Mercedes-Benz populair om zijn luxueuze vormgeving en uitstekende techniek, maar niet om zijn betrouwbaarheid. Veel kopers van luxe auto’s kozen voor andere, meer betrouwbare voertuigen, omdat Mercedes-Benz onbetrouwbaar was voor gebruik over een lange periode. Vandaag de dag heeft Mercedes verschillende functies verbeterd, en bieden ze enkele van de meest betrouwbare luxe auto’s op de markt.

Volgens consumentenrapporten staat Mercedes-Benz op de 47e plaats als het gaat om betrouwbaarheid. Het merk is dus redelijk betrouwbaar. Consumer reports voert jaarlijks een onderzoek uit en rangschikt verschillende autofabrikanten in verschillende categorieën. Automerken als Volkswagen en Tesla staan hoger dan Mercedes, terwijl Porsche en Audi lager staan dan Mercedes.

Hier zijn de meest betrouwbare Mercedes-Benz automodellen:

Mercedes-Benz E-klasse

De E-Klasse is niet alleen het populairste automodel van Mercedes-Benz op de markt, maar ook het meest betrouwbare. Dankzij de details van veiligheid, vooruitstrevende ideeën, uitstekende service, geweldige techniek, verfijnd design, en de mogelijkheid om aangepast te worden. Dit model staat al meer dan 70 jaar aan de top.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, scoort de E-Klasse hoger dan de luxueuzere S-Klasse, en de low-end A-Klasse en C-Klasse. Een paar jaar geleden heeft Mercedes-Benz de auto echter massaal teruggeroepen. Dat was vanwege een probleem met het brandstofinjectiesysteem en de airbags. Het probleem werd opgelost en er zijn geen verdere terugroepacties geweest.

  Alfa Romeo Stelvio betrouwbaarheid

Zoals alle voertuigen van Mercedes-Benz heeft ook de E-klasse zijn deel van de problemen. Eigenaars van een E-klasse klagen meestal over brandstofsystemen en buitenbekleding. Ook hebben sommige eigenaren geklaagd over het elektrische systeem. De meeste van deze problemen zijn eenvoudig te diagnosticeren, en daarom is het van cruciaal belang om uw auto regelmatig te onderhouden.

De E-Klasse heeft een aantal uitstekende automodellen die over het algemeen zeer goed hebben gepresteerd. Deze omvatten de 2011 Mercedes-Benz E-Klasse Sedan, 2009 Mercedes-Benz E-Klasse Sedan, 2008 Mercedes-Benz E-Klasse Sedan, 2006 Mercedes-Benz -Class Wagon, 2003 Mercedes-Benz E-Klasse E320 Sedan, en 1992 Mercedes-Benz E-Klasse 400E Sedan.

Mercedes-Benz GLC-Klasse

Mercedes-Benz GLC-Klasse is een van de meest betrouwbare SUV’s op de markt. Het is een verhoogde versie van de Mercedes-Benz C-Klasse. Het is een elegante compacte SUV, maar comfortabel en krachtig. Toch zijn er klachten geweest over de indeling van de besturing en het infotainmentsysteem. Gebruikers zeggen dat ze niet intuïtief genoeg zijn.

Al met al is de auto zeer betrouwbaar in vergelijking met andere compacte SUV’s op de markt. Liefhebbers van een Mercedes-Benz auto zullen genieten van deze stijlvolle, betrouwbare en prestigieuze auto. Hij rijdt soepel en is stil in het gebruik. Zoals verwacht heeft hij ook een paar problemen, maar die zijn niet van de motor en kunnen snel worden verholpen.

Enkele van de beste Mercedes-Benz GLC-Klasse automodellen zijn de 2016 Mercedes-Benz GLC-Klasse, 2018 Mercedes-Benz GLC-Klasse 43 & 63, 2017 Mercedes-Benz GLC-Klasse Coupé, 2019 Mercedes-Benz GLC-Klasse 350e, en 2018 Mercedes-Benz AMG GLC-Klasse 63. Al deze auto’s zijn betrouwbaar en comfortabel.

Mercedes-Benz C-Klasse

Op het gebied van populaire Mercedes-Benz automodellen volgt de C-Klasse de E-Klasse op de voet. Maar qua verkopen heeft de C-Klasse meer eenheden verkocht dan de E-Klasse. Deze auto is ook zeer betrouwbaar in vergelijking met de S-Klasse, GLA-Klasse, en A-Klasse Mercedes-Benz modellen.
De Mercedes-Benz C-Klasse is uitgerust met high-end runflat banden, geperforeerde schijven en adaptieve remtechnologie. Een paar jaar geleden was de C-Klasse een van de minst betrouwbare auto’s op de markt, met een lage score in verschillende betrouwbaarheidsbeoordelingen. Daarna werden veel zaken verbeterd en nu is het een van de betrouwbaarste Mercedes-modellen.

  Mercedes R350 Betrouwbaarheid - is het een betrouwbare oude auto?

Ook deze auto heeft te kampen met verschillende problemen, die meestal verband houden met het elektrische systeem en de transmissie.
Het kan bogen op een aantal uitstekende automodellen, waaronder 2011 Mercedes-Benz C-Klasse Sedan, 1998 Mercedes-Benz C-Klasse C230 Sedan, 1996 Mercedes-Benz C-Klasse C220 Sedan, 1995 Mercedes-Benz C280 Sedan, en 2010 Mercedes-Benz C-Klasse Sedan.

Mercedes-Benz A-Klasse

Last but not least, de Mercedes-Benz A-Klasse is een van de minst betrouwbare Mercedes-Benz automodellen op de markt. Niet zo verwonderlijk, het heeft goedkopere onderdelen dan alle modellen die we hierboven hebben besproken. Het is echter nog steeds redelijk betrouwbaar.

De Mercedes-Benz A-Klasse kan bogen op verschillende veiligheidswaarderingen, zoals forward collision warning, actieve motorkap, automatische koplampen en autonoom noodremsysteem. Net als de C-Klasse rijdt dit model op runflat banden van hoge kwaliteit, zodat u verzekerd bent van een soepele rit. Zoals gewoonlijk moet u voorbereid zijn op elektrische problemen die niet met de motor te maken hebben.

Over het geheel genomen is de A-Klasse een uitstekende auto voor mensen die niet veel willen uitgeven aan onderhoud en reparaties. Zijn onbetrouwbaarheid wordt gecompenseerd door goedkopere onderdelen en onderhoudskosten. Enkele van de Mercedes A-Klasse modellen zijn de 2019 Mercedes-Benz A-Klasse Sedan, 2004 Mercedes-Benz A-Klasse 140, en 2010 Mercedes-Benz A-Klasse E-Cell.

Veelgestelde vragen over de betrouwbaarheid van Mercedes

Waarom is Mercedes-Benz onbetrouwbaar?

De meeste automodellen van Mercedes-Benz zijn onbetrouwbaar vanwege de geavanceerde technologie die aan hun systeem is toegevoegd. Daarom kan een kleine hapering aan het systeem ervoor zorgen dat uw auto aan de grond komt te staan. Zo beschikken de meeste Mercedes-Benz automodellen tegenwoordig over het Mercedes-Benz User Experience (MBUX) systeem, inclusief het high-end infotainmentsysteem.

  Welke Mercedessen hebben twee accu's

Welk Mercedes-Benz automodel is betrouwbaarder – de A-klasse of de S-klasse?

De Mercedes-Benz S-klasse is misschien niet het meest betrouwbare model, maar wel beter dan de A-klasse. De Mercedes-Benz A-klasse is het minst betrouwbare automodel van Mercedes. Hij heeft vaak problemen met het elektrische systeem. Opvallend is dat auto’s uit de A-klasse met benzinemotor meer problemen ondervinden dan auto’s met dieselmotor.

Zijn nieuwe Mercedes-Benz auto’s betrouwbaar?

Hoewel de nieuwste Mercedes-Benz auto’s betrouwbaarder zijn dan de oudere modellen, zijn ze nog steeds niet zo betrouwbaar. Dit is te wijten aan de nieuwe technologieën waarmee ze zijn uitgerust en enkele mechanische problemen die bij de meeste Mercedes automodellen kunnen worden aangetroffen.

Bottom line

Als u op zoek bent naar het meest betrouwbare automodel van Mercedes-Benz, dan is de E-Klasse de beste. Hij wordt gevolgd door de GLC-Klasse en de C-Klasse. Al deze auto’s zijn betrouwbaar, maar bieden ook comfort, luxe en een elegant design. Naast betrouwbaarheid hebben ze ook allemaal een garantie van 4 jaar of 50.000 mijl.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts