Welk model is de kleinste Mercedes SUV?

De kleinste Mercedes SUV is de GLA. De GLA begint bij ongeveer $ 36k en biedt elk beetje van de Mercedes ervaring, zelfs in het kleinste model in de Mercedes SUV line-up.

De SUV-trend begint de wereld te veroveren, vooral de VS, waar de meeste nieuwe auto’s die verkocht worden SUV’s zijn. Mercedes is erin geslaagd een concurrerend model in het kleinste SUV-segment aan te bieden. De nieuw uitgebrachte GLA is de tweede sterk verbeterde generatie, en Mercedes is erin geslaagd om er in 2020 maar liefst 25k van te verkopen in de V.S..

Reguliere GLA-modellen

Het GLA-gamma begint met de $ 36k GLA 250, een voorwielaangedreven kleine SUV aangedreven door een 2.0-liter inline 4 turbomotor, die 221pk en 258 lb-ft @ 1.800 rpm biedt. Dit model is goed voor een brandstofverbruik van 25 MPG in de VS, gekoppeld aan een 8-traps transmissie met dubbele koppeling.

Het volgende model in het gamma is de GLA 250 4MATIC die $38k kost. Dit model wordt aangeboden met een vierwielaandrijving en de rest van de aandrijflijn is hetzelfde als de eerder genoemde GLA250, met een iets minder gunstige 24MPG US.

De GLA wordt aangeboden met een keur aan opties en pakketten, waarvan het AMG-pakket, dat 2600 dollar kost en een stijlvoller exterieur en een beter uitziend interieur met sportstoelen en een sport AMG-stuurwiel biedt, het populairst is.

Sommige pakketten zoals het Premium-pakket, dat 1750 dollar kost, bieden een opgewaardeerd multimediasysteem met grotere displays, elektrisch inklapbare spiegels en handsfree en sleutelloze toegang.

GLA AMG-modellen

Als je het gewone GLA-model nogal saai en traag vindt, kun je altijd nog kiezen voor een van de sportieve AMG-versies die een overvloed aan sportieve opties en pakketten bieden, met ook nog eens een opgewaardeerde aandrijflijn.

  Wat is de beste SUV voor een gezin van 6?

Het AMG-gamma begint met de GLA 35 AMG die $ 47.550 kost en wordt aangeboden met een door AMG verbeterde 2,0-liter inline 4-turbomotor gekoppeld aan een AMG Speedshift-versnellingsbak met 8 versnellingen met 302 pk en 295 lb-ft bij 3.000-4.000 t/min. De GLA 35 sprint van 0-60 in ongeveer 5 seconden met een fatsoenlijke 23MPG US.

De top-of-the-line GLA is de AMG 45 die rond de 54.500 dollar kost. Dit model is de zingende en dansende GLA die erin slaagt het hoogste prestatieniveau te bieden, voor zover het kleine SUV’s van Mercedes betreft. Dit model biedt een handgemaakte 2-liter turbomotor met 382 pk en 354 lb-ft @ 4.750-5.000 tpm.

De 45 AMG wordt ook geleverd met de 8-traps Speedshift AMG versnellingsbak en een 0-60 tijd van 4,3 seconden. Deze versie van de GLA is ook in staat om maar liefst 100% van zijn vermogen alleen naar de achterwielen te sturen om de sportiefste rijeigenschappen te bereiken bij een minder dan gunstige 20MPG US.

De oude GLA vs de nieuwe GLA

In 2014 besloot Mercedes een nieuw segment te betreden door de GLA aan te bieden. Deze was losjes gebaseerd op de A-klasse hatchback en verkocht niet zo goed omdat veel mensen vonden dat de A-klasse en de eerste-gen GLA de Mercedes-kruidigheid misten.

Maar in 2020 introduceerde Mercedes de nieuwe GLA. Hoewel hij zijn DNA nog steeds deelt met de A-klasse, nam Mercedes dit keer wat tijd in het ontwerp om hem de driepuntige ster waardig te maken. De nieuwe GLA deelt bijna niets met de oude, en verslaat de oude GLA in elk denkbaar aspect.

  Meest luxueuze Mercedes SUV?

Een pre-2016 GLA 250 kan worden gekocht voor $ 15-$ 16k voor een fatsoenlijk model, en de prijs is te rechtvaardigen. Maar als je in staat bent om dieper in je zakken te reiken voor de nieuwe GLA, dan ga je zeker waar voor je geld krijgen.

GLA FAQ

Hoe betrouwbaar is de Mercedes GLA?

Volgens WhatCar verdient de Mercedes GLA 2014-2020 3 van de 5 sterren als het gaat om betrouwbaarheid. Dit model heeft een behoorlijke hoeveelheid storingen en problemen laten zien, waarvan sommige zijn gekoppeld aan motor- en airbagstoringen die een behoorlijk bedrag kunnen kosten om te verhelpen.

De 2021 GLA is net uitgekomen en er zijn niet veel consumentenrapporten die suggereren dat de betrouwbaarheid van de GLA twijfelachtig is. De voorspellingen voor de nieuwe GLA zijn een stuk gunstiger in vergelijking met het vorige generatie model.

Is de nieuwe GLA beter dan de Audi Q3?

De GLA en de Q3 zijn de twee reuzen van het kleine SUV-segment. Het vergelijken van deze twee is te verwachten, omdat de meeste kopers ze allebei zouden moeten onderzoeken. Als het op styling aankomt, wint de Q3, want de Q3 ziet eruit als de top-of-the-line Audi Q8, terwijl de GLA eruitziet als de A-klasse op stelten.

De Audi Q3 begint rond de $36k, maar is over het hele gamma een stuk goedkoper dan de GLA. De Mercedes biedt een betere, meer verfijnde transmissie in vergelijking met de Q3. Beide worden aangeboden met voorwielaandrijving of vierwielaandrijving.

  Wat is de snelste Mercedes Benz?

De Q3 kost minder, maar de GLA is zuiniger met brandstof. Wat het interieur betreft, bieden beide auto’s fantastische interieurs. De vraag welke van de twee beter is, is dus aan de potentiële eigenaar. We kunnen gerust stellen dat zowel de GLA als de Q3 zelfs de meest veeleisende klant tevreden zullen stellen.

Wat is de beste Mercedes SUV om te kopen?

Mercedes verkoopt momenteel 9 verschillende SUV’s voor elk denkbaar doel. Kiezen tussen zo’n grote verscheidenheid aan opties lijkt misschien een beetje ontmoedigend. Maar de duidelijke winnaar van de hele SUV line-up van Mercedes is de GLC SUV, omdat hij de beste eigenschappen van een auto en een “echte” SUV combineert.

De 2021 GLC begint rond de $43k en biedt een verleidelijke middenweg tussen de kleinere en de grotere Mercedes SUV’s. Bovendien wordt de GLC ook beschouwd als een van de meest betrouwbare Mercedes SUV’s, net als de GLK die ervoor kwam.

De GLC wordt aangeboden als variant met voorwielaandrijving en als variant met vierwielaandrijving. Het lijkt ook een verleidelijke gezinsauto. De GLC is redelijk goed uitgerust en kan worden aangeschaft met de meeste Mercedes opties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts