Welk model verving de Volvo XC70?

De Volvo XC70 was een uitstekende stationwagon met een ruim en luxueus interieur, diverse geavanceerde veiligheidstechnologieën en een vierwielaandrijvingssysteem. Maar welk Volvo-model verving deze uitzonderlijke stationwagon?

De Volvo V90 Cross Country vervangt de Volvo XC70. Het is ook het laatste model in de 90-reeks van Volvo, die bestaat uit de S90 Sedan, de V90 wagon met dubbele turbo en de XC90 SUV met zeven zitplaatsen. Nadat de XC70 in 2016 werd stopgezet, werd later, begin 2017, de Volvo V90 Cross Country geïntroduceerd.

Toen Volvo stopte met de productie van de XC70, bleef er een gat over om op te vullen en het duurde niet lang voordat de V90 Cross Country werd geïntroduceerd. Bovendien was deze auto perfect voor personen die geen wagon of SUV wilden, maar iets ertussenin.

In tegenstelling tot de Volvo XC70 heeft de Volvo V90 Cross Country meer bodemvrijheid en een grotere auto dan zijn voorganger. Dit is typerend voor de meeste cross-country modellen. Bovendien trekt de V90 Cross Country wagon een hogere prijs aan van ongeveer $50.000, wat behoorlijk hoger is dan de beginprijs van de XC70.

Kenmerken van de Volvo V90 Cross Country

Volvo staat bekend om het maken van een aantal van de mooiste en meest geavanceerde stationwagons op de markt. De Volvo V90 Cross Country is dan wel geen stationwagon, maar hij staat wel dichter bij een stationwagon dan bij een SUV.

Qua looks en bouwkwaliteit kan de Volvo V90 Cross Country zich meten met de besten op de markt. De auto oogt elegant en luxueus tegelijk. Bovendien heeft hij een Scandinavisch geïnspireerd interieur dat je versteld zal doen staan.

  Is Volvo een luxemerk?

Het interieur is voorzien van de meeste functies die u zich kunt wensen in een luxueuze Cross Country. Dankzij voorzieningen als gebeeldhouwde stoelen, echt houten bekleding, lederen bekleding, een groot zonnedak, automatische klimaatregeling met twee zones en een digitaal meterdisplay.

Volvo staat bekend om zijn geavanceerde technologie en u zult blij zijn die te vinden in dit off-road monster. De meest opvallende technologie waarmee deze auto is uitgerust, is de semi-autonome rijtechnologie. Daarom is het besturen van deze auto leuk en minder vermoeiend met deze technologie.

De Volvo V90 Cross Country ziet er niet alleen elegant uit met een luxueus en technologisch geavanceerd interieur, maar beschikt ook over een grote laadruimte. En met zijn uitstekende bodemvrijheid is het een perfecte auto voor off-road activiteiten, zoals picknicken, wandelen, en nog veel meer.

Hoe presteert de Volvo V90 Cross Country?

Uitgerust met een turbo- en supercharged 2,0-liter viercilindermotor die bekend staat als T6, verwacht je dat deze auto op de weg presteert. Hij levert tot 316 pk, wat fantastisch is in zijn klasse. Bovendien wordt hij geleverd met een AWD-systeem dat hem helpt om op elk terrein met minder problemen te manoeuvreren.

Hoewel het weggedrag nog steeds een probleem is bij de V90 Cross Country, is het enorm verbeterd ten opzichte van de XC70. Deze auto kan in slechts 5,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Bovendien is de bediening van de auto eenvoudig met een digitaal 12,3-inch meterscherm en een verticaal georiënteerd 9,0-inch touchscreen in het midden.

Is de Volvo V90 Cross Country veilig?

Een van de dingen waarmee Volvo zich onderscheidt van andere luxe auto’s is veiligheid. Ondanks dat Mercedes zeer geavanceerde veiligheidsvoorzieningen heeft, is Volvo nog steeds het veiligste automerk op de markt. De Volvo V90 is in deze categorie niet achtergebleven. Deze cross country komt met lane departure warning, adaptive cruise control, automated emergency braking, en nog veel meer.

  Is er een sportieve Volvo?

Is de Volvo V90 Cross Country een stationwagon?

Nee, de Volvo V90 is geen stationwagon. Wel biedt Volvo de V90 stationwagon aan voor kopers die geïnteresseerd zijn in een stationwagon. In tegenstelling tot de V90 stationwagon, heeft de V90 Cross Country een verhoogd onderstel en een standaard AWD-systeem. Daarom is hij beter geschikt voor ruig terrein.

FAQ

Waarom is Volvo gestopt met het maken van de XC70?

Volvo is gestopt met de productie van de XC70 omdat de concurrentie goedkopere auto’s produceerde die ook betrouwbaarder waren. Bovendien was de XC70 niet betrouwbaar en ook de rijeigenschappen waren niet goed. Bovendien was de XC70 niet zuinig met brandstof en dus duur in onderhoud. Met al deze factoren besloot Volvo te stoppen met de productie en met een betere auto te komen.

Wanneer stopte Volvo met de productie van de XC70?

Volvo stopte met de productie van de XC70 in 2016. Het was de derde generatie van de 70-serie die in 1996 werd geïntroduceerd. De eerste generatie van de 70-serie werd geproduceerd van 1996 tot 2000, de tweede generatie van 2000 tot 2007, en de derde generatie van 2000 tot 2016, alvorens te worden stopgezet.

Zijn Volvo XC70’s betrouwbare auto’s?

Nee, de Volvo XC70 mag dan een goede, luxueuze, veilige en zeer geavanceerde auto zijn, maar betrouwbaar was hij niet. Dit is iets wat bij veel Volvo automodellen voorkomt. De Volvo XC70 behoort echter tot de minst betrouwbare Volvo-modellen, zelfs nadat hij uit productie is genomen. Dus, als u van plan bent om een gebruikte XC70 te krijgen, wees bereid om meer uit te geven aan onderhoud.

  Gaan Volvo's vaak kapot? Is Volvo een betrouwbare auto?

Zijn Volvo reparaties duur?

Ja, reparaties aan Volvo’s zijn duur. Dat komt omdat de onderdelen niet gewoon zijn en speciale software hebben. Volvo-onderdelen zijn duurder dan die van gewone auto’s zoals Toyota, Nissan en Honda. Desalniettemin zijn Mercedes, BMW en Audi onderdelen een beetje duurder dan die van Volvo.

Wat is een hoge kilometerstand voor een Volvo?

De hoge kilometerstand van een Volvo is ongeveer 200.000 mijl. Dit is het gemiddelde aantal kilometers dat de meeste Volvo’s kunnen klokken voordat ze ernstige problemen ontwikkelen die een permanente snavelafbraak kunnen veroorzaken. Maar sommige betrouwbaardere Volvo-modellen kunnen meer dan 300.000 mijl op de teller zetten als ze goed worden onderhouden. De Volvo met de meeste kilometers is de Volvo P1800 die 3,2 miljoen mijl heeft afgelegd.

Samenvatting

De Volvo XC70 stationwagon werd vervangen door de Volvo V90 Cross Country. Beide auto’s zijn uitzonderlijk, maar de Volvo V90 is betrouwbaarder, ruimer, luxueuzer en heeft meer bodemvrijheid. Hij is ook perfect voor mensen die op zoek zijn naar een auto die het midden houdt tussen een stationwagon en een SUV.

Maar als u geïnteresseerd bent in een stationwagon, biedt Volvo ook de V90 stationwagon aan. Deze is veel goedkoper dan de V90 Cross Country, maar minder praktisch.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts