Wat is er zo bijzonder aan Tesla?

Wat is er zo bijzonder aan Tesla?

Tesla heeft niet alleen de populariteit van elektrische voertuigen (EV’s) veranderd, maar het is momenteel ook ’s werelds meest waardevolle autobedrijf. Maar wat maakt Tesla zo speciaal?

Tesla is speciaal vanwege de vele voordelen die het biedt ten opzichte van andere autofabrikanten. In vergelijking met andere topauto’s zijn Tesla’s leuk, gemakkelijk en soepel om in te rijden. Daarnaast zijn ze milieuvriendelijk, comfortabel, veilig, stil in gebruik en hebben ze een grote opslagcapaciteit.

Kortom, een Tesla heeft bijna alles wat u zich kunt wensen in een moderne auto. Daarom wordt hij door velen ook wel de auto van de toekomst genoemd. Dankzij zijn geavanceerde technologie, uitgebreide garantie, en eenvoudige software-upgrade die het komt.
Dit is wat Tesla zo speciaal maakt:

Uitstekend ontwerp

Ondanks het feit dat Tesla een elektrische auto is, biedt het een aantal van de beste auto-ontwerpen op de markt. Dit geldt zowel voor het exterieur als het interieur. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Tesla Model S. Deze auto is werkelijk prachtig met een design dat zich kan meten met de beste op de markt.

Geen brandstoftank

Een andere reden waarom elektrische Tesla’s bijzonder zijn, is dat ze geen brandstoftank hebben. In plaats daarvan zijn ze uitgerust met een zeer groot accupakket met energieopslagcellen, een koelsysteem en een aantal elektrische bedieningselementen. Deze bevinden zich in een platte doos tussen de framerails, onder de vloerkuip.

Opslag vooraan

Naast het ontbreken van een brandstoftank, heeft deze auto ook geen motor, wat betekent dat de motorruimte aan de voorkant van de auto een andere opslagruimte is. Dit in tegenstelling tot andere fabrikanten van elektrische auto’s die laders, omvormers, elektronische besturingselementen en soms zelfs elektromotoren onder de motorkap plaatsen.

  Waarom slijten Tesla banden zo snel?

Extreem veilige auto

Een van de dingen die Tesla boven veel high-end auto’s plaatst, is zijn veiligheid. Tesla behoort tot de best beoordeelde auto’s op het gebied van veiligheid. Zo heeft de Tesla Model X een veiligheidswaardering van 5 sterren in alle categorieën van de National Highway Traffic Safety Administration.

Snellere acceleratie

Als het op acceleratie aankomt, verslaat niets Tesla, ook BMW niet. Neem bijvoorbeeld de Tesla Model S, die in 2,28 seconden van 0 naar 60 kan accelereren. Dat is ver boven de concurrentie, want de naaste concurrenten kunnen in 3 tot 4 seconden van 0 naar 60 km/u accelereren.

Gemakkelijk te besturen en te controleren

Een van de grootste voordelen van een Tesla is het gebruiksgemak. In tegenstelling tot traditionele auto’s met veel schakelaars, knoppen, soft-touch knoppen en joysticks, hebben Tesla’s deze dingen niet. Integendeel, deze EV wordt geleverd met een groot, in het midden gemonteerd, 17-inch scherm dat alles regelt.

Gemakkelijk te onderhouden

Omdat Tesla’s niet zoals andere auto’s veel bewegende onderdelen hebben, is regelmatig onderhoud eenvoudig en minder kostbaar. De aandrijflijn van Tesla heeft ongeveer 17 bewegende onderdelen, vergeleken met de 200 onderdelen in een traditionele aandrijflijn met interne verbranding.
Daardoor kunt u uw auto bedienen vanaf een centraal scherm en hebt u niet te maken met veel knoppen of knoppen. De enige knoppen die u zult tegenkomen zijn de ontgrendeling van het dashboardkastje en de alarmlichten. De snelheidsmeter en de informatie over het energiesysteem worden digitaal geprojecteerd op het scherm tegenover de bestuurder.

Uitstekend batterijvermogen

Tesla’s batterijsysteem onderscheidt zich van alle andere elektrische voertuigen met batterijvoeding (BEV’s). Terwijl andere EV-fabrikanten lithium-ionaccu’s in zakformaat of grote platte accucellen gebruiken, gebruiken Tesla’s accu’s met een cilindrisch formaat van nikkel-kobalt-aluminiumchemie. Deze batterijen hebben 50% meer energiedensiteit dan die in andere BEV-cellen.
Dat is de reden waarom Tesla een groot bereik heeft en hoge prestaties levert. Bovendien beschikt Tesla over een 10 kW lader die sneller oplaadt dan andere laders op de markt. De meeste BEV’s gebruiken een lader van 6,6 kW die alleen sap kan opnemen van een woning van niveau 2.240 volt.

  Hoeveel gaat uw elektriciteitsrekening omhoog met een Tesla?

Draadloze updates

Tesla biedt meestal software-updates voor zijn auto’s aan en levert ze draadloos af wanneer het de bestuurder uitkomt. De meeste van deze upgrades zijn gratis en updaten verschillende functies op het voertuig. Een van de laatste upgrades was bijvoorbeeld voor de unieke falcon-wing deuren van model X.

Lagere afschrijvingswaarde

Last but not least is Tesla zo bijzonder vanwege zijn lage afschrijvingswaarde in vergelijking met andere luxe voertuigen. Dit is iets waar veel high-end auto’s niet op kunnen bogen, omdat ze zeer snel afschrijven op het moment dat ze het terrein verlaten. Tesla heeft een afschrijvingswaarde van ongeveer 58% na 3 jaar bezit.

Tesla FAQ

Waarom wordt Tesla Motors dagelijks populairder?

Tesla wordt populair omwille van zijn uitzonderlijke prestaties, comfort, veiligheid en efficiëntie. Bovendien zijn Tesla elektrische voertuigen erg handig omdat het bedrijf in de hele VS een gratis supercharger-netwerk heeft geïnstalleerd. Bovendien zijn deze auto’s gemakkelijk te onderhouden en hebben ze een hoge doorverkoopwaarde.

Wat zijn enkele van de belangrijkste innovaties van Tesla Motors?

Hoewel Tesla in de loop der jaren een aantal belangrijke innovaties heeft doorgevoerd, wegen sommige uitvindingen zwaarder dan andere. Deze omvatten zijn ongelooflijke batterijbereik dat tot 265 mijl in de Tesla Roadster dekt. Andere topinnovaties zijn de veiligheid van de batterij, de uitstekende oplaadtijd, het distributienetwerk en de infrastructuur voor laadstations.

  Zijn Tesla's goed in de sneeuw?

Waarom een Tesla kopen?

Een Tesla kopen is niet alleen een goede investering, maar u kunt er ook zeker van zijn dat u de auto tegen een hogere waarde kunt doorverkopen dan andere high-end voertuigen. Tesla’s zijn bovendien veilig, krachtig, efficiënt en comfortabel. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over de uitstoot van het voertuig, aangezien de auto milieuvriendelijk is.
Als het aankomt op onderhoud en reparaties, zult u verrast zijn te horen dat het rijden met een Tesla zeer kosteneffectief is met weinig tot geen onderhoud nodig. Aangezien u geen gas nodig heeft, zijn er weinig onderdelen waar u zich zorgen over hoeft te maken als het op slijtage aankomt.

Is Tesla de toekomst van de auto-industrie?

Dit is een vraag die op autoforums een groot debat heeft ontketend. Het is moeilijk om tegen te spreken dat Tesla de auto van de toekomst is, aangezien het nog maar 17 jaar bestaat. Maar ook al zijn sommigen van mening dat Tesla niet de auto van de toekomst is, het is wel de meest geavanceerde auto van dit moment.

Laatste gedachten

Tesla is een bijzondere auto vanwege zijn rijgemak, onderhoud en betrouwbaarheid. Deze elektrische auto is bovendien veilig, presteert op hoog niveau en is zeer efficiënt. U hoeft zich geen zorgen te maken over benzine als u met Tesla in zee gaat. En als u wilt upgraden naar het nieuwste Tesla-model, kunt u uw auto voor een fantastische prijs verkopen omdat de afschrijving zeer laag is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts