Waarom slijten Tesla banden zo snel?

Tesla is een van de best presterende luxewagens op de markt. Maar met het enorme vermogen dat deze auto levert, kunt u verwachten dat de banden sneller slijten.

Tesla-banden slijten sneller door de hogere prestaties van hun auto’s. De auto’s leveren een verbazingwekkend vermogen met een sterk koppel dat druk uitoefent op de banden, waardoor ze sneller slijten. Tesla’s zijn ook vrij zwaar, wat extra druk op de banden legt.

De snelheid waarmee Tesla-banden verslijten, is ook afhankelijk van het type banden dat u gebruikt en het Tesla-model. Daarnaast spelen uw locatie en rijgewoonten ook een grote rol bij de snelle slijtage van uw banden. Hier zijn enkele redenen waarom Tesla banden zo snel slijten:

Zware auto

Een van de belangrijkste redenen waarom Tesla banden sneller slijten is omdat ze veel zwaarder zijn dan andere auto’s. Dit zorgt voor stress op de banden, die uiteindelijk sneller verslechteren. Dat is waarom de Tesla Model X en Model S banden sneller slijten dan andere Tesla modellen.

De auto harder duwen

Tesla’s behoren tot de snelste auto’s op de markt. Dankzij de enorme hoeveelheid vermogen en koppel die door het aandrijfsysteem aan de banden wordt geleverd. Door de snelle acceleratie en de hoge bochtensnelheden zijn de banden het contactpunt dat al het “misbruik” te verduren krijgt, waardoor ze sneller verslijten.

RWD systeem

Aangezien de meeste Tesla-modellen een achterwielaandrijving hebben, slijten de banden sneller. Voeg dit toe aan de snellere acceleratie en het regeneratieve remmen, en je hebt achterbanden die sneller zullen slijten dan de voorwielen.

Wat te doen om de bandenslijtage van uw Tesla te verminderen?

Regelmatig onderhoud

Uw autobanden zullen slijten, ongeacht hoe u rijdt. U kunt echter snellere slijtage verminderen door uw EV regelmatig te onderhouden. Pas technieken toe zoals de juiste bandenspanning en regelmatige uitlijning om te voorkomen dat de banden ongelijkmatig slijten of bijdragen aan snellere slijtage.

  Hoe laad je een Tesla op in geval van nood?

Overweeg kleine wielen

Kleinere wielen en kleinere banden zien er misschien niet zo elegant uit als grote wielen. Ze zijn echter goedkoper en gaan iets langer mee dan grote wielen. Dus, de kleinere wielen zullen langer meegaan en u op de lange termijn wat dollars besparen.

Verminder snelheid

Een van de beste gevoelens over het rijden met een EV is hoe soepel en moeiteloos de auto rijdt. Als gevolg daarvan zijn veel Tesla-rijders geneigd om de voet op het pedaal te zetten en sneller te accelereren. Dit zet echter uw banden onder spanning en daarom moet u het rustig aan doen.

Welke Tesla modellen slijten banden veel sneller?

Tesla Model X

De Tesla Model X levert niet alleen uitzonderlijke prestaties en een uitstekende snelheid zoals de andere Tesla modellen, maar is ook zwaarder. Hierdoor hebben de banden veel te verduren waardoor ze sneller slijten dan andere Tesla modellen. Dus, als u Model X rijdt, verwacht dan dat u uw banden iets sneller moet vervangen dan bij andere modellen.

Tesla Model S

De Tesla Model S is ook een zware auto. Hoewel hij niet zwaarder is dan de Tesla Model X, is hij wel zwaarder dan alle andere Tesla modellen. Integendeel, het is het snelste Tesla model op de markt. En met een hoger koppel en regeneratieve remmen, verwacht u dat Tesla Model S banden sneller verslijten.

  Wat zijn de nadelen van het bezit van een Tesla?

FAQ

Hoe lang gaan Tesla banden mee?

Tesla raadt aan om uw banden na elke 10.000 tot 12.000 mijl te inspecteren. Als u vaak rijdt, moet u uw banden vervangen na ongeveer 10.000 mijl. Bovendien moet u uw banden roteren na elke 6.000 mijl. Merk op dat alle AWD moeilijker is voor banden dan RWD of 4WD systemen.

Waar kan ik Tesla banden wisselen?

Het is gemakkelijk, u kunt uw beschadigde banden laten vervangen bij een Tesla Service Center of bij een nabijgelegen bandenzaak. Rijd nooit met een lekke of beschadigde band want dat is zeer riskant. U kunt altijd op pechverhelping klikken voor onmiddellijke hulp.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van Tesla banden?

Eerst en vooral, er gaat niets boven Tesla banden. Net als alle auto’s zullen de bandenprijzen variëren naargelang verschillende factoren. Dit omvat uw Tesla model, rijgewoonte en klimaat. Sommige bandendealers zullen all-weather banden, winterbanden of zomerbanden aanraden.

Het is belangrijk om te begrijpen dat u meer betaalt voor all-weather banden of veiligere banden met een hoge snelheidsclassificatie dan banden die niet hoog gewaardeerd zijn. De Michelin Pilot Sport 4S-banden zijn bijvoorbeeld iets duurder dan de Michelin Primacy MXM4. Beide banden zijn bedoeld voor de Tesla Model 3.

Gebruikt Tesla speciale banden?

Nee, dat is niet het geval. Tesla gebruikt Tesla Michelin banden. Tesla banden zijn echter iets anders gebouwd om de prestaties, veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid te optimaliseren. Hierdoor zijn ze bestand tegen extreme temperaturen, UV-licht, hoge belastingen en verschillende omgevingsfactoren.

Om uw Tesla Michelin-banden optimaal te laten presteren, moet u ze volgens het aanbevolen roulatieschema laten roteren. Zorg er ook voor dat u de banden vervangt zoals aanbevolen door de fabrikant.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Tesla?

Moet ik alle banden vervangen als één band van een Tesla het begeeft?

Nee, dat hoeft u niet te doen. Tesla raadt echter wel aan om alle banden te vervangen als één wiel slecht of beschadigd is. Dit is belangrijk omdat de meeste Tesla’s AWD zijn. Je hoeft echter niet alle banden te vervangen, maar je moet wel beide banden op één as vervangen.
Dus, als het de voorband is, vervang dan beide voorwielen, en vice-versa voor de achterwielen. Dit is cruciaal omdat er een verschil is tussen de wielen dat nog meer wordt belast als de banden verschillende diameters hebben. Bovendien, als banden verschillende profieldieptes hebben, zal er een ongelijke wielomtrek zijn.
De belangrijkste reden waarom Tesla zijn klanten aanbeveelt om alle banden te vervangen is vanwege het All-wheel-drive systeem, ABS en tractiecontrolesystemen die gebruik maken van wielsensorgegevens. Het vervangen van alle wielen zal ervoor zorgen dat de wielsensorgegevens die worden verkregen correct en nauwkeurig zijn.

Bottom line

Alles bij elkaar genomen slijten Tesla-banden sneller door het krachtige koppel, de hoge prestaties en het gewicht. Als u deze drie factoren combineert, zult u merken dat Tesla-banden onder druk komen te staan en uiteindelijk sneller verslijten dan andere banden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts