Waarom worden BMW’s zo snel afgeschreven?

Hoewel BMW’s luxewagens zijn die bekend staan om hun bevredigende rijervaring, worden ze sneller afgeschreven dan de meeste automerken. De grootste reden hiervoor is het stigma rond BMW rijders. Onervaren of roekeloze bestuurders betekenen agressief rijgedrag en minder onderhoud, waardoor de prijs van tweedehands BMW’s sterk daalt, waardoor ze vaak een goede deal zijn.

De meeste nieuwe Duitse auto’s worden snel afgeschreven om enkele van dezelfde redenen als BMW. Laten we eens kijken waarom.

Afbreekbaar rubber

Een van de belangrijkste redenen waarom BMW’s snel in waarde dalen is het gebruik van afbreekbaar rubber dat de Duitse regering aan alle autofabrikanten in het land heeft opgelegd. Alle grote autofabrikanten in Duitsland zoals Porsche, Volkswagen, Opel, BMW, Audi, Mercedes-Benz, en anderen, volgen deze richtlijnen.

Synthetisch rubber gaat veel langer mee dan 10 jaar, maar is verboden. Vanwege het afbreekbare rubber dat wordt gebruikt, hebben veel onderdelen van uw gemiddelde BMW de neiging na een paar jaar dienst kapot te gaan. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom tweedehands BMW’s zo gemakkelijk kapot gaan, hun plastic onderdelen zijn afbreekbaar en niet synthetisch.

Als Duitse auto’s met dezelfde rubberen onderdelen gebouwd zouden zijn als Japanse of Amerikaanse auto’s, zouden hun motoren waarschijnlijk onstopbaar zijn en vele jaren meegaan.

Reparaties voor BMW’s zijn complexer dan ze zouden moeten zijn

Duitse auto’s, met name BMW’s, zijn helemaal niet gemakkelijk om aan te werken. Een eenvoudige reparatie zou tussen de 2 en 3 uur in beslag moeten nemen, maar bij een BMW of een Mercedes-Benz zou dat het dubbele of driedubbele zijn, om nog maar te zwijgen van de arbeidskosten die veel hoger liggen.

Ondanks het feit dat een rubberen pakking zelf minder dan $10 kan kosten, kan het uiteindelijk meer dan $1,000 kosten om te vervangen omdat het een paar uur zal duren voor een monteur om er bij te komen vanwege een enorme V12 motor, die nauwelijks in de motorruimte past, waardoor het bijna onmogelijk is om bij een enkele bout te komen om deze te verwijderen.

  Beste BMW om te veranderen

In gedachten houdend dat oudere auto’s meer reparaties nodig hebben dan nieuwere, wordt dit alles verrekend in de prijs, aangezien je normaal reparaties zou verwachten wanneer je een tweedehands auto koopt. Dit is een van de belangrijkste redenen voor de snelle waardevermindering van BMW wagens.

Nieuwe bestuurders kiezen vaak BMW’s

Er heerst een stigma rond BMW rijders dat ze agressief, onervaren en onbeschoft zijn. Agressief rijden veroorzaakt slijtage aan zowel interieur, exterieur onderdelen, en de motor van uw auto. BMW rijders zijn eikels, of tenminste in films worden ze zo afgeschilderd.

Ondanks het feit dat films het bewustzijn van consumenten over de hele wereld voor het automerk vergroten, leidt het er ook toe dat u denkt dat als u een BMW tweedehands koopt, deze misschien al op de rand van de afgrond staat.

Ongeacht of dit waar is of niet, het verlaagt de prijs van tweedehands BMW’s aanzienlijk. Het echte probleem hier is dat er veel nieuwe bestuurders zijn die in BMW’s stappen en onervaren bestuurders betekenen minder onderhoud voor de auto, wat leidt tot waardevermindering en motorschade na verloop van tijd.

Leases zijn goed voor meer dan 50 procent van de BMW wagens

Vraag en aanbod spelen een grote rol bij de prijsvorming van elk product, ongeacht het merkimago. Aangezien er veel geleasede BMW’s zijn, betekent dit dat er een grote toestroom is van 2- en 3-jaar oude BMW’s die de tweedehands automarkt bereiken. Hoe meer auto’s er van een bepaald model op de markt zijn, hoe meer concurrentie er is om te verkopen, zodat de prijs sterk daalt.

  Zijn tweedehands BMW's betrouwbaar?

De eerste-jaar afschrijving van BMW modellen is brutaal. BMW is een statussymbool en vertrouwt erop dat zijn klanten genieten van de geur van echt leer in een auto, die na de eerste eigenaar verdwijnt. Bovendien, als je een auto leaset en de garantie loopt na het derde jaar af, dan heb je de neiging om te kijken hoe je snel van de auto af kunt komen.

Veel mensen weten dit en zijn niet bereid een tweedehands BMW te kopen tenzij met een grote korting omdat ze de herstellingen na de garantie zullen moeten betalen.

BMW is een auto van precieze techniek

BMW’s zijn precisiewagens en hebben daarom goed onderhoud en service nodig. Als uw auto buiten de garantie valt en hij is gerepareerd door een lokale monteur, die geen licentie heeft om BMW reparaties uit te voeren, kunnen ze meer kwaad dan goed gedaan hebben aan de auto.

Eigenaren hebben de neiging om hun auto’s te verkopen vlak voordat ze tekenen vertonen van een behoefte aan een grote onderhoudsbeurt of reparatie voor een reden. Na een paar van deze verkopen, heeft het publiek nu een begrip gekregen van het feit dat ze op hun hoede moeten zijn voor frauduleuze BMW verkopers.

Vele recensenten delen dat als u probeert geld te besparen door niet alle componenten in uw BMWs koelvloeistof systeem regelmatig te vervangen (om de honderdduizend mijl) u zou kunnen eindigen met een opgeblazen koppakking die meer dan $4.000 zal kosten om te herstellen.

  Beste BMW voor een eerste auto

Problemen bij de aankoop van een tweedehands BMW

Wat zijn de meest voorkomende problemen met tweedehands BMW’s?

De meest populaire BMW modellen hebben veel voorkomende problemen zoals een defecte distributieriem, storingen in de elektronica en een hoge druk brandstofpomp, wat kan resulteren in een slechte acceleratie en ervoor kan zorgen dat uw motor stottert bij een hoger toerental. Dit kan de motor verder beschadigen of zelfs helemaal niet meer laten draaien.

Is de aankoop van een tweedehands BMW de moeite waard?

BMW’s zijn zeker niet voor iedereen weggelegd. BMW’s bieden puur rijplezier, maar ten koste van heel wat reparatiekosten. Uiteindelijk kan de sterk gereduceerde prijs van een tweedehands BMW u veel meer kosten in de vorm van reparaties en eigendomskosten.
Houd daar rekening mee bij de aankoop van een tweedehands BMW. Ondanks zijn problemen levert BMW kracht en entertainment als geen ander voertuig, waardoor tweedehands BMW’s een populaire keuze zijn. Zorg er wel voor dat u er een vindt die goed onderhouden is en in goede staat verkeert.

Welke zijn de meest betrouwbare BMW modellen?

De meest betrouwbare BMW modellen die u kunt kopen zijn de E90 325i en 328i. De BMW’s van de 3 Reeks uit 1990 werden beroemd om hun bijna kogelvrije motoren die soms meer dan 200.000 of zelfs 300.000 mijl meegaan. Andere goede BMW’s om te kopen zijn de 2000 – 2006 BMW 3 Reeks, die een even betrouwbare aandrijflijn hebben.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts