Beste BMW voor een eerste auto

Als we het hebben over eerste auto’s voor nieuwe bestuurders, zijn de belangrijkste zaken om in gedachten te houden veiligheidsvoorzieningen en het vermijden van meer vermogen dan u aankunt. Bovendien hebt u iets betaalbaars nodig, want als nieuwe bestuurder bent u waarschijnlijk jong. Dit maakt een BMW Reeks 1 een perfecte auto voor nieuwe bestuurders.

De BMW Reeks 1 F40

De derde generatie van de BMW Serie is een subcompacte hatchback met xDrive of voorwielaandrijving.

Wat deze auto tot een goede eerste auto voor een nieuwe bestuurder maakt, is dat de Series 1 F40 kleiner is dan de meeste BMW’s, het vermogen mist om extreem agressief op de weg te zijn, en ook vrij veilig is om mee te rijden, zowel in het verkeer als buiten de stad.

Met afmetingen van 170 inch lang (2,67 meter) en 71 inch breed (1,80 meter) is de BMW 1 Serie vrij gemakkelijk te parkeren. En met een veiligheidsscore van 5 van de 5 sterren in de Euro NCAP test is deze auto zeer veilig om in te rijden, zelfs door onervaren bestuurders.

De BMW Reeks 1 is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: Luxury, Advantage, Sport en M Sport trim. Hij heeft een indrukwekkend en vrij zacht onderstel. Bestuurders die tijdens langere ritten last hebben van reisziekte, vooral als er veel bochten worden genomen, worden door de BMW 1 Reeks bestreden met soepele bochten en een comfortabele rit. Hij is niet zweverig en ligt heel stabiel op de weg, zelfs in hardere bochten.

Ondanks dat dit een voorwielaangedreven auto is, voelt het nog steeds aan als een BMW. Het is een zeer grote verbetering ten opzichte van de vorige Series 1 met achterwielaandrijving. Het windgeruis is bijna nihil, zelfs bij hogere snelheden.

  Wanneer is de BMW 3 Serie carrosserie stijl veranderd?

BMW Serie 1 motor opties

De beschikbare motoropties variëren, en zoals je zou verwachten van een BMW zijn er meer benzinemotoren dan dieselmotoren. Hij is er in handgeschakelde 6-versnellingsbak, 8-traps automaat en 7-traps Getrag M-DCT dual-clutch transmissies.
Benzinemotor opties:
● 116i: B38B15 1.5 L l3 turbo met 108 pk
● 118i: B38B15 1,5 L l3 turbo met 138 pk
● 120i: B48A20 2.0 L l4 turbo, 176 pk
● 128ti: B48A20 2.0 L l4 turbo, 261 pk
● M135i xDrive: B48A20 2.0 L l4 turbo, 302 pk
Dieselmotor opties:
● 116d: B37C15UO 1.5 L l3 turbo, 114 pk
● 118d: B47D20 2.0 L l4 turbo, 148 pk
● 120d xDrive: B47D20 2.0 L l4 turbo, 187 pk
Wat deze getallen betekenen is dat als u een nieuwe bestuurder bent, of een ouder op zoek naar een eerste auto voor uw kind, de BMW Serie 1 minder vermogen levert dan u normaal zou verwachten van een BMW. Natuurlijk moeten deze motoren niet onderschat worden, want de snelste van hen kan nog steeds van 0 tot 62 mijl per uur komen in slechts 4,8 seconden.

BMW Serie 1 interieur en kenmerken

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, biedt de BMW 1 Reeks de bestuurder veel ruimte en bewegingsvrijheid als u besluit om uw stoel te verstellen. De volledig elektrische stoelverstelling compenseert enigszins de harde kussens van deze BMW’s.

Wat passagiersruimte betreft, ligt de achterkant iets voor op rivalen als de Mercedes A-klasse of BMW A3, maar nog steeds achter op ruimere auto’s in het segment als de Seat Leon. Als uw passagiers kleiner zijn dan 1,80 m, zullen ze het achterin meestal comfortabel vinden, anders zouden ze de dakbekleding een beetje kunnen raken.

  Hoe weet ik of mijn BMW nog onder garantie is?

De bagageruimte is niet zo overvloedig. Er passen ongeveer 5 handbagagekoffers in, maar dat is wat je normaal zou verwachten van een hatchback.

De voorruitstijlen zijn zeer slank en bieden de bestuurder een ruim zichtveld voor de auto en aan de zijkanten. De achterste stijlen zijn daarentegen vrij groot en beperken het zicht naar achteren enigszins.

Vrees niet, als u denkt dat dit uw parkeerkunsten zal belemmeren: dat is niet het geval. De BMW Serie 1 is voorzien van parkeersensoren achter en een achteruitkijkcamera om dat probleem op te lossen. Er is ook een halfautomatisch parkeersysteem beschikbaar als extra, als u denkt dat u dat nodig hebt.

Het infotainmentsysteem is een standaard 8,8 inch scherm, dat op de meeste BMW modellen optioneel kan worden uitgebreid tot 10,3 inch. De klassieke draaiknop, die je zou verwachten in een BMW, is er, als je geen fan bent van touchscreen bediening.

Zowel Android Auto als Apple CarPlay zijn beschikbaar en worden standaard geleverd in de BMW Reeks 1. De audio is behoorlijk, met een optie beschikbaar om toe te voegen op een 16-speaker, 464-watt surround systeem van Harmon Kardon, voor degenen die koesteren goede trillingen.

BMW modellen voor elke levensfase

Wat is de beste BMW voor een beginnende bestuurder om mee te rijden?

De beste BMW om te kopen als eerste auto om mee te driften is de BMW M3 E36 of in het algemeen een BMW 3 Serie E36. Hij heeft een kogelvrije motor en een handgeschakelde versnellingsbak. Het basismodel heeft een 3.0 L twin turbo zes-cilinder motor, die 283 lb-feet koppel genereert, wat meer dan genoeg is om op de weg te doen wat je wilt. Hij haalt ook de indrukwekkende snelheid van 155 mijl per uur.

  Waarom hebben BMW rijders een slechte reputatie?

Wat zijn andere goede BMW modellen voor een eerste auto?

Over het algemeen zijn de BMW 3 Reeks en de BMW 2 Reeks prima geschikt voor beginners, zolang u maar de minder krachtige motoroptie hebt gekocht. Vooral voor een eerste auto, vermijd de aankoop van krachtige auto’s zoals de meeste BMW’s zijn. Als u nog nooit in een auto met achterwielaandrijving hebt gereden, overweeg dan om er eerst een uit te proberen tijdens een proefrit voordat u hem koopt.

Wat is een goed BMW model voor een gezinsauto?

Voor een gezin van drie of vier zijn de BMW X1 en X3 geschikte wagens, hoewel een X5 perfect zou passen.
Voor een groter gezin van vijf zijn de BMW X5 of X7 groter en handiger, want de nieuwste generaties van deze luxe SUV’s bieden ook een derde zitrij, zodat de wagen plaats biedt aan 7 personen in totaal. Er is ook veel bagageruimte en beide auto’s krijgen een 5 op 5 als het gaat om veiligheid.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts